Skocz do zawartości
yello(PL)

Zakup Asusa

Rekomendowane odpowiedzi

Przestudiowałem przyklejony temat dot. kart 6800 Asusa, ale nie znalazłem interesującej mnie rzeczy (lub tego nie zrozumiałem, bo moja wiedza komputerowa jest ograniczona).

Jak zauważyłem z rynku znikają dość szybko karty 6800 ze złączem AGP. W związku z tym mam do Was pytanie, którą z dwóch poniższych kart Asusa byście polecali:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21837 (o ile jeszcze da się ją zamówić)

czy tą:

http://sklep.tweak.pl/sklep/Asus_V9999GT_1...ASUV999912.html

Ta pierwsza to zwykłe 6800, ale 256 RAMu i niższa cena, a ta druga to oczywiście GT, tyle że z RAMem 128 i wolniejszymi pamięciami niż zwykłe GT, o ile dobrze rozumiem specyfikacje.

Z góry przepraszam za tworzenie nowego wątku, ale mam wrażenie, że ten przyklejony o Asusach mocno zszedł na tematy dot. kręcenia, które mi nie wiele nie mówią.

Poza tym bardzo, bardzo zależy mi na czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za tworzenie nowego wątku, ale mam wrażenie, że ten przyklejony o Asusach mocno zszedł na tematy dot. kręcenia, które mi nie wiele nie mówią.

Poza tym bardzo, bardzo zależy mi na czasie.

1658862[/snapback]

Wymieniony przez Ciebie watek o asusah dotyczy takze karty V9999GT 128MB nad ktorej kupnem sie zastanawiasz. gdybys choc przejzal pare pierwszysch stron tego ASUSOWAGO topicu wiedzialbys na czym stoisz, co to za karta i czy warto.

Ogolnie rzecz biarac jest to 6800 z odblokowanymi fabrycznie potokami, to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniony przez Ciebie watek o asusah dotyczy takze karty V9999GT 128MB nad ktorej kupnem sie zastanawiasz. gdybys choc przejzal pare pierwszysch stron tego ASUSOWAGO topicu wiedzialbys na czym stoisz, co to za karta i czy warto.

Ogolnie rzecz biarac jest to 6800 z odblokowanymi fabrycznie potokami, to wszystko.

1659095[/snapback]

Oczywiście masz rację, pewne informacje tam były. Natomiast sam wątek jest już dość stary, a mi zależało na konkretnej opinii o tych dwóch kartach, biorąc pod uwagę obecne ich ceny.

Jednak mam dziwne wrażenie, że wybór będzie nieco wymuszony - odwiedziłem kilka sklepów internetowych i w b. wielu kart 6800 i 6800 GT na AGP właściwie już nie ma lub prawie nie ma. Pewnie coś w końcu znajdę, ale może się okazać, że nie będzie to ASUS :blink:

Edytowane przez yello(PL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej za tę cenę wziąć tą kartę? I to z 256MB pamięci. Te karty są tanie jak na 6800GT poszukaj także na Apollo.pl skapiec.pl. Coś tam napewno będzie tańszego niż w koputroniku i tweaku.

http://proline.pl/shop.php?prodid=57494e46...03047545f323536

A jak już chcesz tego Asusa to masz nieco tańszego:

http://www.computer.istore.pl/sklep,740,10...n,125547,0.html

Ale ja osobiście już wolałbym tego Leadteka 6800GT.

Edytowane przez Cyna58

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyna58, dzięki za linki.

Tej drugiej karty na pewno już nie ma w tym sklepie (dzwoniłem tam rano), tej pierwszej już chyba też,ale będę szukał.

Nie będę mówił głośno, ale czemu właściwie tyle czekałem ze zmianą :mur:

Edytowane przez yello(PL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po nieco panicznych poszukiwaniach sklepu, który miałby jakiekolwiek karty 6800 kupiłem GeForce 6800 Leadtek Winfast A400-128TDH 128MB, zatem tak jak przeczuwałem w końcu nie wybrałem ASUSA.

Teraz mam pytanie dodatkowe, a nie chcę mnożyć wątków: obecnie mam zasilacz 300W, kupiony w zeszłym roku wraz z obudową Enlight'a. Wiem, że powinienem go wymienić i pewnie to zrobię w najbliższym czasie, ale mam pytanie - Czy mogę zainstalować w.w. 6800 bez obawy, że coś się spali / zepsuje / ucieknie itp.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi