Skocz do zawartości
forest kila zbila

Prawybory 2005 @ Tweak.pl ;-]

na kogo zaglosujesz w niedziele ?  

351 użytkowników zagłosowało

1. 1. na kogo zaglosujesz w niedziele ?

• Liga Polskich Rodzin (LPR)
      6
    • Parta Demokratyczna (PD)
      12
    • Prawo i Sprawiedliwosc (PiS)
      61
    • Platforma JKM (P-JKM)
      29
    • Platforma Obywatelska (PO)
      152
    • Polska Partia Narodowa (PPN)
      3
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      1
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      3
    • Ruch Patriotyczny (RP)
      0
    • Socjaldemokracja Polska (SdPl)
      10
    • SLD
      15
    • Samoobrona
      7
    • nie bede glosowal/glosowala
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Bodajże PJKM poniżej 0,1% z tego co rozumiem. Nie ide na następne wybory :)

1668477[/snapback]

Lepiej zeby PO-PiS nie spiepszyli sprawy, bo po nastepnych wyborach bedziemy mieli SLD-SO :D

I bedzie to tak trwalo w kolko, poki instytucje tj. ZUS nie zaczna bankrutowac, a wtedy wszyscy ugotujemy sie we wlasnym sosie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem ile dostało Narodowe Odrodzenie Polski - to chyba jacyś naziole...

1668526[/snapback]

najgorsze że CI naziole mająpoparcie wśród ludzi mojego wieku. Do liceum kolegi (jak to dobrze że jestem w tech) chodzi prawdziwy nazista, studiujący biografię romana giertycha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ja chyba jakis tepy jestem, albo zacofany czy cóś.

Godzina 20, pare minut po zamknieciu lokali wyborczych mamy pierwsze (sondażowe) wyniki! Yea yea yea krzycza plitycy PiS, PO im gratuluje, Samobrona cos tam placze, PSL narzeka na redaktorow, Borowski (co on to ku**a odpie****il z tym kazaniem an kartce?!? Nawet dziennikarka sie z niego smiala), a ja pytam co jest?!

Przeciez to tylko wstepne wyniki, dlaczego wszyscy zareagowali jakby to byl koniec. Tych ankieterow bylo tak duzo czy co? Nie orientuje sie, ponieważ glowsowac jeszcze nie moge.

Podobno oficialne wyniki beda we Wtorek, max Sroda... Zrobili jakes telewizyjne Show, w ktorym co 30min zmienia sie sytuacja...

Wytlumaczy mi ktos osohosi?

Mkl, Kwasniewski <rotfl> najwiekszy zlodziej, teraz wspiera LSD ;] (czyli po staremu;)). Go powinni zamknac. Najchetniej bym mu w lep szczelil...

Jestem wielce rozgoryczony tym wszystkim... jak mozna zyc w takim kraju, skad sie biora nasi politycy?! Przygladam sie temu wszystkiemu, i coraz bardziej mnie to brzydko mowiac wqur**a. Pamietam przedostatnie wybory gdy LSD wygralo, wygrana AWS cos mi po glowie smiga. jako mlody czlowiek czuje sie tym wszystkim zgorszony...

Tak czy owak, dobrze ze wybralismy mniejsze zlo wybierajac PiS-PO, niz idiotow (nie mozna obrazac ludzi na forum, ale ja tych idiotow musze obrazic) z LPR czy Samoobrny, choc i tak zdziwilo mine to ze wg. sondazow maja tak wielkie poparcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajagojn dlaczego nie pozwalasz miec innym wlasnego zdania ?? dlaczego w tym kraju jak ktros glosuje na lewice jest zaraz wyzywany od komunistow ??

Dlaczego jezdzicie tak po sld - fakt ostatnie 4 lata byly porazka, moim zdaniem winna jest zbyt poblazliwa polityka kadrowa w wladzach partii...

Ale partia ta przyczynila sie przeciez do szybkiego rozwoju kraju co pozniej zaprzepascl aws ... Juz nikt nie pamieta ? a moze udaja ze nie pamietaja ...

Glosowalem na lewice, uwazam ze Kwasniewski byl dobrym prezydentem i oby taki nastepny sie trafil - nie wazne czy z lewicy czy z prawicy ...

A wam polecam uspokojenie sie juz z ta komunofobia bo to jest dziecinne i pokazuje jak ludzie niewiele wiedza na temat komunizmu ... - tatus z dziadziem w domu wyzywaja od komunistow to potem synus w piaskownicy inne dzieci tez ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech mialem juz nie odpowiadac....

IGI - a dlaczego ty nie pozwalasz mi wyrazac mojego ? Pisze to co widze i tyle. Pisze ze nie podoba mi sie PiS. A co do sld - napisalem prawde - nowa morda <=> lepszy wynik. Czyz nie tak sie stalo ? Ten ich caly mlody dalej bedzie "liderem" i popychadlem - te stare swinie nie dadza sie tak latwo wykopac. Ja nie rozumiem, jak mozna popierac ugrupowanie ktore jest kojarzone z burdelem w panstwie, aferami, NFZ i tona innego syfu ? Koronny argument obronny "bo dostali burdel po AWS" jest idiotyczny. Jakos nie widac, zeby go naprawili - probowali ze sluzba zdrowia i co wyszlo ? Lepiej nie mowic...

Zawsze bede klal na komuchow, bo ich doktryna mimo calej swojej szlachetnosci jest idiotyczna i zupelnie sie nie sprawdzila nigdzie na swiecie. I nie ma prawa sie sprawdzic.

EOT z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z Dablju Bush ;]:D. A sld samo sobie zapieprzyło sprawę:D 8 lat i takie rzeczy ;]. Kwachu był dobry[; bo nic nie zrobił :D........ czyli nic nie zepsół [;. Sld miało sejm senat i prezydenta czego jeszcze chcieli :>? mieli władzę. No i powiem tak potym jak Miller poprosił o 100 dni ok ale potem :D....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ja chyba jakis tepy jestem, albo zacofany czy cóś.

Zobaczymy ;) ;) ;)

Godzina 20, pare minut po zamknieciu lokali wyborczych mamy pierwsze (sondażowe) wyniki! (...)

Przeciez to tylko wstepne wyniki, dlaczego wszyscy zareagowali jakby to byl koniec. Tych ankieterow bylo tak duzo czy co? Nie orientuje sie, ponieważ glowsowac jeszcze nie moge.

Tak, ankieterow bylo dosyc sporo. Moja panna wypelniala ankiete np.

Podobno oficialne wyniki beda we Wtorek, max Sroda... Zrobili jakes telewizyjne Show, w ktorym co 30min zmienia sie sytuacja...

Znaczy sie o co Ci chodzi? Gdzie sie sytuacja zmienia, bo ja nic nie widze. Kolejnosc taka sama, nawet remis Samoobrony i LPR sie utrzymuje. :wink:

Mkl, Kwasniewski <rotfl> najwiekszy zlodziej, teraz wspiera LSD ;] (czyli po staremu;)). Go powinni zamknac. Najchetniej bym mu w lep szczelil...

Co do mojego pierwszego quota, to juz moge Ci udzielic odpowiedzi, ale moglbys sie obrazic, a ja niechcialbym, abys tak wlasnie uczynil. Jesli uwazasz, ze Kwasniewski to zlodziej i ferujesz takie wyroki na badz, co badz publicznym forum, to postaraj sie to udowodnic.

Jestem wielce rozgoryczony tym wszystkim... jak mozna zyc w takim kraju, skad sie biora nasi politycy?! Przygladam sie temu wszystkiemu, i coraz bardziej mnie to brzydko mowiac wqur**a. Pamietam przedostatnie wybory gdy LSD wygralo, wygrana AWS cos mi po glowie smiga. jako mlody czlowiek czuje sie tym wszystkim zgorszony...

Nie ty jeden, ale moze... moze... tym razem sie uda.

Tak czy owak, dobrze ze wybralismy mniejsze zlo wybierajac PiS-PO, niz idiotow (nie mozna obrazac ludzi na forum, ale ja tych idiotow musze obrazic) z LPR czy Samoobrny, choc i tak zdziwilo mine to ze wg. sondazow maja tak wielkie poparcie...

1668564[/snapback]

W pelni sie zgadzam z ostatnia kwestia, ale wolalbym samodzielne rzady PO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogole czy to nie jest smieszne ze ci nazywani przez was "komunistami" maja najbardziej zdyscyplinowanych wyborcow ??? A przeciez komunizm niewiele ma wspolnego z demokracja ...

Ogolnie szkoda ze lpr i samoobrona sa tak wysoko - bedzie burdel w sejmie, sld przyda sie jako konstruktywna opozycja.

To co mnie przeraza to zwyciestwo pisu - po ok ale pis ? Przeciez kaczynski jak przemawia wyglada jak adolf ... Nawet podobnymi haslami sie posluguje !

Ajgon nazywaj sobie ich jak chcesz ale nie komuchami -- a jak nadal to robisz to dobitnie znaczy ze nie wiesz co kryje sie pod terminem komunizm ...

Ja uwazam ze lewica jest potrzebna - kiedys wszyscy bedziecie jeszcze zalowali drapieznego kapitalizmu - no chyba ze podoba ci sie amerykanskie spoleczenstwo - mnie jednak jakos w ta strone nie ciagnie ...

Globalizacja, wyzysk, postepujaca bieda na swiecie, postepujacy nierownomierny podzial dobr - bogaci coraz bogatsi biedni coraz biedniejsi, w koncu kontrola ubogich przez bogatych - to wszystko czeka nas w przyszlosci jak pozwolimy rzadzic sie swiatu wylacznie prawami rynku

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reeety : jestes zly na sytuacje w kraju? chcesz cos zmienic? pamietaj:

The people who cast the votes decide nothing. The people who count the votes decide everything - Stalin

1668577[/snapback]

Cytowanie radzieckiego przywodcy po angielsku na polskim forum... ot, globalizacja :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Przeciez to tylko wstepne wyniki, dlaczego wszyscy zareagowali jakby to byl koniec. Tych ankieterow bylo tak duzo czy co? Nie orientuje sie, ponieważ glowsowac jeszcze nie moge.

Wytlumaczy mi ktos osohosi?

Jeżeli chodzi o dane GFK, to są to głosy co 10 osoby, która stawiła się w Oddziale Komisji Wyborczej (tylko w niektórych okręgach), a jak się rozkładają głosy pozostałych 9... tego na pewno dowiemy się, gdy zostaną ogłoszone ostateczne wyniki.

Borowski z tą kartą to już całkowicie odwalił szopkę ;] i ta jego minka, gdy mu red. odebrał czas antenowy ;D

Obecną sytuacją polityczną w kraju chyba jest zdegustowane ponad 95% społeczeństwa, szczególnie widać to po frekwencji, tylko ok. 40% spośród grupy uprawnionej do głosowania.

Co 4 lata, te same nadzieje, oczekiwania, tylko się partie zmieniają..., może wreszcie te dwie PO, PiS, przyłożą się, OBY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damn P-JKM cos slabo. A wszystko przez to, ze nie mieli reklamy... inne glupie partie typo PO i PiS ciagna kase z naszych podatkow na reklame, a kur*a Mikke musi z prywatnych wywalac... ale c*ujoza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytowanie radzieckiego przywodcy po angielsku na polskim forum... ot, globalizacja :lol:

1668607[/snapback]

zapomniales dodac "...na polskim forum napisanym przez ludzi z usa [skrot] obslugiwanym przez sprzet wymyslony w japoni a wyprodukowany na tajwanie[->oficjalnie w chinach :lol:]

heh dochodzimy wszyscy do wniosku "aby cos sie zmienilo musi wymrzec kadra rzadzaca" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a ja wole srodek ...

A jaki masz wbor w tym twoim kapitalizmie ?? ze wybierzesz spodnie levisa a nie lee ??? To jest wg ciebie wybor ? Ze kupisz chleb z takiej piekarni a nie innej ?? Ze kupisz amd albo intela - to sa dla ciebie wybory ?? to jest wolnosc ?? Jezeli tak to wspolczuje. Nie widzisz ze kapitalizm ludzi wiezi ? ze sa coraz bardziej uzaleznieni od produktow ? twoj wybor twoja wolnosc sprowadza sie do wyboru miedzy markami, firmami, coraz zadziej nie mozesz wbrac nic. - bo jak bedzie wygladalo "21 wiek i bez komputera samochodu itd ...". Powiedz jak mozesz zadecydowac o swoim zyciu w kapitalizmie - mozesz uszyc sobie sam spodnie i nie byc wysmiewaym przez kolegow ?? Mozesz nie uzywc komputera i nie byc uznawanym za zacofanego ? Przykladow jest wiele - teraz mimo wszystko wybor jeszcze jest jakis ale ograniczony - za kilkadzieisat lat wyboru juz nie bedzie ... Taki sam byl komunizm - nie twierdze ze byl dobry, ale kapitalizm droga ewolucji kieruje sie w strone totalitaryzmu - tylko takiego ktorego juz sie nie da obalic... Dlatego moim zdaniem na swiecie potrzebna jest ROWNOWAGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy sie o co Ci chodzi? Gdzie sie sytuacja zmienia, bo ja nic nie widze. Kolejnosc taka sama, nawet remis Samoobrony i LPR sie utrzymuje.

No jak przed chwila na dole bylem (tzn TV ogladalem) to jakies zamieszanko bylo ;) Mniejsza o to. Ale i tak powinni poczekac do ostatecznych wynikow... Po co te gratulacje?

Co do mojego pierwszego quota, to juz moge Ci udzielic odpowiedzi, ale moglbys sie obrazic, a ja niechcialbym, abys tak wlasnie uczynil. Jesli uwazasz, ze Kwasniewski to zlodziej i ferujesz takie wyroki na badz, co badz publicznym forum, to postaraj sie to udowodnic.

Nie miejsce tu na to :P ... ale skad sie wzial przy tych wszystkich aferach...

Nie ty jeden, ale moze... moze... tym razem sie uda.

LSD tez sie mialo udac, a co jest to kazdy inteligenty czlowiek widzi...

W pelni sie zgadzam z ostatnia kwestia, ale wolalbym samodzielne rzady PO.

Ja takze... ale jest jak jest ;[

Nie obrazilem sie ;) NIe mam powodow do tego :P Mam wieksze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kukifas - co ma religa do kary smierci? Nie uwazasz, iz maniakalny killer, ktory zabija z premedytacja, nie zasluguje na to? Oo Odrazu bezprawie o 50% by zmalalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia do kwadratu :( PO za szybko poczulo ze wygralo, 60% luda olalo wybory.

Co do Kaczora z PISu warto sobie poczytac

http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=259310

Przytocze tylko

[.....]

Poziom wykorzystania i realizacji wydatków inwestycyjnych za prezydentury Pana Kaczyńskiego w Warszawie  jest na poziomie najgorszym ( wskaźniki wykorzystania ) w realizacji od wielu lat . Przykład :

- wydatki 2003 5,7 mld w tym transport i łączność 2,0 mld

- wydatki 2005 8,2 mld (+44% w stos. do 2003) w tym transport i łączność - 2,3 mld (+15% w stos. do 2003) . To nie jest wzrost o połowę ???

- Innymi przykładami jest ciągnące się procedury na budowę ( a obiecywanych 2 lata temu ) : mostu północnego , trasy siekierkowskiej . Budowa metra ( gdzie w tym roku z planowanych 250 mln zł , nie wydano kwoty aż 170 mln zł !!! ) , ciągnąca się budowa ul. Marynarskiej i wiele innych ….

- Wydatki na same inwestycje miejskie ( w tym roku 1 mld zł zapisanych w budżecie – realizacja na lipiec wynosi 21 % , a planowana na koniec roku 80 % ). Patrząc na ten sam budżet na rok 2004 – zaplanowane wydatki 1,4 mld zł - zostało wykorzystane/wydane 75 % . Czyli budżet był większy rok wcześniej , ale miasto i tak nie umie wydać tych pieniędzy , więc w tym roku zaplanowało mniejsze wydatki których i tak nie wydano …. itp. sprawy .

[.....]

Umieszczanie w spotach reklamowych takich inwestycji jak Złote Tarasy jako sukcesu , których rozpoczęcie budowy i wszystkie procedury miały miejsce za poprzedniej ekipy władz miasta , a obecne władze miasta wręcz przeszkadzały i nazywały budowę ZT jako „wrzód na ciele miasta” - uważamy za nie moralne i do cna obłudne . Nazywanie się przez Pana Kaczyńskiego proinwestycyjnym jest nie prawdziwe , gdyż owszem został „zlikwidowany” tzw. „układ warszawski” , ale Pan Kaczyński ( i jego współpracownicy ) nie umieją zbudować nowego systemu , który zarządzałby sprawnie miastem co dla wielu inwestorów jest elementem nie do przejścia w trakcie załatwiania wszelkich procedur w mieście .

Nie możemy zgodzić się , na zwalanie winy na procedury i przepisy , gdyż obserwując sytuację w całej Polsce wiemy , że takich sytuacji nie ma miejsca we Wrocławiu , Trójmieście , Krakowie i innych wielkich aglomeracjach , gdzie przecież przepisy i procedury są dokładnie takie same .

Podpisuje sie pod tym, kto chce wiecej se poczytac jeszcze raz podaje link

http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=259310

W skrocie, Warszawa za prezydentury Kaczynskiego przezywa kryzys. Ten koles jest kims gorszym od Kwasniewskiego, podobnie jak jemu nie zalerzy na Polsce i podobnie obaj pchaja sie tylko na stolki.

Polske czeka teraz zastoj ktory juz trwa i trwa ewentualnie zrobimy krok do tylu.

Moze za 4 lata wreszcie liberalowie wygraja wybory i beda mogli rzadzic bez koalicji ewentualnie beda mogli pomiatac partnerem i wprowadzic swoj program wyborczy ? (m.in. podatek liniowy) PO ma teraz za malo poslow by swoje przeforsowac, wlasciwie obie partie sa rowne. Bedzie teraz handel, ech koalicjia liberalno-socjalna. Zreszta kazda koalicja jest teraz zla.

Ale czy nie bedzie za pozno gdyby wprowadzono podatek liniowy naprzyklad za 4 lata? Za pozno gdyz podatek liniowy jest olbrzymia zacheta dla inwestorow zagranicznych by inwestowali w naszym kraju.

W miedzy czasie wybory beda w Czechach i w coraz wiekszej dla nas konkurencji czyli Bulgarii oraz Rumuni. Tam rowniez sa partie liberalne i one ciesza sie sporym poparciem wsrod spoleczenstwa.

Dodam rowniez ze najwieksza inwestycja w historii Polski a mianowicie wybudowanie fabryki monitorow LCD firma LG liczyla na to ze zostanie obnizony podatek (PIS VATu prawie nie dotknie - znikowe kosmetyczne obnizki) - jednym z kryteriow podjecia decyzji o tej inwestycji przez LG Philips u nas byly spore szanse wlasnie na podatek liniowy.... LOL. To bylo oczywiscie jedno z wielu kryteriow. Heh nadal moga sie wycofac (wystarczy ze przeniosa sie do Slowacji gdzie mamy podatek liniowy i ogolnie szkoda pisac )

Zreszta co do inwestycji LG i co ma do tego podatek VAT zapraszam tutaj do fachowej i rzeczowej dyskusji :/

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=253688

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domik - niestety komunizm jest utopia wykorzystywana przez rozne szumowiny

:)

Chiny poszly po rozum do glowy i postawily na gospodarke - co nie oznacza ze stana sie mniej totalitarne - wladze beda po prostu utrzymywac innymi srodkami :] - a konsumpcyjny styl zycia im tylko w tym pomoze :)

Tocqueville napisal „Tyrania sięgała niegdyś po brutalne narzędzia, nakładała kajdany zatrudniała katów, ale cywilizacja naszej epoki doprowadziła do perfekcji sam despotyzm."

Po prostu telewizja, konsumpcyjny styl zycia, nowa moralnosc pomoga wielkim korporacjom sprawowac wladze nad swiatem, w chinach o tym wiedza i panstwo chinskie samo chce stac sie taka korporacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igi ;] komunizm raczej nie polega na komsupcji [;, czy im na dobre wyjdzie nie wiadomo ;]. Ale napewno światu nie wyjdzie na zdrowie (Juan jest za tani i przez to chińszczyzna jest tania i zabija naszą gospodarkę). Zapomniałem w samym Shanghayu pracuje 26 mln ludzi na budowach (niby komunizm ale ludzie tam szukają pracy)!!.

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego to co w chinach jest nie jest komunizmem :] zreszta ja nigdzie nie napisalem ze komunizm polega na konsumpcji :)

Ogolnie chiny dzialaja jak wielka korporacja, wladzy niedlugo juz nie beda musieli utrzymywac kajdanami - wystarczy telewizja, uzaleznienie ludzi od towarow, - po co sie sprzeciwiac jak mamy to samo co ludzie na zachodzie ? i na dodatek taniej ?

Niestety dzisiaj ludzie jakos diwnie pojmuja wolnosc - dla wiekszosci wolnosc oznaczaja pelne polki w sklepach ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...