Gość Hdd_Cut Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Mam w chacie Atarynke 65XE i mam pomysl zeby go odpalic. napewno dziala, tylko nie pamietam jak sie gierki z tasm i flopa odpalalo. niepamietam juz zadnej komendy proszee napiszcie jak sie to robilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 kaseta: 1. wkladasz kasete 2. start+option 3. slyszesz beep 4. wciskasz spacje fdd: sprawdz czy jest z tylu ustawione D1 wloz dyskietke i zabutuj. Porady nie sa na 100 % pewne, nie zaczego uzywam XE. Pomoc na pewno znajdziesz szukajac forum http://atariarea.histeria.pl/forum/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C64 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No i w basicu wpisujesz LOAD "NAZWA PROGRAMU" :P Przerzuć się na komodorka bo na atari bez turbo ocipiejesz :P Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No i w basicu wpisujesz LOAD "NAZWA PROGRAMU" :P Przerzuć się na komodorka bo na atari bez turbo ocipiejesz :P Pozdrawiam! 1663158[/snapback] nie bede sie przerzucal ja chce tylko sbie jakas gierke odpalic troche pograc i znowu w kat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoiRo Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Polecam emulatory atarynki na PC. Aha mozna Atarynke podlaczyc do PC ktory robi za 8 stacji dyskow. Robilem tak 10 lat temu interfrejs nazywal sie sio2pc -co do nazwy nie mam pewnosci. Eewentualnie wladować do niej płytke z pamięcią 1MB od starych 386, 486 zrobić ram dysk podłączyć akumulatorek do podtrzymywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WicekWRO Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Heja, ostatnio dorwałem również atarynkę 800xl, ale niestety mam problem z opaleniem gier - pewnie kaseta jest już zajechana. Słyszałem, że są jakieś przejściówki SIO na czytnik kart CF, ma ktoś z Was może coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Znajdziesz to na http://lotharek.pl/ PS. W kąt to można odstawić bezdusznego pieca :D Edytowane 4 Czerwca 2013 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...