zavader Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Witam! Ale się zdziwiłem, jak zobaczyłem, że na stronce Chipa dostęp do niektórych artykułów jset - stał się - płatny? Opera za darmo - a za Chipa trzeba płacić ?! Pogrzało ich... Od dawna go nie kupuję, bo czytałem większość w sieci - a teraz widzę, że ani jedno ani drugie sie nie uda :| Porażka na całej linii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Wiesz, mi płacą dodatkowo za to, że artykuły ukazują się na portalu. Ale mnie to tez wkur@#$a bo co niektórzy urządaja sobie w komentarzach jakieś uwagi pod moim adresem wogóle mnie nie znając. Nawet nie wiedząc, że nie jestem REDAKTOREM tylko na te grosze co mi płacą musze ciężko zapie.@$%ć, a nie grzać dupska w fotelach i trzepać ciężką kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Tak jak gry-online zadko lub wcalem tam nie zagladam. To samo mozna miec za darmo wiec co za model bedzie placil za dostep do netu + mozliwosc czytania z netu ? (idiota, polidiota ? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Tak jak gry-online zadko lub wcalem tam nie zagladam. To samo mozna miec za darmo wiec co za model bedzie placil za dostep do netu + mozliwosc czytania z netu ? (idiota, polidiota ? ). 1662362[/snapback] Co do wp, to jezeli interesuje mnie jakas gra, i chce sciagnac treilera, lub jakis plik, to trzeba czekac w kolejce :blink:. To mni najbardziej drazni, raz czekalem 45 minut :angry: :blink:. No chyba, ze sie zaplaci to odrazu ma sie download... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No to zonk jak czekasz na wp, bo jakbyś pogoolował trochę to byś znalazł masę darmowych serverów. np www.gamespot.com www.gamershell.com czy wiele innych A co do płatnych treści w internecie to wcalę się nie dziwię, jeżeli ktoś robi coś na najwyższym poziomie, jest to jego praca, to chyba musi się jakoś utrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Moj brat zamowil 2 letnia prenumerate wiec nie mam takiego problemu :wink: Przy okazji jak cos mi nie dziala to do chip hotline pisze i ten typ potrafi o 23 odpowiedziec ( chyba w domu odbiera te maie:P ). Co do platnych artykulow na www to moze niech sie bierze wieksza grupka osob ktora zajmie sie scanowaniem chipa i wrzucaniem na torrent :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 heh wy jeszcze czytacie chipa ? :P Ostatni numer przeczytalem chyba w 2001 roku i to pozyczony :], po drodze przewinelo się kilka artow "specjalisycznych" z net ale byly ogolnie slabe - na ogol lekko liznely temat i na tym koniec Ogolnie licha ta gazetka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 heh wy jeszcze czytacie chipa ? :P Ostatni numer przeczytalem chyba w 2001 roku i to pozyczony :], po drodze przewinelo się kilka artow "specjalisycznych" z net ale byly ogolnie slabe - na ogol lekko liznely temat i na tym koniec Ogolnie licha ta gazetka ... 1662693[/snapback] ale jakby porownac ja z ks albo nawet ekspertem to przebija je porzadnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 no do tego to nawet nie ma co porownywac ale ogolnie juz nie czytam takich gazetek bo sa za slabe jak dla mnie a bardziej specjalistyczne sa za mocne :] Nie ma dla mnie niszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Wg mnie "cip" jest dobry dla więcej niż początkujących , jeżeli chodzi o testy itp to tragedia :mur: entery itp też podobny poziom, a ks jest dla początkujących, lecz ich porównania i takietam mało mają wspólnego z rzeczywistością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 ale jakby porownac ja z ks albo nawet ekspertem to przebija je porzadnie... 1662821[/snapback] Jesli chodzi o naklad i ilosc reklam to na pewno tak ;) O ile KS nie skomentuje bo widzialem tylko jeden numer i niezbyt mnie zachwycil, ze tak powiem, to KSE mam kilka numerow (kupionych tylko i wylacznie ze wzgledu na pelne wersje The Bat, ktora dawali ;]) i wg mnei jest niezle. Nie moglem sie zbytnio doczepic do niczego (przypomne, ze KS i KSE robia zupelnie dwie rozne grupy ludzi, wiec i poziom jest inny), za to chip to komercha straszna. Wiele testow wygral sprzet, ktorego firma dala chyba za duzo pieniedzy, a nie ten ktory wygrac powinien. Cale szczescie, ze zadnego numeru nie kupilem osobiscie, a jechalem na pozyczonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Ja przestalem czytac papierowe wydania w/w gazet kilka lat temu. Od niezaleznych testow to ja mam internet a nie sponsorowane arty... Ps. Widzialem strone z platnymi sterownikami - przebijcie to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekG Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Najlepsze jest to, ze ostatnio prawie wszystkie artykulu o Linuxie sa platne haha. NIe po to mam darmowy system, zeby komus placic. Jak to stwierdzil Maksiu "w du**ch im sie poprzewracalo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Ja tez juz nie kupuje 'czipa' od dluzszego czasu a dokladnie od dnia, w ktorym przeszedlem z modemu na dsl'a i zawartosc plyt, ktora byla dodawana moge posciagac sobie z netu (chodzi mi o programy a nie obraz iso plyty chipa ;] ). Pozatym wszystkie testy sprzetu sa na necie i nie trzeba czekac na jakies sprawozdania do nastepnego miesiaca. Co moge, to czytam w necie, na kompie, jedynie chyba ksiazki czytam normalnie, bo lubie sobie poczytac do snu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 fucking komercjalizacja, nie wiem może 1999 rok (może później), trudno było znaleść płatne usługi w necie, a teraz co krok coś płatnego, jeszcze troche i tweak będzie płatny (klikajcie w reklamy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja tez juz nie kupuje 'czipa' od dluzszego czasu a dokladnie od dnia, w ktorym przeszedlem z modemu na dsl'a i zawartosc plyt, ktora byla dodawana moge posciagac sobie z netu (chodzi mi o programy a nie obraz iso plyty chipa ;] ). Pozatym wszystkie testy sprzetu sa na necie i nie trzeba czekac na jakies sprawozdania do nastepnego miesiaca. Co moge, to czytam w necie, na kompie, jedynie chyba ksiazki czytam normalnie, bo lubie sobie poczytac do snu. ;] 1664465[/snapback] Pamietam, jaka miales faze na to, zeby jak najwczesniej leciec i zakupic swiezego i goracego czipa w osiedlowym kiosku ;];] Masz racje... Czasy 'gazet' komputerowych minely wraz z dniem, odkad mamy dsl'a... ;] Jak tam Zwodniczy Punkt? ;] Sam tez lubie poczytac sobie przed snem jakas dobra pozycje... ;] Mniam... ;] Pozdrawiam! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 np www.gamespot.com www.gamershell.com czy wiele innych Czyżbyś nie zauważył, że np. gamershell jest tak zapchany, że ciężko stamtąd cokolwiek ściągnąć (nie mówiąc już o tym, że często zdarza mu się zerwać połączenie). W przypadku Gamespota, to serwer darmowy ma limit na prędkość ściagania i to dość małą (nie pamiętam teraz na ile, ale chyba na kilkadziesiąt kB/s). Szybsze serwery także są tam płatne. Tymczasem na WP, jak ktoś ma odpowiednie łącze to i 1MB/s może ciągnąć. A co do płatnych treści w internecie to wcalę się nie dziwię, jeżeli ktoś robi coś na najwyższym poziomie, jest to jego praca, to chyba musi się jakoś utrzymać. A ja się dziwię, bo to wygląda na bardzo desperacką próbę ratowania bankrutującego serwisu, który ma tak mało odwiedziń, iż reklamy nie są już w stanie dać zysku. Mówię oczywiści o golu. Zachodnie serwisy, jeśli wprowadzają za coś opłaty, to niezbyt często, bo wiedzą że to odrzuca czytelnika. Jeśli już to robią, to wyłącznie na jakieś gorące i ekskluzywne materiały, tymczasem gol potrafi zablokować głupią zapowiedź, ogólniedostępną w ncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Gamershell zapchany? Chyba zartujesz... Moim zdaniem to ich lacza sa jednymi z lepszych... Przypominam, ze maja kilka serwerow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 z gamershella sciagalem sobie dema z predkoscia dochodzaca do 4MB/s a minimum co widzialem to 300Kb, ale oczywiscie nie na domowym laczu. a chip jest fajny ;) i nawet przed testem wiadomo, ze wygra gigabyte, no chyba, ze juz zmienili "sponsora" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ja mam odmienne zdanie od Was moze dlatego ze nie jestem socjalista. Nie uwazam ze komukolwiek nalezy cos cokolwiek za darmo. Ktos te artykuly pisze i naleza mu sie za to pieniadze. Torwald co dziwnego w stronie platnej ze sterownikami? Wez zbierz wszystko do kupy, aktualizuj to, i oplacaj lacze. Powodzenia. Wielu z Was jest pewnie w mlodym wieku i nie rozumie ze trzeba miec pieniadze zeby przezyc. Za prace naleza sie pieniadze. Kaeres idiota jest ktos kto placi komus za prace? Twoj szef to tez idiota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 taaaak tylko w takim razie jaki sens ma internet - bylo to jedyne miejsce gdzie do niedawna nie liczyl sie pieniadz, to tutaj rozwinal sie open source - przeciez tez ci ludzie robia to za darmo i kosztuje ich to znacznie wiecej niz machniecie jakiegos tesciku dla chipa ... Dlaczego ludzie staja sie takimi egoistami ? dlaczego nie chca sie juz dzielic swoja praca tym brdziej ze pieiadze zrobione na necie za taki art beda smieszne ... Czy ludzie z chipa mysla ze to ze wprowadza oplaty zmieni sytuacje papierowych gazet ?? Moim zdanie m nie ma szans - ich znaczenie bedzie malalo z roku na rok .... A co do platnych sterownikow - ja korzystam z darmowego driverguide.com - jak widac jak sie chce to sie da ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 W placeniu za sterowniki najsmieszniejsze jest to, ze sa one dostepne w calym Internecie za darmo, od stron producentow poczynajac... wiec Przemol^N akurat w tym wypadku uwazam, ze jest to zwykle darcie kasy z naiwnych ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...