pavliczek Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Wczoraj zakupilem nowy dysk Seagate 200 GB SATA model ST3200822AS i niby wszystko działa prawidłowo (transfery, czas dostępu itp) jednak jedna mała rzecz mnie zastanawia. Otóż co jakis czas wydaje on z siebie podczas pracy poza standardowym całkiem cichym terkotaniem głowicy, dość dziwne przyznam piknięcie- bardzo podobne do tego jakie wydaje PC Speaker. Z początku nawet myślałem że to może właśnie z niego wydobywaja się te dźwięki ale po odłaczaniu szybko rozwiałem swoje wątpliwości bo dysk nadal co jakiś czas pika. Występuje to mniej więcej 2 lub 3 razy w ciągu minuty obojętnie podczas odczytu lub zapisu. W sieci jedynie udało mi się znaleźć na ten temat poniższego posta http://www.linuxforen.de/forums/showthread.php?p=969273 jednak po niemiecku w którym niezbyt sobe radze :| Czy ktoś z Was spotkał się z takim objawem? A może występują u posiadacza tego samego modelu podobne objawy? -- Pozdrawiam PaVliK Edytowane 25 Września 2005 przez pavliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...