Skocz do zawartości
CyraxFX

Czym najlepiej Rysowaś projekty typu cad

Rekomendowane odpowiedzi

moj Ojciec jest projektantem i bardzo ubolewa ze nie potrafi rysowac w Cad'zie (juz troche pozno na nauke - 66 latek, ale formata i stery zaladowac to umie :) ) a to dlatego ze teraz CAD jest wszedzie! Wszystkie aktualizacje przez firmy sa tylko pod Cada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zleży co rysujesz ale zazwyczaj Auto CAD jest optymalny w większości zastosowań (z tąd jego cena). Można pozałatwiać dodatki do niego z jakimiś modułami gotowymi do wstawiania - jest b. elastyczny pod tym względem. Naucz się tylko skrótów klawiatórowych - czas rysowania mniejszy o 10000 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam qcad'a

Port: qcad-1.4.16

Path: /usr/ports/cad/qcad

Info: Professional CAD system

Nie ma duzych potrzeb tylko czasami cos prostego wiec mi pasuje. Jest darmowy i na rozne platformy

http://www.qcad.org

Swoja droga i tak wiekszosc CADow ma tyle mozliwosci ze nie uzyjesz 1 0 procent chyba ze uzywasz zawodowo ale wtedy juz sam bedziesz wiedziec lepiej co potrzebujesz ;)

Swego czasu jeszcze w starej-pieknej-szkole przez pol roku uczyli nas na AutoCADzie 97LE a i tak mam wrazenie ze nie znam polowy jego funkcji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi