Xalpha Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Gta 3 \ VC\ SA : WOLNOŚĆ! NFSu - drag and drift ;] MAFIA - fabuła (a takze wyscig). CS:S - od roku zastanawiam się jak sie powinno strzelać w nim... narazie nie mam konta ;/ CoD - SP i MP - calość genialna chodz moze juz troche stara. Jedyne czego mi w niej brakuje to mozliwosci konsoli takie jak z CS:S`a (czyli WIELKIE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 q3 > pro-q3dm6 > wyskakuje jumpem po reilem puszczam rakiete w strone ya i lece do reila a za moment mam fraga :) , na 17 rakieta kumpla zdjołem rakietą na przeciwnej platformie w powietrzu a on równoćześnie mnie zreilował :) to była najlepsza rakieta w mojej karieze q3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 MGS Śmierć Sniper Wolf MGS3 Śmierć The Boss chlip;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallp Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Powiem tylko Fallout jedyna gra którą przeszedłem 8 razy pod rząd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Kingpin Buźka głównego bohatera nigdy jej nie zapomnę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 MGS : -wyjście snake'a z wody (doki) i rozmowa -hind D (walka na dachu) -śmierc SNIPER WOLF -ostatnia cut scenka (jak ida do skutera i ta muzyka mmmmmmmm..) MGS2: -rozpoczecie pierwszego aktu (tanker) -ostatnie cut scenka w grze doom3: -ostatnia cut scenka (jak marines przybywaja do bazy oczywscie juz po wszystkim) gta3: -walka z catarina i ostatni film:] gre przeszedlem 4-5 razy Clive Baker's Undying: -intro nie zapomne nigdy i wiele innych ..... POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Fahrenheit - niesamowite,obłędne,wspaniałe matrixowe sceny.Wogóle cała gra to majstersztyk.Ucieczka przed obławą policyjną rządzi.Lucas z Carlą uprawiający sex,też cudo.... Resident Evil - za słynne elementy zaskoczenia(zombiak wpadający przez okno itp),powodujące podskoczenie ze strachu. Legend of Zelda - kolejne cudo Final Fantasy - jak wyżej Metal Gear Solid - scenariusz,reżyseria,akcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Pierwszy raz na poważnie przestraszyłem sie grajac w HL2 normalnie srogi motyw - gram w nocy ok 3-4 ... wchodze do rury a tam woda zanurkowałem i przepłynałem dalej , wypłynałem patrze a tam koniec tunelu a tam skrzynka z ammo no to poszedłem ja rozwalić a tu nagle odgłos cos jak zombii i ten koleś z headcrabem na głowie wyszedł z pod wody... Normalnie tak sie zdygałem ze chwile się trzasłem ze strachu do piuki sobie nie uświadomiłem ze to tylko gra... No i jeszcze z jednym się zgodze ... woda w Hl2 rzadzi Klimat RTC:Wolfenstein wogóle gra luxx a muzyczka jeszcze lepsza no i te wszystkie genetyczne zabawy niemców... pamietam że jak pierwszy raz grałem to też się ich lekko bałem... później pierwsze gta w 3D (gta3) pamietam te emocje pierwszego uruchomienia i zachwycanie sie grafika. Nawet Gta:vc i sa mimo innowacyjnosci nie towarzyszyły takie emocje.... Nfs:U też był dla mnie swego rodzaju rewolucyjny... aż ciagło do grania (dla mnie U2 mimo duzo wiekszej interaktywnosci i mnogosci opcji az tak mnie nie ciagnął) Sof 2 realizm... duzy realizm.. i taki cieżki klimat... CS : Condition Zero : za fajne rozwiązania HM&M3 - długoo długo w to grałem i się nie nudziło... D2 - Fajne było ale za pierwszym razem... później to już tylko bicie lvl i zbieranie itemów, ale generalnie gra fajna Fallout Tactics - Fajny klimacik F2 również ale za długo nie pograłem bo wtedy jeszcze angielskiego za bardzo nie umiałem.... Seria C&C - Pierwsza jako taka strategia która przypadła mi do gustu... Warcraft 3 - Innowacyjność w porównaniu do W2 Max Payne też miał fajny klimat,a komiksowe przerywniki rządzą (w MP2 brakowało czegos wg mnie) Również pierwsze spodkanie z Q3 było ogromnym zaskoczeniem... Pamietam również jak sie śmiałem z wyglądu Orb'a :-P Natomiast grom sieciowym zawsze towazysza emocje niewazne czy to w Cs CS:s ET czy jakas strategie gra a własciwie przeciwnik zawsze moze cie zaskoczyć.. Klasyka : "the last vikings" niej jestem pewny tytułu taka stara platformówka nawywana "wikingi" oraz prechistoryk i Hand of Fate na dobre zapisały sie w mojej pamięci. Jak równiez sokoban ( taki ludzik ustawiajacy klocki ) bądź co bądź moja pierwsza gra na Pc(pierwsza jaka miałem u siebie... czasy zabaw w dosie i brak dysku twardego - gry na dyskietkach ) Pierwszą grą na cos bardziej zaawansowanego od nieśmiertelnego pegazusa był Mortal Kombat na Amige, aż miło wspominać ... A co do waznych emocji zwiazanych z komputerami to po kolei Pierwszy komp(486 DX), Winda 95(notabene rewolucja w porównaniu do dosa) (pamietam zabawe paintem na czarnobiałem monitorze oraz później juz po kupnie pierwszego kolorowego ogladanie efektów tych zabaw.... To było niezapomniane przerzycie ), Po tem juz zmiana kompa i dalej z górki.... i to by było na tyle... Pozdrawiam... Edytowane 24 Września 2005 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 * Wings - symulator samolotu (2D) na Amige 500 [loty koszące z użyciem karabinka, start i lądowanie na lotniskowcu] * Flimbo's Quest - platformówka 2D w stylu Mario/Prehistoryk (gra na Commodore C64) [grywalność - zabijali cię 1000 razy a i tak nadal grałeś] * Contra na Pegasusa (platformówka 2D) [pierwszy multiplayer w jakiego grałem - takich dwóch jak nas trzech nie ma ani jednego] * Lotus 3 - (niby-3D) wyścigi na PC (486DX) [multi + 3D + tankowanie samochodów] * Prehistoryk 2 (jedynka jakoś mniej wciągająca była) [ogromne ilości żarcia] * Wolfenstein 3D (wersja świąteczna - zamiast Niemców były Mikołaje) [widok wielkiego Mikołaja z minigunem] * Duke Nukem 3D [golizna w grach + teksty "Come, get some!" ] * Crusader: No Regret [1 gra w której można było zasłonić dymem i wybuchami połowę monitora strzelając na około] * NFS 2 [zepchnięcie gościa z drogi przy 200km/h, jazda poślizgami] * Carmageddon - [zepchnięcie gościa z drogi przy 200km/h... na słup :D + rozwalające się samochody + duże miasto do "brykania"] * Quake 2 [muza + klimat + scenariusz] * Quake 3 Arena - [q3dm17 (chyba 17) - w kosmosie, malutka "wysepka" z Railem - stoisz i strzelasz do pozostałych, jak do kaczek] * Unreal Tournament [Reedemer, czyli latanie na pocisku] * Half Life [motyw jak policjant reanimuje lekarza (lub na odwrót)] * Max Payne [bullet time + motyw w rodzinnym domu (na początku) - gdy już obejrzysz filmik i potem cię zabiją, to gdy grasz od początku, masz nadzieję, że tym razem uda ci się uratować żonę] * Soldier Of Fortune [rzeźnia - odrywanie kończyn itp - typowa gra na odreagowanie po męczącym dniu] * Carmageddon 2 [latające kawałki samochodów i ludzie + wpadanie do sklepu przez szybę] GTA [ogromna mapa + klimat + wolność] * GTA 3 [to samo, co jedynka, tyle że w 3D] * NFS (3) HP [AFAIK pierwsze pościgi uliczne z udziałem policji] * NFS (5) P [gra edukacyjna na temat historii firmy Porsche, realizm - jazda dla samej jazdy] * NFS (7) U [drag, drift - czyli coś nowego] * "Colin 2" (CMR 2) - [Francja + Lancer i godziny jazdy, aby wykręcić jak najlepsze czasy] * Warcraft 3 [moja reakcja, gdy pierwszy raz (całkiem przypadkowo) nakazałem największej budowli Elfów podejść kawałek i ku mojemu zdziwieniu wstała i podeszła... (do wtedy nie wiedziałem, że te budowle chodzą)] * Freedom Fighters [TPP z elementami strategi (ale bez przesady) + klimat + scenariusz + misje + MUZA] BTW: Ma ktoś tą muzę może? * Freedom Force [rzucanie kamieniami to nic nowego.. ale samochodami to co innego :D ] Richard Burns Rally [realizm świetny - pierwsza gra, w której pnie lekko wystające z ziemi zatrzymują samochód] - niestety jak na razie mam za mało ramu no i realizm sprawia, że bez kierownicy, to nawet autostrada by była zbyt wąska.. Doom 3 i HL2 nie widziałem :| Widziałem za to Total Overdoose i chociaż to demko, wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Troche arcadowa ta gierka, ale jak wyskoczysz sobie z jadącej ciężarówki, to zrozumiesz jaki to miodzik. No i "rewind" w 5 sekund zamist "loading saved game" przez 30.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Njlepsze motwy to byly w PoP:SoT kiedy ksiaze mowil sam do siebie "I'll meet you at the baths- what is she thinking? I ask the first sand creature i meet: I'm sorry, where i can find baths..." albo pozniej kiedy whodzi do jaskini: "You have mean this baths? I think you say about the another shiny baths on the other side of the city" i krotki tekst na koniec "STOP talking to yourself!" Broken Sword 2 po polsku i tekst po straceniu kota z katapulty "Hehe Kotapulta-rozumiesz? Kota-pulta! heh" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Serious Sam se, sam początek, polanka (1000ha jak nic) pod trzema azteckimi piramidami z bardzo wysoką gęstością zapotwożenia i ja jako Poważny Samuel z rozpaloną do białości giwerą w łapach :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Max Payne1-pierwsza gra która mnie ujeła to od niej zaczeła się moja przygoda z grami wspaniała gra ten klimat ehhhh blluet time :D Medal of Honor-dzieki niej polubiłem gierki o 2 WŚ wspaniała gra pykałem w nią od rana do wieczora najlepsza misja to oczywiście Lądowanie w Normandii :D Call of duty-bitwa w stalingradzie ta gierka wymiata :D Mafia-ucieczka z hotelu,wyścig,i ostatnia misja coś wspaniałego :D Far Cry-grafa,woda,niezła gierka,itd :D B2-grafika,i ogólnie wypas :D Flaut out-wypasiona rozwalanka :D Half LIfe 2-grafika,woda,zajebisty klimat,itd :D GTa SA/GTA3/GTA VC-swobona,fajne misje,i w ogóle :D i wiele innych tylko już nie pamiętam :-P Edytowane 24 Września 2005 przez mendezX700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja nie zapomne nigdy sceny z Mortal Kombat - Glos mowiacy Finish Him, to ja na to Block-U-U i trzymam w reku glowe wraz z kregoslupem przeciwnika... Fatality. Ciekawe jaki to mialo wplyw na moja psychike;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Nie bede powtarzal tytulow poprzednikow - dodam tylko jeden - Clive Barker's Undying... Klimat tej gierki powala - przerywniki, wstawki fabularne i dzwiek..... grajac w ciemnym pokoju wielokrotnie podskakiwalem na krzesle ze strachu. Im dalej gralem w ta gre, tym BARDZIEJ ostroznie poruszalem sie :wink: :) 1660660[/snapback] wampir the masquerade redemption - ehh coz to byla za gra, klimat nie z tego swiatanajbardziej utrwalil mi sie tekst goscia o imieniu pink gdy byl wskrzeszany "im back and someone giong down" czy jakos tak ;P oraz postac seriny, moim zdaniem jedna z czolowych postaci kobiecych w grach :D 1661892[/snapback] Clive Baker's Undying: -intro nie zapomne nigdy i wiele innych ..... POzdro 1665062[/snapback] nic dodac, nic ujac... no moze jeszcze: vampire: the masquerade bloodlines - swietny klimat, bardzo wciaga... max payne - bullet time Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A tak z innej beczki, to gierka Jack Orlando i jego teksty w stylu "Szukam jelenia i chyba go znalazłem", "A policja w tym czasie pójdzie na grzyby?" oraz początkowe "Policja! Policja! Oni tutaj leżą i się nie ruszają!" wygłaszane przez staruszkę.. W głowie utkwiły mi także teksty z Postala - "Going.. going.. gone!", "Fire! Fire!", "I'm the guy with the gun", "Burn baby, burn.." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 FAR CRY - istna rewolucja w dziedzinie nieliniowości gry, co w połaczeniu z niemal fotograficznym realizmem grafiki oraz miejscem akcji (ech te małe wysepki) wynosi ten tytuł ponad Doom'a 3 i HL'a 2. IMHO gra roku. WARCRAFT III - miód wylewa się z kazdego cala ekranu, krok milowy dla RTS'ów - ta gra sie nie starzeje :) . HL - klimat zagrozenia, fabuła, wiele roznych smaczków :) . WORMS ARMAGEDDON - miodnośc tej gry jest powalająca - aż mnie naszla ochota na partyjke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 dawno temu... Alien Trilogy - jako wielki fan Obcych z pierwszym poważnym pc-tem (p200mmx :P) omal nie zdefekowałem kiedy dostałem gierkę... grafa gorsza niż w dn3d, ale klimat! nawalanie do obcych, włóczęga po opustoszałych kompleksach z resztkami najgorszej amunicji... i kiedy się już wydaje: "uff... to juz chyba koniec levelu..." to nagle "Hssssssss!" i po wszystkim... giere wspominam bardzo dobrze, była to pierwsza pozycja w jaką grałem na kompie - marzyłem o niej zanim owego kompa dostałem :P... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...