brwnicram Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Witam.Mam pytanie j/w czyli - o ile muszą być słabsze tranzystory sterujące we wzmacniaczu od koncówek mocy??I może od razu jakieś przykłady :D .Na końcówki potrzebuje dwóch NPN(jakieś mocniejsze niż 6A),a na sterujące dwa różne.Proszę o wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brwnicram Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Mam pytanie jeszcze.Chciałem do tego wzmacniacza włożyć tranzystory sterujące BD139/140,bo wszyscy mi je radzili,ale ten BD139 nie chce mi działać.Nie wiem czy ten schemat jest jakiś dziwny czy co...I w końcu włożyłem (na dwóch kanałach)jeden 2SD313E(3A) a drugi zostawiłem BD140 i w ten sposób gra z końcówkami mocy 2* BD911.Powiedzcie czy taka para (różna) sterujących może być czy nie zabardzo?Z góry dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...