Skocz do zawartości
MeHow

Neo Migracja Z 640 Na 1mbit - Bardzo Ciekawe!

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz mialem dzisiaj taka sytuacje. Jako, ze jestem teraz poza miejscem w ktorym studiuje wyslalem brata, zeby zalatwil mi migracje z 640 (bez limitow) na 1mbit. Brat poszedl wiec do telepunktu zeby podpisac nowa umowe, zeby neo nie przeszlo mi na czas nieokreslony i zebym nie dostal rachunku na pierdyliard zlotych. A teraz najsmieszniejsze: facet powiedzial bratu, ze migracji moze dokonca dopiero 10 pazdziernika, a przez ten czas neo bedzie dalej na starych warunkach. Brat mowil mu wielokrotnie, ze umowe podpisal 31 sierpnia 2004 roku i zgodnie z tym bedzie teraz czas nieokreslony wiec bedzie drozej. Czlowiek z telepunktu upieral sie jednak, ze bedzie na starych warunkach transferowych i cenowych, a ja powinienem sie zglosic po 10 pazdziernika, zeby dokonac migracji na 1mbit.

Co o tym sadzicie? Myslicie, ze mam powody do zdenerwowania? Czy jesli niedajboze koles mnie przerzuci na 512kbit/s to bede mogl dokonac bezproblemowej migracji na 1mbit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W góre zawsze mozesz migrować bez przeszkód. Opłata za neostrade jest chyba zryczałtowana, więc płaciz o miesiąc do przodu...moze tu jest problem ze masz na czas nieokreślony...sam nie wiem co o tym myśleć, w każdym razie jak zmigrujesz do 20 października to od 1 listopada bedziesz mial nową prędkość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszeszesz tu że miałes umowe do 31 sierpnia i że gosc w telepunkcie ci powiedział że musisz płacic do któregos października(jak sie nie myle) , a w regulaminie jest jasne napisane że miesiąc przd końcem umowy musisz podpisac aneks do umowy w którym zrezygujesz z neo albo przedłuzysz albo zmienisz opcje. Osobiście nudza mnie juz tematy w którzy wszyscy szydzą sobie z pracowników w telepunkcie przecierz to nie ich wina że ludzie nie czytają umowy <lol> oni tylko wykonuja swoją pracę za co dostają kase i napewno maja juz dosyć klijentów którzy mają o wszystko pretensje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem to samo 17 sierpnia pisemnie musialem zrezygnowac, za wrzesien przyszedl rachunek na 220zł i dzis kurier przywozi mi modem bo zmienilem na 2mb a neo640 dalej dziala :wink: a o ludziach na tej infolinii to nawet sie nie wypowiadam :angry: :angry: ile mnie to nerwów kosztowalo!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi