Sabo^ Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Kupiłem karte na allegro (karta dziala na x1,x2,x4 agp) no i gdy włączam na agp x2 to włącza mi sie niebieski ekran i pisze cos zeby zrestartować komputer , gdy zrestartuje to samo ... dodam ze na poprzedniej karcie agp x2 bez problemu mi dzialalo - była to nvidia , teraz jest ati :P czy jest znaczna różnica między AGP x1 i x2 ??? prosze pomóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Kupiłem karte na allegro (karta dziala na x1,x2,x4 agp) no i gdy włączam na agp x2 to włącza mi sie niebieski ekran i pisze cos zeby zrestartować komputer , gdy zrestartuje to samo ... dodam ze na poprzedniej karcie agp x2 bez problemu mi dzialalo - była to nvidia , teraz jest ati :P czy jest znaczna różnica między AGP x1 i x2 ??? prosze pomóżcie 1658665[/snapback] Nie powinno być żadnego problemu z karta, moze wgrałes zły sterownik do karty graficznej.Wgraj inny sterownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Jest i to dosyć spora. AGP1x jest dużo wolniejsze od AGP2x ale też dużo bardziej stabilne szczególnie na starszych płytach z nowymi częściami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 AGPx1 i AGPx2 to były różnice czysto marketingowe. AGPx1 było przez bardzo krótki czas a potem od razu weszło AGPx2. AGP x1 i AGPx2 różni sie pobieraniem ilości danych w cyklu zegarowym, teoretycznie 2 razy , praktycznie nie odczuwasz tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 oj kolego wedlug mnie troche mijasz sie z prawda, wydaje mi sie, ze podstawowa zaleta agp x2 jest mozliwosc kozystania z pamieci ram, przy agp x1 przechowywanie tekstur w pamieci jest niemozliwe *przyklad* Voodooo3 byly na AGPx1 i podstawowa ich wada bylo wlasnie brak wspomagania z pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Voodoo 3 były na AGP 2x ale nie miały możliwości przechowywania tekstur w pamięci ram. A właśnie różnica miedzy AGP 1x a 2X jest dość spora jakieś 30 procent szybsze jest AGP2x od 1x, to już mniejsza różśnica jest między APG 2x a 4x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Voodoo 3 były na AGP 2x ale nie miały możliwości przechowywania tekstur w pamięci ram. A właśnie różnica miedzy AGP 1x a 2X jest dość spora jakieś 30 procent szybsze jest AGP2x od 1x, to już mniejsza różśnica jest między APG 2x a 4x. 1665590[/snapback] Kiedys robilem pomiary wydajnosci i róznicy miedzy agp x1 i AGPx2 i w testach mi wyszlo że prawie nie ma różnicy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Tak i ja w zamierzchłych czasach też takie testy robiłem i różnica między 1X a 2X jest znikoma w stosunku AGPX1 stabiloność AGPX2 trochę szybsze a mniej stabilne z nowszym sprzętem od mobo (ze względu na niedopracowaną konstrukcję i niestabilne napięcia - początki zawsze są trudne a cierpi klient) Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...