Skocz do zawartości
los0

Jaka Plyta Do Celerona D 2.53 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak jest w praktyce, ale na "papierze" płyty główne AsRock prezentują się przynajmniej bardzo dobrze - jedynie OverClocking nie jest za specjalny.......

Jeśli szukasz mobo na Allegro to pamiętaj o obsłudze SATA, Raid, zintegrowanej sieciówce i dźwiękówce, pamięci w Dual Channel, 3 sloty na RAM (lub więcej), obsługa 1GB lub więcej RAM, kontrolery FireWire (IEEE-1394B) i USB(2.0). Reszta to tylko kwestia kosmetyczna..... No oprócz możliwości podkręcania.

//edycja//

koniecznie pamiętaj, żeby płyta była zgodna z ATX, ATX-Extended (potrzebna obudowa Big Tower lub serwerówka).

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za swoją płytę na Allegro (albo eBay'u lub innym Świstaku - już nie pamiętam) dałem 160zł. Było to parę miesięcy temu, przez ten czas S478 jeszcze bardziej się postarzał. Okazje się zdażają, trzeba tylko szukać.

Weź coś używanego, firmowego (Abit, Asus, MSI, DFI, ewentualnie Gigabyte, Epox itp.) na Intelu 865PE.

A jak bez kręcenia, to wystarczy ASRock na tym samym chipsecie. W normalnym sklepie powinien być poniżej 200zł.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18246

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi