Skocz do zawartości
LukeXE

Kolejna Kaskada...

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj kaskadka oficjalnie przeszła testy pod obciążeniem ;)

Szkoda, że rozdzielony jest przepływ (od sepatarora zamiast byc zawor do odprowadzania oleju, jest niestety jeszcze kapilara :/ i zamias ssania -0,9bara mam +0,1 :/ ), ale wyniki jak najbardziej okey :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na ostatnim zdjęciu temperatura po godzinie obciążenia pod SP2004 Priority 10 ;) (na Fluke jest tam 30min z groszami odczyt, ale wlaczylem go gdzies w polowie zapuszczenia SP2004)

A tutaj jaka temp. była w windowsie:

Dołączona grafika

Good :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj przepraszam, nie napisałem....

"katowałem" to niezbyt jakimś mocarnym procem, bo A64 2800+ NewCastle 0,13u @ 2800Mhz 1,7V.

Już vmody porobione, dzisiaj mam nadzieję potestować Vcore ~1,95V

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pękło -100*C na Co2 :D :D

Wszystko dzięki temu kochanemu zaworkowi na lini powrotnej oleju, kaskada za każdym włączeniem dobija do -98 do -100*C B)

Co ciekawe, wcześniejesze testy z obciążeniem były z rodzielonym przeplywem (az tak bardzo rozdzielonym, ze w idle było niecałe -80*C...i zaraz po wylaczeniu kaskady temp. rosła w ciągu 5-10 sekund na -50 szybko, a dopiero potem szlo powoli w górę...a teraz w idle jest -100*C, i po wyłączeniu kaskady trzeba było aż 5min (!) zeby temperatoru poszła w górę do -90*C (!) )...a teraz przy takich temperaturkach, liczę na minimum -85*C przy naprawdę dużym obciążeniu.

Jestem happy :D

post-104589-1131555693_thumb.jpg

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi