Skocz do zawartości
blank2424

Asus K8n Pilne Bardzo!

Rekomendowane odpowiedzi

witam

musze sie szybko zdecydowac najlepiej dzisiaj do 16 czy brać tą mobo

jak jest z kręceniem na niej, w ogóle co o niej powiecie jakie macie doświadczenia i czy warto ją brać

chciałem gigabyte k8ns ale tylko rev 2.0 jest więc nie ma sensu:/

zadaje tak głupie pytanie bo nie mam łącza stałego a siedze teraz w cafe więc czekam na szybkie odp

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z nim jest nie tak z tym asusem???

rev 2.0 gigabyta to kastrat i choćby dlatego jej nie chce

1659146[/snapback]

1.żałosne mozliwosci oc ...wystarczy?

2. :lol: :lol: :lol: to powodzenia.... kupuj asusa <_< mysle ze nawet nie wiesz co "wykatrowali" ale to twoj problem.... k8ns bedzie lepszym wyborem ,ale zrobisz i tak co chcesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np 2 fazowe zasilanie w stosunku do wersji 1.1

kilka kondziołków zniknęło itd

poprostu nie mam alternatywy pod 754

najprawdopodobniej albo wezmę 939 alpo p4:/ ale cóż:/

prosze jeszcze o odpowiedzi być może jutro wpadnę i odczytam je

thx

1659185[/snapback]

Oo

skąd pomysl ze ma 2 fazowe? :lol: cały czas są twardo trzy fazy.płyta przeszła kosmetyczne poprawki , zmieniono sekcje zasilania proca i dlatego 4 kondziołki znikneły....rób se co chcesz twoja sprawa

A niby jakie problemy ma ten ASUS?

1659346[/snapback]

umiesz czytac? w pierwszym poscie "żałosne możliwosci OC" starczy? htt max w biosie 250mhz :lol: kombinacje z glockgenem i max htt 280 i to i tak niestabilne...

za posty pod sobą są kary , wiesz o tym?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K8NS rev 2.0 wcale nie jest zła - jest owszem nieco gorsza od wersji 1.1, ale nadal wolałbym ją niż Asusa K8N.

K8NS ma mniejsze mozliwości voltowania Semprona, ale Asus jej w ogóle nie ma, więc wybór jest raczej prosty :)

Poczytaj

Pozdrawiam

Edytowane przez focus_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale K8NS jest mało wyposarzona. Trzeba dokupić śledzia do dzwiękówki i usb. Ma tylko 2 porty SATA.

1659552[/snapback]

okej, powiedz mi ze uzywasz powyzej 6 portow USB :lol: a śledz od dźwieku jest koniecznie potrzebny :blink:

chcesz to bierz tego asusa , matko nikt cie nie nakłania do niczego, po prostu podajemy co jest lepsze :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matti155 -> po co pytasz o rady tweakowiczów jeśli i tak sie z ich zdaniem ni liczysz!? Od samego początku zamierzałeś kupić Asusa więc nie wiem po co założyłeś ten głupi temat. Nadużywasz tylko cierpliwości ludzi, którzy wykazują się dobrą wolą i chcą Ci pomóc w wyborze płytki.

Mam nadzieję, że kupileś tego Asusa i teraz plujesz sobie w brodę bo jednak doszedłeś do wniosku, że K8NS jest o niebo lepszy.

To że płytka ma logo Asusa nie znaczy że jest super wypasiona. Przypominasz mi ludzi którzy kupują Celerony tylko dlatego że wyprodukował je Intel i ślepo wierzą, że kupili sobie pierwszej klasy procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matti155 -> po co pytasz o rady tweakowiczów jeśli i tak sie z ich zdaniem ni liczysz!? Od samego początku zamierzałeś kupić Asusa więc nie wiem po co założyłeś ten głupi temat. Nadużywasz tylko cierpliwości ludzi, którzy wykazują się dobrą wolą i chcą Ci pomóc w wyborze płytki.

Mam nadzieję, że kupileś tego Asusa i teraz plujesz sobie w brodę bo jednak doszedłeś do wniosku, że K8NS jest o niebo lepszy.

To że płytka ma logo Asusa nie znaczy że jest super wypasiona. Przypominasz mi ludzi którzy kupują Celerony tylko dlatego że wyprodukował je Intel i ślepo wierzą, że kupili sobie pierwszej klasy procesor.

1666128[/snapback]

Spokojnie....... Zaznacze tylko ze to nie matti155 załozył temat... po za tym sie zgadzam, ale niemusisz sie tak denerwowacx. Jak sie przekona ze asus to g to wtedu juz bedzie wiedział, ze trzeba sie sluchac jak kilka osob mowi dobrze.

@matti155:

Bierz gb anie asusabo lepiej na tym wyjdziesz, zrozum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dfi jest najlepsze na agp pod s754 ale niestety prawie 150zl droższe niż np gb.

Ppd pci-e to na razie gb k8ne wymiata-na razie wygląda na to,ze to będzie moja nastepna po k8ns płyta. Ostatnio gb jak mozę tak przekonuje do siebie klientówłaśnuie pojawił sie pod k8ns nowy biosik- poprawił kilka z i tak już nielicznych braków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi, przeczytam je w jak będę ofline

ostatecznie kupiłem Gigabyte K8NS v2.0 ale jestem zadowolony

wszystko stabilne, pamięć 266 chodzi, z wad jakie zauważyłem a na forum nie widziałem słowa o niej to jakiś kondensatorek na cienkim druciku przy sys fan:/ łatwo go urwać a takto płytka super

narazie mam problem bo nie wiem jaką pamięć do nich kupić

najprawdopodobniej twinmosy wezmę ale...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi