Skocz do zawartości
reyden

Komunikacja Miejska Na Górnym Ślasku

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są wasze opinie o KZK GOP i poszczełnych przewżnikach pracujacych na ich zlecenie .

Jak dla mnie to bilety są trochę za drogie ( chociaż mnie to nie dotyczy ) , a tam gdzie mieszkam autobusy są w miarę ok - są chyba w piewszej 3 najlepszych przewoźników pod względem taboru .

Najogrszy sprzęt to ma chyba PKM Bytom ( pasażerowie 57 i 80 cos o tym wiedzą )

Mogli by tylko nowe tramwaje posprowadzać ( co to jest te kilka Karlików na 200-300 starych wozów )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja codziennie prawie korzystam z usług KZK GOP no i srednio mi sie to podoba :D Niekiedy zdarza sie jechac fajnym autobusikiem ale przewaznie to jakies rozklekotane JELCZE ( jezdrze najczesciej liniami 61 i 800). Bilet jak dla mnie 48zł- moglby byc tanszy :P No chyba ze nie kupuje i korzystam z biletu "roczny niewidoczny" :D:D:D A zna moze ktos jakies sprytne metody na kanarów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 2 lat jezdzę samochodem do roboty.

Choc zostawiam po 300zł na benzynę co miesiac, to do autobusów sie przyzwyczaic nie moge.

Wszyscy mi mówią ze leniwy jestem itd.. blablabla..

Wczoraj mialem samochód u mechanika (zacinał się rozrusznik - wydając przy tym taki dzwięk ze pół osiedla sie budzilo)..

i bylem zmuszony skozystac z autobusa. Akurat wczoraj moja połowica miala wizyte u dentysty, a boi się ona strasznie.. mialem doslownie co do minuty plan..

laska na to ... AUTOBUS WOGOLE NIE POJECHAŁ .. moze pojechal ale po 15 minutach czekania wsiadlem w inny i drylowalem przez pół miasta potem...

nie sorry.. to nie dla mnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym taborem na Ślasku jest troche dziwnie

W jedne miejsca kierowany jest nowy tabór, w innych ciągle jeżdzi ten z lat 70-tych

Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że ten lepszy jeździ po totalnych zadupiach np Murcki, natomiast między Zabrzem a Katowicami (w trasie przez Rude Śl, Świętochłowice, Chorzów) jeżdrzą rozpadające się 7-ki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też korzystam z kzk gop (dojazd do szkoły), cóż, bilety 'troche' drogie (może jak się ma możliwość ulgowanie to się sprawdza, ale dla tych dorosłych co dojeżdzają do pracy to proponuje rowerek), czasem autobusy się spóźniają, 2 razy jechałem autobusem w którym działał prędkościomierz, przestarzałe pojazdy, kiepski stan pojazdów, niektóre linie są całkowicie zapchane (nie dają przegóbowców), częściowo to przez babcie (i podobne) zamiast wyjechać do hipermarktu o 10am to wyjeżdzają o 8am

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najogrszy sprzęt to ma chyba PKM Bytom ( pasażerowie  57 i 80 cos o tym wiedzą )

1658875[/snapback]

80 to limuzyna w porównaniu do 191. Cięzko to opisać, nie bez powodu mówi się na niego 'sportowa wersja czołgu'... Silnik zagłusza wszystko, drzwi się otwiera przy pomocy buta, a w środku zimy jeśli w ogóle odpali to już o ogrzewaniu można zapomnieć, do tego powietrze nawala z każdej strony, to przez dziurę w drzwiach a to przez niezamykające się okno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uch!

Witam i pozdrawiam Gliwice oraz cały Śląsk a co do tematu to mnie codziennie szukac w 678 lub jak ten spier** albo nie przyjedzie w jakimkolwiek innym bądź z buta tne przez caaaaaałe miasto. Średnio mi się to podoba.

Cena miecha 41zł :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi