draak Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgoda z hydro2, GUN mimo takiej sobie oprawy AV (choć optymalizacja nie jest zła, grę skończyłem na x800xtpe i było non stop płynnie w 1280@max) jest niesamowicie grywalny i to dzięki grywalności (którą tworzy np. świetnie opowiedziana historia, wyraziste postaci, ciekawe misje) mam ochotę odpalić ten tytuł raz jeszcze. Osobiście polecam ten tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_wad Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgadzam się w 100 % z poprzednikami. Spylonowi gra się nie podoba- ok. Szanuję Jego zdanie. Poza tym- o gustach się nie dyskutuje :D . Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 bardzo fajna giera! Gram sobie już drugą godzinę i nie moge się oderwać :) Super klimacik, dawno czegoś takiego nie było... Mnie sie grafa podoba, ale nie wiem czy tylko u mnie jest tak ze jak włącze AAx4 to mi się wygasza opcja full sreen effects czy cos takiego... Jest jedno albo drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja u siebie moge wlaczyc nawet 1600x1200 i mam plynna gre,ale mam taki problem,ze mam nieaktywne FSAA.Mial tak ktos ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) No to kurde wlasnie post wyzej o tym napisalem! Wyłącz opcje full screen effects ( albo jakos tak ) i jest FSAA aktywne... EDIT : Tak przeczytalem sobie ten temat przed chwila od początku do końca i widze że grywalnośc już się dla co niektórych nie liczy... Grajcie dalej w "grafike" ! YO! :D Edytowane 31 Stycznia 2006 przez nightstalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Poprzednie screen'y mnie absolutnie nie przekonały. Nawet tę grę wyśmiałem ale teraz jak zobaczyłem ją na własne oczy to jestem w stanie ją przeprosić. Co zresztą czynię. No tylko teksturki mogłyby być lepsze ale cała reszta wygląda bardzo ładnie co mnie bardzo miło zaskoczyło. Jak widać dopiero początek ale mogę tylko przytaknąć pochlebnym opiniom na temat tej gry. No jest jeden minus a mianowicie tnie jak cholera wręcz extremalnie gdy w opcji "zaawansowana grafika" zrobię "max". Więc ta optymalizacja i małe wymagania to nie bardzo. Doczytuje i rwie tak jak to opisują inni. Może potrzeba do tych ustawień 256mb na karcie. Gra się już płynnie na średnich i wszystko wygląda bardzo ładnie, cieniowanie, kurz i cała reszta :-? . No to jak zwykle tylko ta grafa i grafa :twisted: Bardzo fajna animacja postaci, jazda koniem, pojedynki, wszędobylski "bulet taim", filmiki, muzyka, były nawet dowcipne dialogi, opowiadana historyjka(choć to dopiero początek) i wszystkie inne składowe czynią gun'a grą godną polecenia. A... przypomniała mi się armata, z której waliłem niemalże jak z kałacha. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dziwne ze ci tnie. ja gralem na a64 3000 @2,45, 1GB Ram, gf 6800 (16,6) 128MB. gra chodzila plynnie. jedynie pilo kilka punktow na mapie gdzie byly takie szarpniecia. tak jakby ramu bylo malo. ale slyszalem, ze nawet osoby z 2GB tak mialy. Dodam, ze na x360 tych szarpniec nie bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A ja mam ciągle 30FPS i nie ważne czy ustawie FSAA x2 czy x4, 1024x768 czy 800x600 itp... Jest faktycznie kilka miejsc w których potrafi szarpnąć, ale to nie są spadki FPS tylko jakiś dziwny freez np. jak zbliżam się do miasta i wyskakuje nazwa.... Taki silnik chyba i tyle. Pograłem troche dluzej i jedyna co mnie wnerwia to to że gra jest taka jakas pusta chwilami, za duze pomieszczenia, za duze przestrzenie, za mało detali. Sam nie wiem jak to nazwać, poprostu czegoś mi brakuje i jakieś to jest takie chwilami sterylne... Reszta jak najbardziej OK! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jesli gra jest idealna (poza grafika,chodz ta jest jak najbardziej luz,ale nie idealna) to zawsze trzeba sie do czegos przyczepic prawda ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ja się gry już nie czepiam ani nie piszę, że jest idealna bo taka nie jest i nie wiem czy taka istnieje. Czepić można się wielu rzeczy np: przenikanie się obiektów i postaci albo cienie, które są rzucane przez np: krzesła i stoły podczas zbliżenia(celowania) w dziwny sposób rzucają cień na rękę naszego bohatera. Ktoś bardziej wnikliwy znalazłby jeszcze wiele innych niedociągnięć choć są to sprawy raczej w małej mierze wpływające na grywalność gry ale jednak są. Idę rozprawić się z paroma oprychami. Gra faktycznie jest dość brutalna. Mogę gościowi strzelić w oko albo odstrzelić je razem z całym czerepem, czasami obrazki jakby wyjęte ze stubbs'a gdy koleś gubi kapelusz wraz z częścią czaszki i można podziwiać jego mózg, ot taka szybka trepanacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Widze ze wielu sie ten G(ZŁUM?)UN niepodoba ....i mi też :lol: Po pierwsze ten kto optymalizował engine powinien isc do pierdla , jak gra z taką grafą może podczas ciut dynamiczniejszej akcji lub jakichś bardziej szczegolowych miejscach tak przycinać :blink: I nie tam w zadnych 1024*768 i wyzej tylko w 800*600 i detale prawie na maks (choc u mnie te detale niewiele wplywaja na wydajnosc :lol: ) Toć farCry w tej samej rozdzialce i detale na High( oprócz cieni te na medium) chodzil świetnie , a ronicza w grafie jest kosmiczna w tych gierkach . Po drugie misje moim zdaniem sa jakies takie nudne i caly czas ciachanko i napie$%^& do jakichs jankesow <_< ( odczucie subiektywne wiec mozeta sie niezgadzac) . Jedyne co dosc podoba mi sie w gierce to DOSC ciekawa fabula :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Widze ze wielu sie ten G(ZŁUM?)UN niepodoba ....i mi też :lol: Po pierwsze ten kto optymalizował engine powinien isc do pierdla , jak gra z taką grafą może podczas ciut dynamiczniejszej akcji lub jakichś bardziej szczegolowych miejscach tak przycinać :blink: I nie tam w zadnych 1024*768 i wyzej tylko w 800*600 i detale prawie na maks (choc u mnie te detale niewiele wplywaja na wydajnosc :lol: ) Toć farCry w tej samej rozdzialce i detale na High( oprócz cieni te na medium) chodzil świetnie , a ronicza w grafie jest kosmiczna w tych gierkach . Po drugie misje moim zdaniem sa jakies takie nudne i caly czas ciachanko i napie$%^& do jakichs jankesow <_< ( odczucie subiektywne wiec mozeta sie niezgadzac) . Jedyne co dosc podoba mi sie w gierce to DOSC ciekawa fabula :]A czego oczekiwales po tej grafie ? Ja nie mam spadkow w 1280x1024 ze wszystkim na max wiec po mojemu optymalizacja jest jak najbardziej ok,a co do misji to pozniej wogole nie ma sieczki tylko gra jest bardziej na kombinowanie jak w GTA Edytowane 1 Lutego 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Taaak a FarCry to ciekawe czemu sie nieciol......pewnie gorsza grafe ma :mur: Pozatym w optymalizacji chodzi by giera dzialala jak najlepiej na tych "ciut" slabszych maszynach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ja nie mam spadkow w 1280x1024 ze wszystkim na max wiec po mojemu optymalizacja jest jak najbardziej okna 6600gt w 1024 grac sie w to nie da, wiec optymalizacja raczej nie jest okej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 na 6600gt w 1024 grac sie w to nie da, wiec optymalizacja raczej nie jest okejnoo to masz cos nawalone w systemie i to zdrowo....na 9500pro w 1024 smiga elegancko , wiec nei wiem w czym problem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 skoro wszystko inne gry chodza dobrze, to chyba jednak cos z gunem jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Może pod karty nVidia jest kod źle zoptymalizowany czy coś, bo faktycznie u mnie też w 1024x768 płynnie chodzi... No chyba że wg. Ciebie na 30FPS się nie da grać :) Właśnie, co z tymi klatkami ? Jest jakis FrameLimiter w tej grze czy coś ? U mnie ciągle 30 FPS, a chciałbym zobaczyć ile max bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Może pod karty nVidia jest kod źle zoptymalizowany czy coś, bo faktycznie u mnie też w 1024x768 płynnie chodzi... No chyba że wg. Ciebie na 30FPS się nie da grać :) Właśnie, co z tymi klatkami ? Jest jakis FrameLimiter w tej grze czy coś ? U mnie ciągle 30 FPS, a chciałbym zobaczyć ile max bedzie...Ja mam karte NVidia jakby ktos nie wiedzial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 No to kolejna pomyłka... Zauważyłem, że coś się kwasi po przechodzeniu między grą, windows'em i innymi aplikacjami. W advanced włączyłem max i po ponownym uruchomieniu zcinanie ustąpiło. Siakieś bumpy zdaje się włączyły i blury na dodatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav1er Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ej no graficzka miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 noo to masz cos nawalone w systemie i to zdrowo....na 9500pro w 1024 smiga elegancko , wiec nei wiem w czym problem :lol:nie u niego jest wszystko wporzo tylko ten GUN jakis taki dziwny u jednych śmiga u drugich sie kisi .....widac koderzy enginu niemieli talenu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 nie u niego jest wszystko wporzo tylko ten GUN jakis taki dziwny u jednych śmiga u drugich sie kisi .....widac koderzy enginu niemieli talenu ;]no ciekawe, bo gre widzialem na 4 roznych kompach i chodzila tak samo dobrze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 engine graficzny to chyba ten z thps3 nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 no ciekawe, bo gre widzialem na 4 roznych kompach i chodzila tak samo dobrze....podaj konfiguracje:> bo jakos u mojego kumpla na 9600 i athlonie 2500 w 1024*768 i maks bylo cienko , nie twierdze ze jest to jakis super komp ale do tej grafy powinienn z zapasem wystarczyc a tu ....kicha . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 podaj konfiguracje:> bo jakos u mojego kumpla na 9600 i athlonie 2500 w 1024*768 i maks bylo cienko , nie twierdze ze jest to jakis super komp ale do tej grafy powinienn z zapasem wystarczyc a tu ....kicha .spermon 64 2.6ghz 1gb ramu , 6800giete 128mb spermon 64 2.4ghz , 768ramsu i 9500pro 128mb spermon 64 1.6ghz , 512mb ramsu 9500 spermon 2200+, 512ramsu , 9550 oczywiscie na 9550 nie dalo sie grac "Ze wszystkim na maxa" , ale w 1024 i niezgorszych detalach bylo plynnie.... wnisoek jeden.....kupcie spermona :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 spermon 64 2.6ghz 1gb ramu , 6800giete 128mb spermon 64 2.4ghz , 768ramsu i 9500pro 128mb spermon 64 1.6ghz , 512mb ramsu 9500 spermon 2200+, 512ramsu , 9550 oczywiscie na 9550 nie dalo sie grac "Ze wszystkim na maxa" , ale w 1024 i niezgorszych detalach bylo plynnie.... wnisoek jeden.....kupcie spermona :mrgreen: Thx teraz bede wiedzial zeby niekupowac zadnych athlonow 64 tylko semproniki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) CZy ktos wie jak zabic MAGRUDERA ?? (chyba koniec gry) ma na sobie jakis pancerz i nic mu nie straszne ... podpalalem go , wybuchalem go, strzelalem we wszystkie nieosloniete czlonki .... i kolo nadal zyje .... kilka razy udalo mi sie zabrac troszeczke z jego paska zycia ale ni chholery nie wiem jak :( zna ktos sposob na niego ?? hehe juz oisbvie poradzilem :) kolejny problem :) mianowicie mam juz wszystko 100% z wyjatkiem pokera ... pojechalem sobie pograc i wszystko fajnie zagralem 2 razy i koles z kartami zniknol :( a mam dopiero 50% gdzie go odszukac?? Edytowane 3 Lutego 2006 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 musisz rzucac dynamit/strzelac "dynamitowymi" strzalami z luku , kiedy Madagaskar bedzie przechodzil kolo ktoregos z gejzeru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 co tżeba zrobić w tej misji co się uczy jeżdzić na koniu,taki napis mi wyskakuje you must slide attack the buffalo, czy jakoś tak,please co musze zrobić bo gierka jest wypaśna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) co tżeba zrobić w tej misji co się uczy jeżdzić na koniu,taki napis mi wyskakuje you must slide attack the buffalo, czy jakoś tak,please co musze zrobić bo gierka jest wypaśnaNaciskasz seccondarny fire przy bawołach :) Edytowane 4 Lutego 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...