Skocz do zawartości
siwy_bos

Virtual Cd

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem czy dobrze daje temat ale wydało mi się to odpowiednie miejsce.

Otóż parenaście dni temu zainstalowałem na komputerze program Alkohol 120% no i "stworzyłem" witualny napęd. No i wszystko było by super gdyby nie to że coś mnie podkusiło do usunięcia folderu coś tam proflie z Folderu systemowego Windows (sami wiecie ile tam śmieci się zbiera). No i usunięcie tego folderu spowodowało brak jakich kolwiek możliwości na odpalnie tego programu. Potym incydencie zdecydowałem się na usunięcie poprzez dodaj/usuń co też się nie udało. Więc zrobiłem to ręcznie (wszytkie pliki jakie znalałem usunołem oraz usunołem bardzo dużą ilość wpisów w rejetrze. Niby wszytko ok. Otóż został mi wirtalny napęd z którego niezabardzo moge korzystać. Dodam ze niemoge ponownie zainstalować Alkohola bo mi wyskauje błąd 1606. Czy wie ktoś jak pozbyć się takiego wirtalnego Napędu?? A i jeszcze coś jak wyłaczam go przez Ustatwienia Systemu itd to po restarcie pojawia się on spowrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze coś jak wyłaczam go przez Ustatwienia Systemu itd to po restarcie pojawia się on spowrotem.

1663628[/snapback]

Po co te zabawy w rejestrze? Usun naped w mendzerze urzadzen i po klopocie.

1664144[/snapback]

No niezla porada :mur: .

Mialem niemal identyczny problem, i rozwiazalem go tak:

Podczas instalacji alcohola daj expert mode i bedziesz musial wybrac BUS i Port chyba (nie pamietam juz). Przepisz co pisze w tych polach, i daj wyszukaj.

Powinno znalezc plik .dll (windows/system32 z czego pamietam) pod ta sama nazwa co pisalo w BUS (chyba). Usun go potem usun naped w menagerze i zrestartuj. Naped juz sie wiecej nie pojawi. Po tej procedurze, mozesz pousuwac tez nieaktualne wpisy w rejestrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi