szpak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Jak w temacie - wiem ze neta z kablowki nie da sie tak od podzielic jak tego z neo. Obecnie zmienilem stancje i nie wiem dokladnie jak jest z tym ale w poprzedniej byla Vectra i nie dalo jej sie podzielic switchem i teraz moje pytanie czy do tego jest potrzebny hub czy router a jak router to jaki chyba nie taki jak do adsl bo to chyba w koncu nie to samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Najczęściej jest tak, że łącze z kablówki jest zakończone ethernetem. W związku z tym powinieneś się zakręcić za jakimś prostym routerem, który jako WAN ma skrętkę. Polecam urządzenia D-Linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 U mnie chodzi maly, poskladany ze starych smieci serwerek na Linux'ie i nie narzekam - chodzi jak burza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) serwerki odpadaja ze wzgledu na rachunki za energie :/ faktycznie mozliwe ze jest tam ethernet przynajmniej tam mialem na Vectrze a teraz z tego co pamietam bedzie multimedia i nie wiem jaka jest koncowka :( wide ze d-link ma takie cos i to nie drogo w sumie jakies 220 zł na allegro moze dorwe tanie Edytowane 22 Września 2005 przez szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 taniej kupisz di604, sprzet dziala fajnie ale dosc czesto sie wywalaja zasilacze zewnetrzne. Moze byc potrzeba sklonowania adresu mac uzywanego w karcie sieciowej dostarczonej przez operatora do routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 serwerki odpadaja ze wzgledu na rachunki za energie :/ faktycznie mozliwe ze jest tam ethernet przynajmniej tam mialem na Vectrze a teraz z tego co pamietam bedzie multimedia i nie wiem jaka jest koncowka :( 1663113[/snapback] Taka sama, kazdy modem kablowy mozna podlaczyc przez karte sieciowe, a wiec i przez router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 nom nie wiem czemu jakos sie tak zgapilem na poczatku w ogole piszac ten temat pewine przez to ze wczesnie mialem z tum zamote straszna no i kompa przez usb laczylem - teraz juz wsio jasne kupuje d linka 604 na allegro po 117 zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...