flasy Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 niedlugo mam zamiar kupic nowa mobo, procka i pamieci. wybralem juz procka: Sempron 2800+ (ten 64-bitowy), 512DDR (400MHZ) Kingostona i teraz nie wiem ktora plyte- Asus K8V Deluxe/SE Via K8T800 Asus K8V-MX Via K8M800 Asus K8V-X SE Via K8T800 Gigabyte GA-K8NS osobiscie powiem ze moim faworytem jest ten Asus K8V SE/DELUXE . Ale nie wiem moze zrobie blad kupujac ja pod tego proca. W kazdym razie mam zamiar w przyszlosci dodac jeszcze jedna 512DDR i za rok zmienic proca na cos lepszego. W internecie wyczytalem ze ten sempron 64-bitowy moze sie grzyzc z roznymi programami pod platofrmy 32-bitowe, znalazlem przypadki kiedy przy instalowaniu programow komp sie restartowal a XP czasami nie chcial sie zainstalowac :/ W kazdym razie doradzcie mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 A ile masz pieniędzy i jak mocno chcesz kręcić?? Jak masz kaske to bierz DFI LanParty NF3 250GB, a jak chcesz oszczędnie to Gigabyte GA-K8NS jest bardzo dobrym wyborem w swojej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 na mobo, jakies 280- 300 zl , a co do krecenia no to jak czytam tu i owdzie to mysle ze tak w granicach 2500mhz tego semprona bym pomeczyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 POLECAM Gigabyte-gk8ns :) spokojnie pojdzie na 2500mhz z twoim procem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) "podobno do o/c padaka, ale jak zrobisz Vdimm moda, poszperasz za biosami itp to da się z niej sporo wycisnąć " wiele wypowiedzi tego typu mozna spotkac o tej plycie :/ chociazby tu na forum. Wiec chyba sie zdecyduje na tego asusa (tylko powiedzcie czy dobrze robie). I jeszcze ostatnie pytanie co z tymi 64 bitami? wszystko bedzie chodzic cacy na sempronie64 ?? i jeszcze co z ta blokada porty AGP/PCI, podobno jak nie sa zablokowane to przy o/c moze to byc niebezpieczne. chociaz moze ten k8v se deluxe ma to zablokowane... Czyli ze w gre wchodzi teraz tylko Gigabyte GA-K8NS i Asus K8V SE\DELUXE Via K8T800... Edytowane 21 Września 2005 przez flasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Jabym na twoim miejscu nie brał nic na via... nforce 3 jest o wiele lepszy.. ale decyzja zalerzy od ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 bierz Gigabyta, odpusc se tego Asusa, głownie z powodu tego co wymienił SimsOnek. nF3 jest duzo lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) niedlugo mam zamiar kupic nowa mobo, procka i pamieci. wybralem juz procka: Sempron 2800+ (ten 64-bitowy), 512DDR (400MHZ) Kingostona i teraz nie wiem ktora plyte- Asus K8V Deluxe/SE Via K8T800 Asus K8V-MX Via K8M800 Asus K8V-X SE Via K8T800 Gigabyte GA-K8NS osobiscie powiem ze moim faworytem jest ten Asus K8V SE/DELUXE . Ale nie wiem moze zrobie blad kupujac ja pod tego proca. W kazdym razie mam zamiar w przyszlosci dodac jeszcze jedna 512DDR i za rok zmienic proca na cos lepszego. W internecie wyczytalem ze ten sempron 64-bitowy moze sie grzyzc z roznymi programami pod platofrmy 32-bitowe, znalazlem przypadki kiedy przy instalowaniu programow komp sie restartowal a XP czasami nie chcial sie zainstalowac :/ W kazdym razie doradzcie mi :) 1661008[/snapback] Moja propozycja jest taka: 1.mobo DFI LP UT nF3-365zł(piszesz że na mobo możesz wydać 300zł uważam,że w tym przypadku warto wykrzesać te 65 zł więcej na szkielet kompa tym bardziej że planujesz wymienić procka na mocniejszego)-płyta poza wszelką konkurencją do oc. 2.RAM-512Mb Twinmos Speed Premium-250zł do tej mobo dobra propozycja w tej cenie 3.Procek jak już wybrałeś S64 2800+ to niech będzie(osobiście wybrałbym S64-3000+powinien mieć lepszy kontroler,mnoznik wyższy x9,c&q) W sumie ta propozycja jest ok 100zł droższa od Twojej i uważam że na dystansie na pewno warto wygospodarować tę stówę,bo sprzęcicho z tej propozycji powinno nieźle pozamiatać :wink: Edytowane 21 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) I jeszcze potencjometr wieloobrotowy z allegro - koszt 1,25zl + przesyłka. Zeby V-Sense moda na linii +3,3v zrobić oczywiście :wink: Ricci, przepraszam, a mój 2600+ to nie zamiata? :lol2: Edytowane 21 Września 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 I jeszcze potencjometr wieloobrotowy z allegro - koszt 1,25zl + przesyłka. Zeby V-Sense moda na linii +3,3v zrobić oczywiście :wink: Ricci, przepraszam, a mój 2600+ to nie zamiata? :lol2: 1661181[/snapback] Zamiata :lol: :lol: ,ale inni trafiali gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 "podobno do o/c padaka, ale jak zrobisz Vdimm moda, poszperasz za biosami itp to da się z niej sporo wycisnąć " wiele wypowiedzi tego typu mozna spotkac o tej plycie :/ chociazby tu na forum. Wiec chyba sie zdecyduje na tego asusa (tylko powiedzcie czy dobrze robie). I jeszcze ostatnie pytanie co z tymi 64 bitami? wszystko bedzie chodzic cacy na sempronie64 ?? i jeszcze co z ta blokada porty AGP/PCI, podobno jak nie sa zablokowane to przy o/c moze to byc niebezpieczne. chociaz moze ten k8v se deluxe ma to zablokowane... Czyli ze w gre wchodzi teraz tylko Gigabyte GA-K8NS i Asus K8V SE\DELUXE Via K8T800... 1661071[/snapback] wiesz heretyków głoszących takie bradnie to kiedys palili na stosie- gb k8ns padaka do o/c :kijem: Dfi to to nie jest ale mimo wszystko jest to jedna z najlepszych płyt do o/c pod s.754. Napiecie na ramki niskie(max 2.8) ale tylk odfi ma w standardzie wyższe. Jedyny problem to to,ze w rev 2 ograniczono maksymalne napiecie na procka do 1.55v Ale zawse mozna zarobić moda-dla dobrego overclockera to nie problem wlotować te 2 kabeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Aj tam niskie napiecia - robi sie dwa banalne mody i mozna dac 3,5v na pamieci. Duzo wiekszym problemem jest brak mnoznika ht 2,5x niestety mnoznik 2x nie dziala i wysokie htt dosc trudno osiagac. Tymczasem bawie sie K8NE, pod pci-e plytka rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Aj tam niskie napiecia - robi sie dwa banalne mody i mozna dac 3,5v na pamieci. Duzo wiekszym problemem jest brak mnoznika ht 2,5x niestety mnoznik 2x nie dziala i wysokie htt dosc trudno osiagac. Tymczasem bawie sie K8NE, pod pci-e plytka rewelacja. 1661301[/snapback] dorobie sie kaski na nową grafe to też planuje przesiadke na k8ne(sempa też bym na 64 bit zmienił...)Ale to za jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 powiedzcie mi ze K8NE to wypas plyta na ktorej na 100% podkrece swojego sempa tak jak na mojej msi to ja biore :] poniewaz kupilem grafe na pci-e i mam s754 a za duzego wyboru nie ma z tymi zlaczami :mur: :mur: tak widze ze rozbudowal sie ten topic o gb :blink: :blink: .. co prawda troche inny model ale roznicy znacznej chyba nie ma ... co sadzicie o tej K8NE ?? :lol2: :lol2: wykrece proca tak jak teraz minimalnie ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKi404 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Doradzcie mi którą płytke lepiej wybrać pod semprona 64 2800+: MSI K8N Neo3-F czy Gigabyte GA-K8NE NForce4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 na msi nie zmienisz napięcia dla tego proca czyli o/c będzie raczej symboliczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...