blank2424 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Witam proszę o PILNĄ odpowiedź bo jutro chciałem kupić płytkę i procka (właśnie pojawiły się w hurtowni sempy64 2600;) sklep zaproponował mi płytę Gigabyte Ga K8NS PRO w cenie zwykłej K8NS bo, jak mówią, wysłali zwykłą do hurtowni, oni nie wyrobili się z serwisem i odesłali im wersję Pro, dlatego mogą mi ją sprzedać po cenie non PRO. Co o tym sądzicie??? To możliwe, czy coś kręcą??? Może to jakaś używana?? Jeśli ktoś ma sprawdzone info (posiada wersję Pro;)) co powinno być w pudełku??? Jak jest z podkręcaniem K8NS wersji PRO??? jak z biosem??? jak jest z timingami??? Czy faktycznie po restarcie przestawiają się na auto??? (bo byłoby to znaczne utrudnienie) Którego sempa ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>??? takto chciałem 2600 (260zł) ale teraz zastanawiam się nad wersją 3000 (345zł) czy jest sens dokładać??? (ze względu na wyższy mnożnik, bo zamierzam ją trochę podkręcić albo C'n'Q chociaż NIE WIEM CZY K8NS OBSŁUGUJE C'n'Q) przy okazji ze wzg. na synchroniczną pracę proca i pamiątek Czy faktycznie jest bardzo zauważalny wzrost wydajności przy synchronicznej pracy??? i jakie pamięci ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do podkręcania za dużo kasy na nie nie mam ale na jakąś 512 chyba powinno starczyć;) podobno na tym Gigabicie pójdą moje kingstony cl2.5 256 266mhz, (wiem jaka będzie wydajność;) ale chciałbym, żeby to jakoś działało narazie bez podkręcania, a lepsze kostki kupię za jakiś czas. Ktoś potwierdzi czy one rzeczywiście pójdą??? i jeśli z tą płytą są te problemy w postaci restartów timingów pamięci to co polecicie pod sempa 754??? (chciałem MSI K8N ale sklep mi odradził ze wzg. na awaryjność) wiem, że powinienem poczytać forum a nie zadawać takie same pytania ale już nie mam stałego łącza:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Jeśli wymienili Ci płytę na inną to muszą dać Ci nową gwarancję. To co powinno być w pudełku jest opisane na nim albo na pierwszych stronach instrukcji (przynajmniej większość dobrych producentów tak właśnie robi). Co do możliwości OC tej płyty to sie nie wypowiem. Jeśli miałbym brać Sempa to rozważał bym 2 możliwości 2800+ (L2 256kB, mnożnik 8, obsługa 64bit) lub 3100+ (mnożnik 9, L2 256kB,obsłuba 64bit). Pamięci to poszukaj Twinmosy Speed Premium (jak dobrze poszukasz to może znajdziesz na winbondach bh5/6). To tyle ode mnie (jeśli chodzi o mobo to najlepsze opinie ma DFI, ale nie maiłem to sie nie wypowiem), moje rady są pod kątem OC:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 ja bym tego pro wział-nie powinna sie gorzej krcić a jak nawet to ją puscisz na allegro :] A co do procka to 2600 jak naprawde nie masz kasy.Jak pare dysek cie nie zbawi to 2800 lub 3000. 3100 już mam chorą cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...