Skocz do zawartości
nightstalker

5900xt Mod(7000w3dmark03) Vs R9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wziął 5900XT - pomimo potoków 4x2 jest wydajnieszy od Radzia (zarówno 9500Pro jak i 9800Pro;;; 8x1). Jeszcze do tego dochodzi O/C (podejrzewam VMod o 0,1V - rdzeń 600MHz/pamięć 1GHz - dane z Tweaka) i jedziemy!!!

Dżifors 5900XT jest chyba najbardziej wydajną (po O/C) kartą ze starszej generacji (nie zrozum, że jest zła przez to...).

No chyba, że dokonasz cudów i z Radka 9500Pro wyciągniesz owe 600MHz z rdzenia i 1GHz z pamięci.

PS.

Tylko, że nie obędzie się bez wydajnego chłodzenia - w Tweaku użyli boksowego coolera od P4, ale ja polecam:

-Pentagram Freezone XC-80 Cu

-Arctic Cooling VGA Silencer NV3

-radiatory na pamięć

No chyba, że karta od razu jest wypass zmodowana - obejdzie się bez dodatków...

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wybaczcie za błąd... Już poprawiłem się...

Podaję link do ARTYKUŁU o O/C FX5900XT.

Jak przekroczysz 600MHz rdzenia i 1GHz pamięci to pochwal się...

@Bart17@

Ja biorę pod uwagę potencjalnie najlepsze wyniki O/C obu urządzeń - opieram się tu również na informacjach z Tweaka.

Co do 3dMarków to była afera, ale nie o nVidię, tylko o ATi - o sterowniki podnoszące wyniki w benchmarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe! Zobaczymy jak bedzie z tym rdzeniem na 600 :P Będzie potrzebny v-mod, a tego jeszcze nie próbowałem :> Naszczęście pozostaje mi ostatni etap tuningu gf2 mx400 na 128 bitowej szynie :D Tym ostatnim etapem jest właśnie v-mod, takze będzie na czym popróbować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, no to moj rekord krecenia radka w ATiTool to jest 500/800 bez vmodow na rdzeniu mam AC ATI 1 rev. 2, pamieci chlodze REVOLTEC BGA RAM FREEZER i na karte wieja 2x AC TC PRO zmodowane na 7V no i wylutowana jest termoczujka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi