siema_co Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Czy jest jakis program, ktorym moge zmieniac timingi kosci RAM?? Jak tak to wrzuc ktos prosze link;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 :blurp: BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siema_co Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) a tak dokladniej?? w tweakingu jestem zielony. potrzebuje to zmienic zeby mi ram dzialal w dual-channel, a nie chce nic zepsuc Edytowane 21 Września 2005 przez siema_co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ustawienia timingów nie dadzą Ci DualChannela. Do tego potrzebne są dwie takie same kości ram i płyta główna z obsługą Duala. :wink: Najlepszy do timingów jest BIOS :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Cheepomemtweak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siema_co Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) Ja wlasnie mam 2 kosci takie same oprocz jednego:timingi. Plyta obsluguje i single channel i dual. Moja plyta glowna to: GIGABYTE GA-8I915P Duo Edytowane 21 Września 2005 przez siema_co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja wlasnie mam 2 kosci takie same oprocz jednego:timingi.Nie bardzo rozumiem. Jeśli 2 kości takie same to i timingi mają takie same. Poza tym nie da rady ustawić różnych timingów dla pamięci. To co się ustawia to są wartości wspólne dla wszystkich kości. Jeszcze jedno - aby działał dual to trzeba wsadzić pamięci w odpowiednie sloty - sprawdź w instrukcji płyty głównej w które. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 No to jak masz takie samo to powinny od razu być na duala wykrywane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Moze chodzi o roznice w timingach na stickerach od kosci?? Ale tego nie zmienisz zadnym programem, tylko bisem, przy starcie systemu przytrzymaj klawisz Insert i bedzie ok, a co dalej See User Manual, a jak je najlepiej ustawic... jest tego pelno na forum, szukaj :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...