CyraxFX Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 mam autu cada ale jest może coś lepszego.Co o tym myślicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 moj Ojciec jest projektantem i bardzo ubolewa ze nie potrafi rysowac w Cad'zie (juz troche pozno na nauke - 66 latek, ale formata i stery zaladowac to umie :) ) a to dlatego ze teraz CAD jest wszedzie! Wszystkie aktualizacje przez firmy sa tylko pod Cada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zleży co rysujesz ale zazwyczaj Auto CAD jest optymalny w większości zastosowań (z tąd jego cena). Można pozałatwiać dodatki do niego z jakimiś modułami gotowymi do wstawiania - jest b. elastyczny pod tym względem. Naucz się tylko skrótów klawiatórowych - czas rysowania mniejszy o 10000 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ja przesiadlem sie z AutoCADa na Autodesk Inventor 5.3, ma niesamowite mozliwosci, przewaga (lub wada) jest to ze projekt rysujesz od poczadku w 3D, np. zrobienie takiego czegos zajmuje ok. 10-15 min: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ja uzywam qcad'a Port: qcad-1.4.16 Path: /usr/ports/cad/qcad Info: Professional CAD system Nie ma duzych potrzeb tylko czasami cos prostego wiec mi pasuje. Jest darmowy i na rozne platformy http://www.qcad.org Swoja droga i tak wiekszosc CADow ma tyle mozliwosci ze nie uzyjesz 1 0 procent chyba ze uzywasz zawodowo ale wtedy juz sam bedziesz wiedziec lepiej co potrzebujesz ;) Swego czasu jeszcze w starej-pieknej-szkole przez pol roku uczyli nas na AutoCADzie 97LE a i tak mam wrazenie ze nie znam polowy jego funkcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Prawdą jest, że uczysz się tych elementów programu które wykorzystujesz. A program najczęściej również dobiera się do konkretnego zastosowania. Nie widziałem Inventor –a muszę zobaczyć co to jest – może się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Jak to mówią uczysz się przez całe życie z wyjątkiem lat szkolnych. Słyszałem też o jakimś archi cadzie też podobno jest dobry. Tylko zastanawiam się czy to czasem nie jakiś dodatek do Auto cada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 archicad jest dla budowlancow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ja jestem budowlaniec :) ale i tak kożystam tylko z AutoCAD-a, Archicad nie jest dobry do dokładnych rysunków. Zresztą nie kożystałem z niego prawie wogule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 to już wiem auto cad włąśnie ma wersje 2000 ale i tak pewnie jej w 100% nie wykorzystam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...