Niemiec Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 no to dlaczego ten sam adres wskakuje na IE a juz na operze bez www sie nie obejdzie? edit: albo mi sie wydawalo :oops: :rolleyes: 1665225[/snapback] pewnie raczej to drugie. podobnie jest z np. proline, bo nie chce mi sie szukac kolejnego przykladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ta strona 1664773[/snapback] Dzieki za linki :) Ale chodzi mi o to ze znil link do polskiej wersji serwisu z glownej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Zdecydowana wiekszosc stron internetowych robiona jest pod IE... Nie ma co tego faktu ukrywac ;] Jak zainstalowalem sobie Opere, i np. odwiedzilem Omnix'a, to mi sie slabo zrobilo... No niestety, ale sie zawiodlem... Fajnie to wszystko wyglada, ale dzialac, to dziala juz o wiele slabiej... To jest moje zdanie ;] Indywidualne podejscie do sprawy! ;] Sciagnalem, zainstalowalem, przetestowalem, usunalem, wrocilem do IE ;] Pozdrawiam! ;];] Bez nerwow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 hmmm jak kozystam czesto z omnix na operze i nie widze problemow, mozesz cos wiecej o tym napisac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) A czy ktos mi powie, jak zmusic ta idiotyczna przegladarke, zeby obslugiwala top: 0px; w stylach ? Bo ni cholery sie nie da. edit: chodzi mi o body {top: 0px;} Edytowane 26 Września 2005 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 top w body ? :lol: Sprobowalbym raczej zmniejszyc margin dla body, to pomoze Ci przyblizyc body do krawedzi obszaru roboczego przegladarki, bo pewnie o to Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) margin i padding jest na 0px, tez juz na to wpadlem ;) I dalej pierwszy div (ktory tez ma margin na 0) jest odsuniety od gory przegladarki ;/ Problem przedstawia sie nastepujaco -> jest tak (http://ajgon.boo.pl/smieci/opera.png) a ma byc tak (http://ajgon.boo.pl/smieci/firefox.png) Edytowane 26 Września 2005 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) http://willow.iie.uz.zgora.pl/~ipatalas/opera.html Zobacz czy to u Ciebie jest ok.. u mnie jest na kazdym UA, ktore posiadam, w tym Opera 8.02. Jesli to nie pomoze to ustaw border dla body, bedzie mozna stwierdzic czy miejsce wolne powstalo na zewnatrz body czy wewnatrz i zgodnie z tym podjac nastepne kroki. Edytowane 26 Września 2005 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Hmmm.... body dociaga do gory w operze. Problem widze polega na tym, ze div w srodku jest przesuniety na srodek. Nie rozumiem dlaczego body jest wyzsze od div. margin sa na 0 i w div i w body, padding na zero w body. Vertical-align nie pomaga. Chcialbym uniknac ustawiania height na sztywno dla body. http://ajgon.boo.pl/smieci/operaborder.png edit: nawet height na sztywno nie pomaga :wink: body { margin: 0px; padding: 0px; background-color: #e6e6e6; border:solid; vertical-align: top;}#content { border: solid; margin: 0px; top: 0px; left: 0px;}tak to wyglada w css - wyzerowane wszystko co sie da ;] Jeszcze jeden edit: Twoj kod dziala dobrze :) Edytowane 26 Września 2005 przez ajgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 No to musisz jeszcze pokazac kawalek kodu html ;] przynajmniej poczatek, sam ten gorny panel, ktory sie zle wyswietla. A jesli masz tam jakies super tajne triki ;] to zrob przykladowa strone z minimalna iloscia kodu, ktora pokazuje ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Super tajnych nie mam ;) Pokaze Ci jaki kod dostaje przegladarka, bo tam jest tona php, smarty i inne cuda ;) btw - jak kod HTML moze byc tajny ? ;] <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl"> <head> [ ... meta .... ] <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/default.css" /> <title>ajgon stats</title> </head> <body xml:lang="pl"> <form action="index.php?d=22&m=9&y=2005&page=browsers&id=" method="post"> <div id="content"> <div class="languages"> [... linki do wersji jezykowych ... ] </div> <div class="logo"> <div class="logo-container"> <span class="title">ajgon stats</span> <span class="copyright">created by Igor Rzegocki</span> <span class="version">v. 1.0.0-rc1</span> <span class="build">built: 22/09/2005</span> </div> </div> <div class="menu"> [... linki do menu...] </div> <div class="calendar"> [... mnostwo smiecia wypluwanego przez skrypt do generacji kalendarza ...] </div> <div class="hearth"> [... no i tutaj miodek, czyli tabelki ze statystykami ...] </div> </div> </form> </body></html>Zawartosci divow powycinalem, bo tam jest od cholery kodu, jak Ci ktoras potrzebna, to daj znac to wkleje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) btw - jak kod HTML moze byc tajny ? ;]Nie moze byc.. tak sie nabijam ;] Wiec po 1 sekundowej analizie kodu i zauwazeniu znacznika formularza moge poradzic Ci tylko jedno: form { display: inline;}Domyslnie formularze maja blokowy tryb wyswietlania i jakis tam padding czy margin domyslny, wiec trzeba go zanihilowac ;] w sumie troche dziwne ze ff i ie tego nie uwidocznily, w nich tez to powinno byc widac.. ale moze jak form jest bezposrednim child'em body to jest jakos inaczej ;) Najlepiej zapamietaj sobie ta formulke i przypomnij o niej na kazdej stronie, na ktorej masz formularz i powstaja jakies "dziwne" odstepy. Edytowane 26 Września 2005 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ja sciagnalem tak do testowania ta Opere, I przyznam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Działa wyśmienicie, szybko, bezproblemowo i elastycznie. Przerzucam się z FF. Jest IMO dużo lepsza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Wiem co to jest block i inline ;) Nie wiedzialem tylko, ze form tez ma jakies takie cuda. W sumie, to mi sie podoba w operze, ze jak sa buraki w kodzie to ona je wychwyci a nie przemilczy. Ech, gdyby jeszcze miala tak silny system pluginow jak ff.... W kazdym razie dziala, dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Tak naprawde to form ma domyslnie tylko margin'a i mozesz dac po prostu margin: 0, ale tryb inline tez powoduje wyzerowanie tej wartosci, tylko ze nie pamietalem czy to jest margin czy padding (teraz juz sprawdzilem..), wiec napisalem tak ;] A co do przegladarek to dla mnie zadna nie jest idealna.. jak bym polaczyl najlepsze cechy Opery, FF oraz GUI Maxthon'a to mialbym przeglaradke idealna :) Edytowane 26 Września 2005 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Moglby mi ktos przeslac jeden kod na kabemail@o2.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ke? Lepiej uwaznie przeczytaj pierwszego posta w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...