KWS89 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Siema! Tak se pomyślałem żeby dokonać zakupu BARDZO TANIEGO aparatu cyfrowego, robiącego ŁADNE zdjęcia(hm, nie aparat robi zdjęcia, on tylko pomaga i je zachowuje, to wciaż fotograf decyduje kiedy spuścić migawke...). Ze swojego doświadczenia wiem że nie megapixy czynią aparat Aparatem, tylko obiektyw(ale w sumie do dobrego obiektywu przydałaby się dobra elektronika). Wracając do tematu. Fundusze- mini, jakość- maxi(jakośc przez duże J, mam HP 320, żre baterie jak ekhem, a jak nie nastawisz najlepszej rozdziałki to zniekształca i tnie na odbitkach :blink: ) Może jakieś propozycje? Cena- jak najmniejsza Jakość- co najmniej ładna Wyp.- może być zoom(optyczny, bo cyfrowy to g-no) i zlącze na karty MMC/SD(SD-ków wala mi się po domu chyba z 3 :wink: ) Pozdrawiam Artur PS. Nie kcem tego aparatu z Mango bo mój siemens ładniejsze fotki trzaska... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Canon 1Ds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Canon 1Ds 1661378[/snapback] a co to bo mi się wyświaetlaja tylko EOS 1Ds a tani on nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 To bylo specjalnie, aby autor pomyslal: "Cena- jak najmniejsza" To nic nie oznacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 1D kosztuje wystarczająco dużo, nie rozumiem dlaczego ludzie się tak burzą nie wiadomo o co. O to że nie dopisałem czegoś? Skąd mam wiedzieć ile kasy bede mógł wydać? SAM NIE WIEM!!! Może ktoś miał styczność z aparatami w niskiej cenie i dobrej jakości? Kontakt na PW bo na forum ludize szukają powodu żeby się przypieprzyć do niedomówień zamiast powiedzieć o coś sensownego... :? Skrytobójco, przeczytałeś pierwszy post? "Bardzo taniego"- nie wiem co ty myślałeś ale chyba nie o tym o czym ja, więc jeżeli masz bogatych rodziców i wszystko co chcesz to 1d bedzie w sam raz dla Ciebie. Generalnie cos tu jest nie tak, gdzie są osoby pilnujące kultury(generalnie głupia odpowiedź nie jest niczym złym ale celowe i świadome pisanie [ciach!]łów nic nie pomaga na dany temat)... To inaczej powiem, specjalnie pogrubie żebyś zobaczył dokładnie o co mnie chodzi do 400zł jestem gotów uzbierać w tydzień, wiecej już bym musiał dłuugo czekać... Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Kodak 300C imo bedzie dobry za te 400zł i nastepnym razem nie leć sobie w kulki i napisz ile chcesz dac za aparat :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 A coś jeszcze tańszego od tego kodaka by było :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Canon A60 A nastepnym razem naucz sie precyzowac pytania. Bo "Cena- jak najmniejsza" gowno oznacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Mam Canona A60 i jestem bardzo zadowolony. A pytanie było mało precyzyjne, fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jenoptik 4.1Mpix naprawde dobry aparcik w polsce to nie znana firma ale na zachodzie juz inaczej to wyglada, dość ceniona i wogole. miałem jenoptika xz3 i naprawde rewleka, zdjecia miejscami lepsze od canona a70, bedziesz chciał to ci pokaze ale musisz napisac na gg. ps. ma bardzo dobry wyswietlacz zero opoznien czy tym podobnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Do 400 zeta to nowego DOBREGO aparatu nie kupisz. Dozbieraj trochę kapusty albo poszukaj jakiegoś używanego Canona A60. Edytowane 27 Września 2005 przez JohnDoe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jenoptik 4.1Mpix naprawde dobry aparcik w polsce to nie znana firma ale na zachodzie juz inaczej to wyglada, dość ceniona i wogole. miałem jenoptika xz3 i naprawde rewleka, zdjecia miejscami lepsze od canona a70, bedziesz chciał to ci pokaze ale musisz napisac na gg. ps. ma bardzo dobry wyswietlacz zero opoznien czy tym podobnych 1672063[/snapback] Ta jeden model cudem im sie jakos udal... Tak bardzo popularna co widac tutaj: http://pbase.com/cameras/jenoptik :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 prosze bardzo tanio i do tego dwa obiektywy O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Taa tylko te olki nie maja dobrych opinii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=156085&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Taa tylko te olki nie maja dobrych opinii :) 1672553[/snapback] e przesadzasz lustro za taką cene + dwa szkła :) jedyna wada to brak gwarancji i z tego powodu w to nie wchodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) e przesadzasz lustro za taką cene + dwa szkła :) jedyna wada to brak gwarancji i z tego powodu w to nie wchodze 1672685[/snapback] Poczytaj na innych forach o tych aparatach, albo jaka burze wywoluja na cyberfoto :] Edytowane 28 Września 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Poczytaj na innych forach o tych aparatach, albo jaka burze wywoluja na cyberfoto :] 1673306[/snapback] na cyberfoto nie można pytać jak cyfrówka bo zaraz się kłócą a szczególnie jak pod uwagę weźmiesz olka tak ja kiedys na tweaku wojny intel vs amd :D Ale i tak uważam że e300 nie jest taki zły szczególnie za taka cene :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Ta jeden model cudem im sie jakos udal... Tak bardzo popularna co widac tutaj: 1672251[/snapback] Nie rozumiem jak mozesz wypowiadac sie na temat aparu ktorego nigdy w rekach nie miałes, maja kilka dobrych modeli moj kolega ma model z 3.1 Mpix jego nick to amd Rulezz redaktor pcareny sami go zapytajcie jak mu sie jenoptik sprawuje. Uwazam ze na temat aparatu mozna sie wypoiwadac jezeli sie go miało w rekach , nazwa o niczym nie swiadczy, apart to nie jest chinski shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 amd Rulezz redaktor pcareny sami go zapytajcie jak mu sie jenoptik sprawuje Nieee tylko, znowu nie on... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Uwazam ze na temat aparatu mozna sie wypoiwadac jezeli sie go miało w rekach , nazwa o niczym nie swiadczy, apart to nie jest chinski shit 1673425[/snapback] To źle uważasz :] EDIT : żeby nie było, że nabijam posty - Canon seria A... Edytowane 28 Września 2005 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 To źle uważasz :] EDIT : żeby nie było, że nabijam posty - Canon seria A... 1674003[/snapback] to prawda mozna sie wypowiedziec na temat paramterów ale odrazu powiedziec ze jest zły to przesada mam teraz canona IS S1 i zdjecia wcale nie sa lepsze jedynie ta mnogosc opcji jest wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Tylko, ze my nie patrzymy na parametry. nie loluj patrzac na parametry to bysmy pewnie HP albo jakied Mediony polecali :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 W okolicach około 200 zł możesz kupić używananego Kodaka CX4200 - jeśli chodzi o naprawde tanie cyfrówki raczej z niczym lepszym się niespotkałem. Aparat ten kupiłem jako używany na allegro - wraz z akumulatorkami, futerałem, kompletem kabli, pudełkiem, papierami i CD. Na początku nieco przykładowych fotek : 1 2 3 4 Ostatnie zostało wykonane w makro - średnio wyszlo a to ze względu na słabe warunki oświetleniowe. Pare słow odemnie - naprawde fajny kompakt. Matryca 2 MPX do tego optyka Retinara. Dość lekki wykonany z dobrych materiałów (trzymając w ręku nie ma się wrażenia że coś skrzypi itp). W dobrych warunkach oświetleniowych robi naprawde ostre zdjęcia z ładnymi żywymi kolorami. Używany był typowo amatorsko - upamiętnić jakomś impreze, fotki przedmiotów dla allegro itp itd Bateriożerność - Na dwóch 2100 mAh można wykonać około 200 - 250 zdjęć (około półowa z flashem) - także nie jest źle. Minusem jest to że słabo sobie radzi w nocy - Używać lapmy jest sens z odległosci około 2-2.5 M dalej lampa już słabiej łapie. Bez lampy nie ma sensu robić fotek w nocy - jedynie to lekko gryzie. 2xzoom cyfrowy można traktować raczej jako zabawke. Przeglądanie zdjęć bardzo wygodne - możliwy jest 4xzoom. Do aparatu dokupiłem tylko karte pamięci (obsługuje SD/MMC) i ładowarke. Trzymam go puki się nierozpadnie - szkoda sprzedawać sprzęt który ma o wiele lepsze możliwości niż jakieś 3-4 mpx Medionów lub Trustów (wiem o czym mówie). Takżde jeśli będziesz miał okazje kupić CX4200, CX4210, CX4300, CX4310 (dwa ostatnie mają matryce 3 mpx) to zdecydowanie POLECAM. Recenzje tego aparatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Tylko, ze my nie patrzymy na parametry. nie loluj patrzac na parametry to bysmy pewnie HP albo jakied Mediony polecali :P 1675786[/snapback] HP , Mediony nie oferują aż takich fajnych parametrów ;) wadim -> Czy wiesz że: 80% < jakości zdjęcia zależy od obiektywu ? :wink: (to tak ogólnie) Pozatym parametry nie są najważniejsze :) niewiem czemu, ale ja bym wolał Canona,Minoltę czy Nikona z lipnymi parametrami niż Mediona z parametrami przewyższającymi Canona 1Ds :wink: Edytowane 30 Września 2005 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Polecam Nikona 4600 lub Canona A510. Oba ponizej 1000 zł, jakość zdjęć b.dobra, dla amatorskiego fotografowania w zupełności wystarczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...