Jordek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 zastanawiam sie jaki procek kupic i mam problem. Otoz jak to jest ze przykladowo procesor amd athlon 64 venice box ma czestotliwosc taktowanie 1.8ghz kosztuje jakies 600zł a pentium 4 2.4ghz kosztuje 455zl wychodzi na to ze za mniejsze pieniadze mamy procesor o okolo 600mhz szybszy co znaczy lepszy. Czy sie myle? moze mi ktos wyjasnic i co tu chodzi czy amdeki sa sporo wydajniejsze czy poprostu mozna je latwo podkrecic ale nawet gdyby tak bylo to po co wogole podkrecac jak taniej mozna od razu kupic mocniejszego bez podkrecania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Athlon jest drozszy ale wygrywa z o wiele mocniejszym Pentiumem IV(ilość mhz) http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=145 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=124 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=285&action=all poczytaj sobie :) Edytowane 20 Września 2005 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Athlon 565zł a Pentium 1659119[/snapback] a ten znowu z tym testem mniej wiarygodnym od komputera swiata :mur: jak idą poszukiwania innego tesu z tymi samymi wynikami na wiarygodnych stronach?? wiem nie musisz mi mówic.... co do autora tematu kup sobie Athlona 3000+ (tego 1.8 ) jest on wydajniejszy od tego (PIV jeszcze na s478) i od innych pentiumek 2.66 2.8 3.0 .. Edytowane 20 Września 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 A jakie znaczenie ma rzeczywiste taktowanie? Ten Athlon jest porównywalny z Pentium 530/630 (3GHz) - więc o czym jeszcze rozmawiamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) a ten znowu z tym testem mniej wiarygodnym od komputera swiata :mur: jak idą poszukiwania innego tesu z tymi samymi wynikami na wiarygodnych stronach?? wiem nie musisz mi mówic.... 1659138[/snapback] :lol: możesz mi powiedzieć dlaczego testy na egielda nie są wiarygodne ?? Venice fajny nick :lol2: Jordek jak chcesz kompa do gier to kupuj A64 3000+, a jak kompa do mulimediów (kodowanie itp.) to P4 Edytowane 20 Września 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 :lol: możesz mi powiedzieć dlaczego testy na egielda nie są wiarygodne ?? Venice fajny nick :lol2: Jordek jak chcesz kompa do gier to kupuj A64 3000+, a jak kompa do mulimediów (kodowanie itp.) to P4 1659153[/snapback] nie są wiarygodne poniewaz na żadnej innej stronie nie ma podobnych wyników :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 czyli amd lepszy to w takim razie jakie mobo mi byscie poradzili tak w przedziale cenowym 300-400zl jesli wogule taka istnieje i zeby miala pci-e.Z gory dziekuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...