azrael Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Czy ktoś z was zrobił okrągłe kable IDE ATA-133 :?: Czy czasem po własnoręcznym pocięci kabla nie spada jakość transferu :?: Ponoć, co ileś żyłek są kable ekranujące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 ja robilem kabelek ATA-100 ale to to samo co ATA-133 i dzila spoko, pociolem po 4-5 zyl i zwiazalem tasma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 JA TAM WOLE NIE RYZYWKOWAĆ A KUPIC ORGINAL :lol: Pytanko jakom masz temperature w Kompie Azrael przy taki configu jestem ciekaw odpisz :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 hmm http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=1527 ... jeden topic nizej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Jak bylo zimno za oknem :) to 45-50 na procku Teraz zrobilo sie ciepło to 49-55 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 hehe, ja ata 100 pocialem pojedynczo!!!!!!!!kazdy kabelek :( i qrde dziala, w dwooch miejscach zaizolowalem, takim fajnym klejem do icolacji i jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Udało się :) Pociołem i całość wcisnołem w rurkę termokurczliwą. Wygłada bombowo :) prawie jak oryginał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 rozumiem że rurke rozcinałeś bo jak ją przełożyłeś przez wtyczkę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Nie rościnałem. Kupiłem rurkę o dużej średnicy, następnie porościnałem kabel na kilka pasemek, obkleiłem taśma izolacyjną w paru miejscach, co by się nie rozłaziła i na siłę przepchnąłem przez rurę (złóż wtyk do dysku równolegle z kablem, weź np.: ołówek i przepychaj :). Później nad kuchenkę w kuchni i rurka dopasowała sie do kabla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ostatnio w moje łapki wpadła niesprawna tasiemka ata100 , przez którą miałem zajebiste problemy z kompem :evil: Więc stwierdziłem ,ze trzeba się zemścić :twisted: :twisted: :twisted: Po chwili majstrowania to co ukazało sie moim oczom wyglądało całkiem obiecująco. Mianowicie doszedłem do wniosku ,ze cięcie taśmy i owijanie taśmą to dość dużo roboty ,jak i istnieje pewne ryzyko uszkodzenia oraz nie zawsze otrzyma sie zamierzony efekt. Ja taśme ... poskładałem. Najpierw zagiołem zwenętrzne części taśmy do środka (zrobiła się o połowe węższa) a następnie zgiołem to jeszcze raz na pół . W paru miejscach owinąłem taśmą izolacyjną (przy wtyczkach i na 2xśrodku) Teraz taśma ma wymiar 13x5 mm :!: Do tego jest bardzo przyjazna w obsłudze , tzn można ja układać i modelować w łatwy i dowolny sposób oraz urzymuje ona swój kształt po zgięciu. Zagięcie jej o 90* jest bajecznie proste. Polecam tę metode wszystkim ,którzy nie chcą lub boją się prerabiać taśme metodą rozcinania. PS. Moim zdaniem jak juz sie tnie taśme to powinno się ją ciąć na kawałki o pażystej liczbie kabelków ,bo przecież co drógi to masa (ekran) ,żeby nie było zakłuceń z transmisji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ostatnio w moje łapki wpadła niesprawna tasiemka ata100 , przez którą miałem zajebiste problemy z kompem :evil: Więc stwierdziłem ,ze trzeba się zemścić :twisted: :twisted: :twisted: Po chwili majstrowania to co ukazało sie moim oczom wyglądało całkiem obiecująco. Mianowicie doszedłem do wniosku ,ze cięcie taśmy i owijanie taśmą to dość dużo roboty ,jak i istnieje pewne ryzyko uszkodzenia oraz nie zawsze otrzyma sie zamierzony efekt. Ja taśme ... poskładałem. Najpierw zagiołem zwenętrzne części taśmy do środka (zrobiła się o połowe węższa) a następnie zgiołem to jeszcze raz na pół . W paru miejscach owinąłem taśmą izolacyjną (przy wtyczkach i na 2xśrodku) Teraz taśma ma wymiar 13x5 mm :!: Do tego jest bardzo przyjazna w obsłudze , tzn można ja układać i modelować w łatwy i dowolny sposób oraz urzymuje ona swój kształt po zgięciu. Zagięcie jej o 90* jest bajecznie proste. Polecam tę metode wszystkim ,którzy nie chcą lub boją się prerabiać taśme metodą rozcinania. PS. Moim zdaniem jak juz sie tnie taśme to powinno się ją ciąć na kawałki o pażystej liczbie kabelków ,bo przecież co drógi to masa (ekran) ,żeby nie było zakłuceń z transmisji. A co ma ekran do tego ? Przeciez nawet jak nie sa porozcinane kable to przeciez i tak nie maja ze soba zadnego styku kable wiec nie ma roznicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Po to są kable ekranujące ,zeby jeden sygnałowy nie zakłucał drugiego. Wystarczy ,że jeden sygnałowy będzie b. blisko drógiego i może wystąpić problem ,dlatego najlepiej wogóle nie należało by rozcinać taśmy (teoretycznie). W praktyce odległości międzi kabelkami sa tak duże ,ze nie ma to negatywnego wpływu na prace dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...