Skocz do zawartości
kurdefelek

Twoje Naj... Motywy Z Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Gta 3 \ VC\ SA : WOLNOŚĆ!

NFSu - drag and drift ;]

MAFIA - fabuła (a takze wyscig).

CS:S - od roku zastanawiam się jak sie powinno strzelać w nim... narazie nie mam konta ;/

CoD - SP i MP - calość genialna chodz moze juz troche stara. Jedyne czego mi w niej brakuje to mozliwosci konsoli takie jak z CS:S`a (czyli WIELKIE)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

q3 > pro-q3dm6 > wyskakuje jumpem po reilem puszczam rakiete w strone ya i lece do reila a za moment mam fraga :) , na 17 rakieta kumpla zdjołem rakietą na przeciwnej platformie w powietrzu a on równoćześnie mnie zreilował :) to była najlepsza rakieta w mojej karieze q3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MGS :

-wyjście snake'a z wody (doki) i rozmowa

-hind D (walka na dachu)

-śmierc SNIPER WOLF

-ostatnia cut scenka (jak ida do skutera i ta muzyka mmmmmmmm..)

MGS2:

-rozpoczecie pierwszego aktu (tanker)

-ostatnie cut scenka w grze

doom3:

-ostatnia cut scenka (jak marines przybywaja do bazy oczywscie juz po wszystkim)

gta3:

-walka z catarina i ostatni film:] gre przeszedlem 4-5 razy

Clive Baker's Undying:

-intro nie zapomne nigdy

i wiele innych .....

POzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fahrenheit - niesamowite,obłędne,wspaniałe matrixowe sceny.Wogóle cała gra to majstersztyk.Ucieczka przed obławą policyjną rządzi.Lucas z Carlą uprawiający sex,też cudo....

Resident Evil - za słynne elementy zaskoczenia(zombiak wpadający przez okno itp),powodujące podskoczenie ze strachu.

Legend of Zelda - kolejne cudo

Final Fantasy - jak wyżej

Metal Gear Solid - scenariusz,reżyseria,akcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz na poważnie przestraszyłem sie grajac w HL2 normalnie srogi motyw - gram w nocy ok 3-4 ... wchodze do rury a tam woda zanurkowałem i przepłynałem dalej , wypłynałem patrze a tam koniec tunelu a tam skrzynka z ammo no to poszedłem ja rozwalić a tu nagle odgłos cos jak zombii i ten koleś z headcrabem na głowie wyszedł z pod wody... Normalnie tak sie zdygałem ze chwile się trzasłem ze strachu do piuki sobie nie uświadomiłem ze to tylko gra... No i jeszcze z jednym się zgodze ... woda w Hl2 rzadzi

Klimat RTC:Wolfenstein wogóle gra luxx a muzyczka jeszcze lepsza no i te wszystkie genetyczne zabawy niemców... pamietam że jak pierwszy raz grałem to też się ich lekko bałem...

później pierwsze gta w 3D (gta3) pamietam te emocje pierwszego uruchomienia i zachwycanie sie grafika. Nawet Gta:vc i sa mimo innowacyjnosci nie towarzyszyły takie emocje....

Nfs:U też był dla mnie swego rodzaju rewolucyjny... aż ciagło do grania (dla mnie U2 mimo duzo wiekszej interaktywnosci i mnogosci opcji az tak mnie nie ciagnął)

Sof 2 realizm... duzy realizm.. i taki cieżki klimat...

CS : Condition Zero : za fajne rozwiązania

HM&M3 - długoo długo w to grałem i się nie nudziło...

D2 - Fajne było ale za pierwszym razem... później to już tylko bicie lvl i zbieranie itemów, ale generalnie gra fajna

Fallout Tactics - Fajny klimacik F2 również ale za długo nie pograłem bo wtedy jeszcze angielskiego za bardzo nie umiałem....

Seria C&C - Pierwsza jako taka strategia która przypadła mi do gustu...

Warcraft 3 - Innowacyjność w porównaniu do W2

Max Payne też miał fajny klimat,a komiksowe przerywniki rządzą (w MP2 brakowało czegos wg mnie)

Również pierwsze spodkanie z Q3 było ogromnym zaskoczeniem... Pamietam również jak sie śmiałem z wyglądu Orb'a :-P

Natomiast grom sieciowym zawsze towazysza emocje niewazne czy to w Cs CS:s ET czy jakas strategie gra a własciwie przeciwnik zawsze moze cie zaskoczyć..

Klasyka : "the last vikings" niej jestem pewny tytułu taka stara platformówka nawywana "wikingi" oraz prechistoryk i Hand of Fate na dobre zapisały sie w mojej pamięci. Jak równiez sokoban ( taki ludzik ustawiajacy klocki ) bądź co bądź moja pierwsza gra na Pc(pierwsza jaka miałem u siebie... czasy zabaw w dosie i brak dysku twardego - gry na dyskietkach ) Pierwszą grą na cos bardziej zaawansowanego od nieśmiertelnego pegazusa był Mortal Kombat na Amige, aż miło wspominać ...

A co do waznych emocji zwiazanych z komputerami to po kolei Pierwszy komp(486 DX), Winda 95(notabene rewolucja w porównaniu do dosa) (pamietam zabawe paintem na czarnobiałem monitorze oraz później juz po kupnie pierwszego kolorowego ogladanie efektów tych zabaw.... To było niezapomniane przerzycie ), Po tem juz zmiana kompa i dalej z górki....

i to by było na tyle...

Pozdrawiam...

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

* Wings - symulator samolotu (2D) na Amige 500 [loty koszące z użyciem karabinka, start i lądowanie na lotniskowcu]

* Flimbo's Quest - platformówka 2D w stylu Mario/Prehistoryk (gra na Commodore C64) [grywalność - zabijali cię 1000 razy a i tak nadal grałeś]

* Contra na Pegasusa (platformówka 2D) [pierwszy multiplayer w jakiego grałem - takich dwóch jak nas trzech nie ma ani jednego]

* Lotus 3 - (niby-3D) wyścigi na PC (486DX) [multi + 3D + tankowanie samochodów]

* Prehistoryk 2 (jedynka jakoś mniej wciągająca była) [ogromne ilości żarcia]

* Wolfenstein 3D (wersja świąteczna - zamiast Niemców były Mikołaje) [widok wielkiego Mikołaja z minigunem]

* Duke Nukem 3D [golizna w grach + teksty "Come, get some!" ]

* Crusader: No Regret [1 gra w której można było zasłonić dymem i wybuchami połowę monitora strzelając na około]

* NFS 2 [zepchnięcie gościa z drogi przy 200km/h, jazda poślizgami]

* Carmageddon - [zepchnięcie gościa z drogi przy 200km/h... na słup :D + rozwalające się samochody + duże miasto do "brykania"]

* Quake 2 [muza + klimat + scenariusz]

* Quake 3 Arena - [q3dm17 (chyba 17) - w kosmosie, malutka "wysepka" z Railem - stoisz i strzelasz do pozostałych, jak do kaczek]

* Unreal Tournament [Reedemer, czyli latanie na pocisku]

* Half Life [motyw jak policjant reanimuje lekarza (lub na odwrót)]

* Max Payne [bullet time + motyw w rodzinnym domu (na początku) - gdy już obejrzysz filmik i potem cię zabiją, to gdy grasz od początku, masz nadzieję, że tym razem uda ci się uratować żonę]

* Soldier Of Fortune [rzeźnia - odrywanie kończyn itp - typowa gra na odreagowanie po męczącym dniu]

* Carmageddon 2 [latające kawałki samochodów i ludzie + wpadanie do sklepu przez szybę]

GTA [ogromna mapa + klimat + wolność]

* GTA 3 [to samo, co jedynka, tyle że w 3D]

* NFS (3) HP [AFAIK pierwsze pościgi uliczne z udziałem policji]

* NFS (5) P [gra edukacyjna na temat historii firmy Porsche, realizm - jazda dla samej jazdy]

* NFS (7) U [drag, drift - czyli coś nowego]

* "Colin 2" (CMR 2) - [Francja + Lancer i godziny jazdy, aby wykręcić jak najlepsze czasy]

* Warcraft 3 [moja reakcja, gdy pierwszy raz (całkiem przypadkowo) nakazałem największej budowli Elfów podejść kawałek i ku mojemu zdziwieniu wstała i podeszła... (do wtedy nie wiedziałem, że te budowle chodzą)]

* Freedom Fighters [TPP z elementami strategi (ale bez przesady) + klimat + scenariusz + misje + MUZA] BTW: Ma ktoś tą muzę może?

* Freedom Force [rzucanie kamieniami to nic nowego.. ale samochodami to co innego :D ]

Richard Burns Rally [realizm świetny - pierwsza gra, w której pnie lekko wystające z ziemi zatrzymują samochód] - niestety jak na razie mam za mało ramu no i realizm sprawia, że bez kierownicy, to nawet autostrada by była zbyt wąska..

Doom 3 i HL2 nie widziałem :|

Widziałem za to Total Overdoose i chociaż to demko, wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Troche arcadowa ta gierka, ale jak wyskoczysz sobie z jadącej ciężarówki, to zrozumiesz jaki to miodzik. No i "rewind" w 5 sekund zamist "loading saved game" przez 30..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Njlepsze motwy to byly w

PoP:SoT kiedy ksiaze mowil sam do siebie "I'll meet you at the baths- what is she thinking? I ask the first sand creature i meet: I'm sorry, where i can find baths..." albo pozniej kiedy whodzi do jaskini: "You have mean this baths? I think you say about the another shiny baths on the other side of the city" i krotki tekst na koniec "STOP talking to yourself!"

Broken Sword 2 po polsku i tekst po straceniu kota z katapulty "Hehe Kotapulta-rozumiesz? Kota-pulta! heh"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Payne1-pierwsza gra która mnie ujeła to od niej zaczeła się moja przygoda z grami wspaniała gra ten klimat ehhhh blluet time :D

Medal of Honor-dzieki niej polubiłem gierki o 2 WŚ wspaniała gra pykałem w nią od rana do wieczora najlepsza misja to oczywiście Lądowanie w Normandii :D

Call of duty-bitwa w stalingradzie ta gierka wymiata :D

Mafia-ucieczka z hotelu,wyścig,i ostatnia misja coś wspaniałego :D

Far Cry-grafa,woda,niezła gierka,itd :D

B2-grafika,i ogólnie wypas :D

Flaut out-wypasiona rozwalanka :D

Half LIfe 2-grafika,woda,zajebisty klimat,itd :D

GTa SA/GTA3/GTA VC-swobona,fajne misje,i w ogóle :D

i wiele innych tylko już nie pamiętam :-P

Edytowane przez mendezX700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede powtarzal tytulow poprzednikow - dodam tylko jeden - Clive Barker's Undying... Klimat tej gierki powala - przerywniki, wstawki fabularne i dzwiek..... grajac w ciemnym pokoju wielokrotnie podskakiwalem na krzesle ze strachu. Im dalej gralem w ta gre, tym BARDZIEJ ostroznie poruszalem sie  :wink: :)

1660660[/snapback]

wampir the masquerade redemption - ehh coz to byla za gra, klimat nie z tego swiatanajbardziej utrwalil mi sie tekst goscia o imieniu pink gdy byl wskrzeszany "im back and someone giong down" czy jakos tak ;P oraz postac seriny, moim zdaniem jedna z czolowych postaci kobiecych w grach :D

1661892[/snapback]

Clive Baker's Undying:

-intro nie zapomne nigdy

i wiele innych .....

POzdro

1665062[/snapback]

nic dodac, nic ujac...

no moze jeszcze:

vampire: the masquerade bloodlines - swietny klimat, bardzo wciaga...

max payne - bullet time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki, to gierka Jack Orlando i jego teksty w stylu "Szukam jelenia i chyba go znalazłem", "A policja w tym czasie pójdzie na grzyby?" oraz początkowe "Policja! Policja! Oni tutaj leżą i się nie ruszają!" wygłaszane przez staruszkę..

W głowie utkwiły mi także teksty z Postala - "Going.. going.. gone!", "Fire! Fire!", "I'm the guy with the gun", "Burn baby, burn.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FAR CRY - istna rewolucja w dziedzinie nieliniowości gry, co w połaczeniu z niemal fotograficznym realizmem grafiki oraz miejscem akcji (ech te małe wysepki) wynosi ten tytuł ponad Doom'a 3 i HL'a 2. IMHO gra roku.

WARCRAFT III - miód wylewa się z kazdego cala ekranu, krok milowy dla RTS'ów - ta gra sie nie starzeje :) .

HL - klimat zagrozenia, fabuła, wiele roznych smaczków :) .

WORMS ARMAGEDDON - miodnośc tej gry jest powalająca - aż mnie naszla ochota na partyjke :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawno temu... Alien Trilogy - jako wielki fan Obcych z pierwszym poważnym pc-tem (p200mmx :P) omal nie zdefekowałem kiedy dostałem gierkę... grafa gorsza niż w dn3d, ale klimat! nawalanie do obcych, włóczęga po opustoszałych kompleksach z resztkami najgorszej amunicji... i kiedy się już wydaje: "uff... to juz chyba koniec levelu..." to nagle "Hssssssss!" i po wszystkim... giere wspominam bardzo dobrze, była to pierwsza pozycja w jaką grałem na kompie - marzyłem o niej zanim owego kompa dostałem :P...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi