romek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Mi powiedzmy podoba się jeszcze taki twór: Yeong Yang Cube Server YY-B0420 > LINK < Bardzo wątpie aby ktoś miał ją w Polsce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam mam ten sam problem tylko ze te obudowy sa brzydkie z wygladu. Co polecacie z jakichs odpicowanych obudów i oczywiscie żeby miała dobrą wentylacje ,bo bedzie tam Scythe ninja . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardStyler Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 proponuję LIAN-LI :) ladne i zgrabne :) szukajcie w "Anielskim" sklepie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Rzuć okiem na to. W Polsce chyba jeszcze nie ma, ale... Cena też nie jest porażająca (powinna u nas kosztować poniżej 500 zł). Antec P180 oraz Antec P180 - część druga Swoją drogą, to mają świetne recenzje na tej stronie (choć stosunkowo niewiele). Tak powinnu właśnie wyglądać testy - pomiary głośności (z plikmi mp3 do ściągnięcia) temperatury itp. Naprawdę jestem pod wrażeniem i szczerze polecam poświęcenie czasu żeby się przez nie przedrzeć. A ten Antec może chyba naprawdę zrobić karierę. [edit] Niestety nie jest z aluminium i waży (jeżeli dobrze przeliczyłem na kg) właściwie tyle co Stacker, pomimo mniejszych wymiarów :(. Można jeszcze spojrzeć na nowego aluminiowego Praetoriana 730 (732) na konstrukcji CM WaveMastera. Duży, 10kg, 120 z przodu i opcjonalnie na boku oraz 80 na górze. Z tyłu niestety tylko 2 80. Bardzo solidna konstrukcja. Przód a la Stacker, ale za drzwiczkami. W Proline pięćset z kawałkiem. Ja też już od ładnych kilku tygodni rozglądam się za nową obudową, ale każdej czegoś brakuje. Siedzę w recenzjach, opisach, wymiarach i zaczyna mnie powoli ogarniać zniechęcenie. Edytowane 18 Października 2005 przez Davero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Hehe, to Ty chyba odpustowej budy nie widziałeś. Shark ma charakterystyczny i dość 'artystyczny' design ale przynajmniej zachowuje formę prostokątnej skrzynki i jest utrzymany w jednym kolorze więc nie jest z nim źle. <_< 1689008[/snapback] To wkoncu na co sie zdecydowales?? Ja jak narazie nie narzekam na moja a i ninja by do niej sie zmiescil. Oczywiscie mowa o TT shark do ktorej okreslenie odpustowa nijak pasuje bo buda jest poprostu elegancka. :D Edytowane 21 Października 2005 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam A co myślicie o tej obudowie? Cena - ok 600 zł A tu kilka linków to recenzji: http://www.vr-zone.com.sg/?i=2488&s=1 http://www.bit-tech.net/modding/2005/09/08...orian732/1.html http://www.barrys-rigs-n-reviews.com/revie...30/cmp730_1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Ja odradzam wszystkim zakup tej budy: http://allegro.pl/show_item.php?item=68807942 No moze nie odradzam, ale dobrze sie zastanowcie. Sam ja kupiel, wywalilem 500zl i nie jestem zadowolony, tzn. buda jest ogolnie super, wyglad, przydatny wyswietlacz,duzo miejsca w srodku, ale nie podoba mi sie jak zostalo w niej rozwiazane chlodzenie, Brak miejsca na wentyle 120mm, tylko 92mm i 80mm. BTW. Jak ktos chce to moge sprzedac za 450zl z wentylami. Buda kupiona dwa tygodnie temu. Edytowane 25 Października 2005 przez Recall1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davero Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam A co myślicie o tej obudowie? Mogę tylko powtórzyć co napisałem 2 posty wyżej: Można jeszcze spojrzeć na nowego aluminiowego Praetoriana 730 (732) na konstrukcji CM WaveMastera. Duży, 10kg, 120 z przodu i opcjonalnie na boku oraz 80 na górze. Z tyłu niestety tylko 2 80. Bardzo solidna konstrukcja. Przód a la Stacker, ale za drzwiczkami. W Proline pięćset z kawałkiem. Jak dla mnie te dwie osiemdziesiątki z tyłu, to jest duży minus. I pamiętam z jednej z recenzji zaskoczenie autora (recenzującego Wavemastera), gdy stwierdził, ze pomimo sporych wymiarów budy, w środku jednak po zamontowaniu mobo miejsca jest raczej mało. Bardzo fajne natomiast rozwiązanie drzwiczek - zasłaniają przód, ale nie blokują wlotu powietrza do przedniego wentyla. chociaz nie pamiętam czy można je złozyć o 270*, czy też muszą odstawać na boku po otwarciu. No i ewentualnie wspomnieć można jeszcze o durnowatym umieszczeniy wyjść USB, audio itd. Ale chociaż można tam wstawić wiatrak, a wyjści mieć na jakimś panelu z przodu (tyle tylko, że to podnosi koszty) W sumie IMHO buda solidna, a lekka, warta byłaby tej kasy na pewno (jeśli ilość miejsca by Ci odpowiadała) ze 120 z tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 a ja musze zmienic swojego codeshita fuck !! juz mnie ten halas do szalu doporowadza. Zastanawiam sie na : antec p180 fajny wyglad, cisza no i b. dobre chlodzenie. Czy sa jakies obudowy ktore spelniaja takie wymagania ? :P P.S. Jestem troche wybredny co do stylu budy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 imo Tt va8000 :P tylko ze ta jakosc miejscami sucks :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 imo Tt va8000 :P tylko ze ta jakosc miejscami sucks :/ 1723190[/snapback] siakos mi sie nie podoba :P Narazie antec p180 wygrywa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 to wez cos od CM, Lian-Li albo chieftec+przzerobki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Jeśli chodzi o dobrze wentylowaną obudówkę to polecam coolermastera z podpisu. Odnośnie samej konstrukcji - front panel stanowi metalowa siatka z filtrami, w zestawie jeden wentyl 120mm z przodu, z tyłu miejsce na wentyla o rozmiarach 80, 92 lub 120mm, na bocznej ścianie air duct z regulacją długości. Poza tym montaż kart na zatrzaski, mocowanie hdd również 'bezśrubkowe' i główne przyciski na górze obudowy. Dla zainteresowanych review i video_review Edytowane 2 Listopada 2005 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Tu jest obudowa wysokiej klasy: http://smej.se/gallery.php?id=794&prev=795 Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...