Skocz do zawartości
forest kila zbila

Prawybory 2005 @ Tweak.pl ;-]

na kogo zaglosujesz w niedziele ?  

351 użytkowników zagłosowało

1. 1. na kogo zaglosujesz w niedziele ?

• Liga Polskich Rodzin (LPR)
      6
    • Parta Demokratyczna (PD)
      12
    • Prawo i Sprawiedliwosc (PiS)
      61
    • Platforma JKM (P-JKM)
      29
    • Platforma Obywatelska (PO)
      152
    • Polska Partia Narodowa (PPN)
      3
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      1
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      3
    • Ruch Patriotyczny (RP)
      0
    • Socjaldemokracja Polska (SdPl)
      10
    • SLD
      15
    • Samoobrona
      7
    • nie bede glosowal/glosowala
      52

Rekomendowane odpowiedzi

ajgon - nie zycze tego tobie ani nikomu ale chce okazac ze nie da sie wszystkiego zalatwic prawami rynku bo te sa drapiezne - slabszy ginie - a to jakos nie jest w zgodzie z moimi pogladami na czlowieczenstwo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ubezpieczenie od nieszczesliwych wypadkow i co - dostaniesz 10000 zl i koniec i wyzyjesz z tego do konca zycia ??

System wcale nie musi upasc wszystko zalezy od polityki panstwa w tym i polityki prorodzinnej  - ujemny przyrost nie jest juz na zawsze i mozna go zmienic ...

I powiedz mi jeszcze jedno w takim razie co zrobic z sierotami, chorymi umyslowo, nieprzystosowanymi - w jakichs obozach koncentracyjnych trzymac i palic w piecach czy co ? bo za bardzo nie wiem gdzie jest dla nich miejsce w twojej wizji swiata ...

1668887[/snapback]

hmm widze ze to spor kategorii cartman vs kyle...

ubezpieczenie -> zanim sie urodzilem nikt mi nie obiecywal ze wszystko el0 i po mojej mysli...

co do przyrostu - wydasz dekret towarzyszu o przymusowym seksie bez gumki 3 razy w tygodniu? :lol:

sprawa ulomnych [normalnych inaczej] -> ja nie jestem za tym zeby zlikwidowac podatki i swiadczenia na takich ludzi itp tylko zeby je unormowac. prosty system: jesli ktos leci w c*** i zeruje na panstwie to niech jedzie do jakiegos innego panstwa bo u mnie sobie nie pozyje zbyt dlugo i wygodnie, po 2 trzeba zmienic mentalnosc spoleczenstwa - jak ja widze czego chca np kolejarze albo gornicy tylko dlatego ze chca byc zawodem z przywilejami to moge odpowiedziec tylko :lol2: to nie te czasy

po 3 - po kiego grzyba ksztalcic ludzi w kierunkach ktore nie maja kompletnie przyszlosci - przyklad? prosze bardzo szkoly teatralne. widzieliscie zeby jakis film polski byl ostatnio na liscie kasowych filmow? ile powstaje glupkowatych tasiemcow zeby zatrudniac tych ludzi tam? [generalnie ich jest i tak za duzo a do tego celu za malo] kino polskie jest "ambitne" czyli albo wiekszosc spi na seansach albo 100 osob powtarza wypowiedz 1 co zrozumiala przeslanie. teatrow nie lubie, podobnie jak wiekszosc osob ktore znam i rownie dobrze moglyby dla mnie nie istniec wiec nie wypowiem sie o ich kondycji w polsce

edit: zreszta po cholere gadamy o jakiejs przyszlosci w koncu w 2012 jest koniec swiata :lol:

Edytowane przez tukamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rcube PO potrafi zrobić :D (popatrz na ich przeszłość).

@Tukamon z szkołami teatralnymi nie napiszę nic. Powiedz mi jak rozpoznać naciągacza od prawdziwego poszkodowanego ? (łapówki lekarzom i itd). To nie mentalność społeczeństwa tyle że związki zawodowe, a jeszcze jedno ludzie są siłą nie zapominaj. Strajki są bardzo wygodną bronią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym 2012 tez mialem skonczyc taka puenta, ale mi sie zapomnialo :)

Przyrost jest ok, ale na Boga - robcie to z glowa (akurat nie pisze do was, tylko ogolnie) - a nie na*ebie 15 dzieci i potem jak to wykarmic. I wyciaga reke, bo tak jest najprosciej. Za glupote masz ty placic, a nie kto inny. I powtorze po raz trzeci - szkoda dzieci :mur:

Co do ksztalcenia - wolny rynek na uczelniach - kierunki bez przyszlosci padna - bo nikt nie bedzie ich obieral. Spokoj i problem znika ;]

Najwiekszym problemem o ktorym tak naprawde rozmawiamy i o ktory, rozwali sie nawet najlepszy program naprawy kraju jest mentalnosc spoleczenstwa. Caly czas "mi sie wszystko nalezy".

