Sou Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Jestem ciekaw czy znacie moze ludzi/ firmy ktore maja mozliwosc sponsorowania serwera gry ? ( mozliwosc zainstalowania na ich kompie odpowiedniego oprogramowania i udostepnienie lacza). Wiekszosc serwerow gier dziala na takiej zasadzie jednak ciekawi mnie ktore firmy ida na takie cos :wink: Aktualnie poszukujamy lacza pod nasz serwer to moze przy okazji bym sie czegos pomocnego dowiedzial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jestem ciekaw czy znacie moze ludzi/ firmy ktore maja mozliwosc sponsorowania serwera gry ? ( mozliwosc zainstalowania na ich kompie odpowiedniego oprogramowania i udostepnienie lacza). Wiekszosc serwerow gier dziala na takiej zasadzie jednak ciekawi mnie ktore firmy ida na takie cos :wink: Aktualnie poszukujamy lacza pod nasz serwer to moze przy okazji bym sie czegos pomocnego dowiedzial :)dużo zalezy od tego: - jaki to ma byc serwer - jakie wymagane środowisko - jakie obciążenie łacza, serwera "średnie" i "maksymalne" - kto miałby z tego serwera korzystać i na jakich zasadach... itepe ;) czyli ogólniej - rachunek "zysków" i "strat" dla providera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Chodzi o serwer gry MMORPG ( Ultima Online ) Dane techniczne pożądanego serwera: Serwer powinien posiadać co najmniej: * system operacyjny MS Windows 2000 lub Linux z zainstalowanymi środowiskami kompatybilnymi z MS .NET; * 512 MB pamięci RAM; * procesor o mocy 1500 MHz; * około 300 MB przestrzeni dyskowej. Może to zatem być wycofany z użytku stary komputer. W razie dysponowanie samym łączem, jesteśmy gotowi dostarczyć własny komputer. Serwer obciąża łącze asymetrycznie. Na jednego użytkownika około 0.5 KB downloadu i 1 KB uploadu (planujemy osiągnąć w szczycie około 100 graczy online, co nie powinno przekroczyć 1 Mbit obciążenia). Dodajmy, że szczyt obciążenia przypada na wieczory (po 18) i weekendy, a średnie obciążenie w ciągu dnia jest co najmniej o połowę mniejsze. Warto również podkreślić, iż serwer Ultimy Online działa jako osobna aplikacja, proces. Nie koliduje z innymi programami działającymi na danym komputerze. Wymagania chyba niezbyt duze ? :wink: Napisal bym cos o zyskach ale jedyne co mi sie nasowa na mysl to usmiechy graczy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Odswierzam temat moze ktos bedzie chetny pomoc jak to poczyta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...