ohwhy Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Zamierzam kupić nowy dysk (80GB ATA 7 200 obr./min.), a ponieważ nie jestem jeszcze zdecydowany, pomyślałem że może niektórzy z was posiadają któryś z tych dysków i mi cos doradzą. Wybieram z pośród (dyski wymieniłem w kolejności w jakiej jestem skłonny je kupić): - WD Caviar SE (WD800JB) 8MB cache ATA/100 - IBM Hitachi DeskStar (HDS722580VLAT20) 2MB cache ATA/100 - Maxtor DiamondMax +9 (6Y080P0) 8MB cache ATA/133 - Seagate Barracuda (ST380011A) 2MB cache ATA/100 - Samsung SpinPoint (SP0812N) 8MB cache ATA/133 Dzięki za wszelką pomoc usmiech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Hitachi tyle ze z 8mb cachu... :] ps. caviar rozsypal mi sie w ciagu 10miechow ;) Edytowane 20 Września 2005 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Hmm ze swej strony odradzam Samsunga :) Sam go kupiłem, owszem nie jest zły, jest szybki, cihy, chłodny etc. ale jednak mi nie pasuje :) Stawiam na Seagate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 ja bede bral tego maxtora. teraz mam DiamondMax +8 40gb jest cichy, szybki i mam nadzieje ze ten nowszy jest rownie dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eros_14 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Każdy inaczej a ja dam na - Samsung SpinPoint (SP0812N) 8MB cache ATA/133 Jest szybki i cichy a to duże +. Będzie to dlamnie najlepszy dysk z wymienionych wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohwhy Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Do finału weszły: - WD Caviar SE (WD800JB) 8MB cache ATA/100 - Samsung SpinPoint (SP0812N) 8MB cache ATA/133 Co wybrać. edit: A właśnie i czy orientujecie się czy te dyski będą pracować stabilnie i bez problemowo na płycie z Ultra DMA/33 ? Edytowane 27 Września 2005 przez ohwhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 czy będą działać to ci nie napiszę bo nie wiem ale według mnie powinny :) Co do co wybrać to wybieram bramkę nr.2 Samsung SpinPoint 8mb cache :) Miałem WD to mi padł 3 latach, pozatym ten samsung coraz bardziej zaczyna pasować, i z moich obserwacji wynika, że po sformatowaniu dysku, instalacji windowsa warto po ok 2 tyg zaś sformotować partycję z windowsem(ja go podzieliłem na 2, jedna ~15Gb na windows'a i pliki starszego i najważniejsze programy, druga ~60Gb na kopie plików i moje rzeczy(filmy, gry, mp3 itd)) i od nowa zainstalować, potem tylko dysk żyłować przez następny tydzień :) w moim przypadku po 2 formacie komp chodzi szybciej. Pozatym za 1 razem miałem namieszane w trybach pracy napędów (nie mogłem ustawić tych co chciałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...