Skocz do zawartości
elh

2pytania: Ile MHz PCI, jak chodza kingstony?

Rekomendowane odpowiedzi

AD1. Otoz do mojego Shuttle'a zapodalem sobie jakis zmodyfikowany bios, gdzie mozna wymusic dzielnik 1/5 pci, no to wlaczylem, fsb 145, a sandra dalej pokazuje zle, cos mnie tknelo, sciagnalem sandre 2003, i dalej pokazuje 1/4, sam nie wiem czy to jest prawda, zaryzykowalem i ustawilem 158 MHz, poki co chodzi, gdyby byla 1/4 to PCI 40MHz, czy to mozliwe aby sprzet byl stabilny, jak inaczej sprawdzic predkosc PCI?

AD2. Plyta od zawsze wywalala mi sie w okolicach 166MHz, z poczatku myslalem ze to pamiec, wiec zamienilem noname DDR333 na inny noname DDR333 ;) dalej jest to samo, czy to mozliwe aby pamiec wysiadala juz przy 166? Jestem prawie pewien ze nie, bo moge np pusic asynchronicznie 145+33 i chodzi, ale tak mysle czy by nie zamienic na kingstona, czy kongstony beda dobre, jak juz zmienie sprzet, innych pamieci tutaj po prostu nie maja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na PCI 40MHz sprzęt jest stabilny :D

Mi komp chodził na fsb 120MHz i mialem PCI 40MHz i nic sie nie dzialo :D Jechałem tak przez tydzień ale ustawiłem do nominalnych bo strasznie mi sie SIECIÓWKA grzała :D

Ustawiłem nawet PCI na 42MHz i tez nic :) ale juz wiecej nie wolałem ryzykować :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze powiedzcie jak sie te Kingstony DDR333 i DDR400 sprawuja? Bo mam taki zaprzyjazniony sklep ceny dobre, ale o pamieciach samsunga nawet nie slyszeli :( Natomiast Kongstona mogliby miec dosc korzystnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze powiedzcie jak sie te Kingstony DDR333 i DDR400 sprawuja? Bo mam taki zaprzyjazniony sklep ceny dobre, ale o pamieciach samsunga nawet nie slyszeli :( Natomiast Kongstona mogliby miec dosc korzystnie...

FSB jeszcze nie kręciłem tak, by mozna o tym pisać...

Timing'i mam max agresywne i chodzą spox 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam bym chciał wiedzieć jak chodzą Kingstony

Teraz mam SEITEC i chodzą na 400-2.5-2-5-2-1T-2-1 przy 2.6V

I zastanawiam się nad wymianą na Kingstony - możecie powiedzieć coś więcej - czy jest sens :?:

Uneek Eth - sprawdź czy nie masz ustawionego w biosie ramu na 166DDR i jaką masz FSB :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...