I co do zwiazkow zawodowych - zauwazcie, ze tycza sie one tylko dziedzin gospodarki, gdzie strajk moze narobic szkod. Czemu nie ma zwiazkow np. w takim TESCO (wiem, ekstremalny przyklad) ? Bo jak by im sie zachcialo strajkowac, to by wszyscy polecieli na morde i bylby spokoj. Niestety zwiazki zawodowe juz od dawna nie spelniaja swojej roli, teraz jest to banda decydentow sterujaca tlumem, ktora znalazla sobie cieple posadki i praktycznie za nic nierobienie (o przepraszam, reprezentowanie interesow pracowniczych) biora kase. Najprosciej byloby to pogonic w diably. Pani Thatcher jakos sie udalo.

Edytowane przez ajgon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh widzisz zwiekszenie przyrostu to nie seks bez gumek tylko prorodzinne ustawy ...

Polska kultura dla ciebie sie nie liczy ?? teatru nie lubisz ?? to wspolczuje ...

Wiem ze hamerykanskie filmy sa ql i trendi, kolorowe strzelaja sie i wogole sa elo mlodziezowe ale to nie znaczy ze wszystkim maja sie podobac ...

Zreszta polska kultura powinna byc pod ochrona no chyba ze chcesz zeby polska stala sie kolejnym stanem USA ... Juz teraz 90 % papki jaka nam serwuja w tv pochodzi z stanow ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Domik

ludzie sa masa. po prostu glupia masa. ta masa steruja jednostki ktore siedza albo Bog_wie_gdzie albo w zwiazkach zawodowych. jesli strajk dotyczy kluczowej rzeczy zawsze mozna sie dogadac po cichu albo z zarzadem zwiazku za ich plecami a wtedy wracamy do pkt wyjscia staja sie oni znowu bezksztaltna masa a ich strajk ma taka sama moc jak dzisiaj festiwal hipisow

btw polecam odcinek south park goobacks [8 sezon 6 odcinek] tam fajnie pokazali podobny problem ;)

Edytowane przez tukamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyklad teatru obrazuje niestety brutalna strone kapitalizmu. Nie sa atrakcyjne, wiec nikt do nich nie chodzi. Ja wiem, ze kulture trzeba pielegnowac, ale na Boga - to jest tak nudne, ze ja sie nie dziwie, ze ludzi to nie bawi (wiem, wiem, sa milosnicy itd. ale sa w mniejszosci). Tymbardziej, ze teatr nie jest synonimem kultury. 99% moich znajomych nie chodzi do teatru, a mimo to sa to bardzo kulturalni i oczytani ludzie. Teatr nie moze byc swieta krowa w imie kultury.

Jestem przeciwny amerykanizacji i zidiocaniu spoleczenstwa, ale tego sie nie da uniknac. Przeraza mnie to, ale protekcja panstwa nad Teatrami nic nie da - ludzie i tak nie beda do nich chodzic.

(a teraz za teatr wstawcie cokolwiek nierentownego, a za kulture glowny argument, ktorym to cos sie broni)

Lapie sie ze wszystkie posty edytuje i cos dopisuje :) Domik tu nie chodzi o likwidacje kultury, tylko o to co jest nierentowne/niepotrzebne. Z bibliotek korzysta mnostwo ludzi i one sobie na pewno poradza. Poza tym biblioteka, zawiera skarb kultury na pismie, a nie cos tak nieuchwytnego jak sztuka teatralna. Taka sztuka tez jest na podstawie scenariusza, ktory lezy w bilbiotece :wink: Wiec strata bibliotek bylaby nieporownywalnie wiekszym ciosem dla kultury niz teatrow. Jestem zwolennikiem tego, ze to co potrzebne powinno byc. Teatry sa moim zdaniem niepotrzebne. Ale to jest moje zdanie - waszym powinny byc. I to wystarczy zeby nie upadly, bo zawsze znajdzie sie grupka zapalencow, dzieki ktorym przetrwaja. A potem mandaryna pojdzie do teatru i zacznie boom i moda ;] Tak jest ze wszystkim.

Edytowane przez ajgon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tukamon ludzie uwierzyli w demokracje ona jest mrzonką ;] ale ok. A masą sterują populiści ;]. Mają oni dużą "wiedzę" bo wszyscy kradną i kradli potrafią słodko gadać ludzie lubią kłamstwa. Spróbuj zlikwidować związki zawodowe (USA też są). Związki zawodowe też nie są złe poczytajcie sobie postulaty stoczniowe :). Ide już spać.

@Ajgon to trzeba zrezygnować z patryiotyzmu i innych parych nudnych rzeczy, np J.polskiego w szkole :>?. Zapomniałem pieniądze to nie wszystko !

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IGI tak, OBECNA polska kultura ma nie ma dla mnie wartosci - dobitniej: OBECNA kultura to generalnie scierwo [jesli jestes fanem mandarynki, pomaranczki albo ich 50 to sorry ;]

ql i trendi -> gdybym chcial ogladac przecietnych ludzi i ich dramat egzystencjalny wybralbym sie do supermarketu/warzywniaka albo wlaczyl m jak masakra. jesli jest popyt to dlaczego ma nie byc on zaspokojony?

po prostu to jest spor cartman vs kyle - oboje przesadzamy i oboje dajemy sie sterowac wiec po co to wszystko? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna Domik, odwracasz kota do gory ogonem. Ja tu o teatrach, a ty armata we wrobla :P Kultura jest wazna, wyraznie pisze, ze jestem przeciwnikiem unifikacji, amerykanizacji i zidiocenia spoleczenstwa. Probuje nadmienic tylko, ze teatry nie sa filarem kultury, w przeciwienstwie do jezyka czy bibliotek.

ThaK By SHiE SkHoNcHyLA KhULthUrAA PoOoOLZKieGo NAroDO, GdDyByZ ZaGAzaL poLZkieGo w BhUdZie;]

edit: tukamon, powiedz im "Respect my Autorritahh..." i bedzie po klotni ;]

Edytowane przez ajgon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tukamon jeśli ty polską kulture odbierasz przez Mandaryne i Trzy zwoje :D no to [;. Polska kultura to Norwid Szymborksa ks Tiszner ks Twardowski ..... mamy porządne zespoły normalne (różne gusta).

@Ajgon i dlatego teatry muszą być jakoś chronione może nie przez państwo ale nie mogą zniknąć. Teatry są filarem kultury (to to samo co książka tyle że zekarnizowana. Negując teatr a on jest bardzo stary no to nie ma prawa istnieć książka).

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

milo sie dyskutowalo panowie ale czas isc spac ;) -

zeby nie bylo ze offtop - ciekawe czy kaczka zostanie prezydentem ;) wole juz donlda - prezydent musi byc czlowiekiem raczej stonowanym i spokojnym

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogóle to kilka informacji z różnych serwisow co o nas piszą (szczególnie za granicą - łatwiej wtedy oddalić się od naszych poglądów), czasem warto przeczytać:

CNN:

http://www.cnn.com/2005/WORLD/europe/09/25...reut/index.html

BBC:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4279562.stm

Reuters:

http://today.reuters.com/news/newsArticle....&archived=False

Dziwne, że Rosyjskie media o nas prawie nic nie piszą ;]

A właściwie nie dziwne ;]

Tak jeszcze propo wyników:

Wyniki wyborów opracowano na podstawie ankiet przeprowadzonych przed lokalami wyborczymi. Błąd statystyczny - 2 proc.

To wszystko jest na podstawie ankiet ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rcube PO potrafi zrobić :D (popatrz na ich przeszłość).

Ano potrafia. W AWSie bylo ich tylu... kilka osob z obecnej listy PO. Wiecej jest w nowym SLD ludzi z PZPRu. A zreszta jaki wplyw mieli na partie Krzaka ? Nawet realnie nie byli u wladzy.

Majac na mysli ze potrafi PO wystarczy popatrzec tam gdzie PO realnie sprawowalo wladze. Najlepszy przyklad to Warszawa.

A teraz wystarczy popatrzyc na najwieksze inwestycje w 100licy. Najwiecej za Piskorskiego (PO) , a na samym koncu..... Kaczynski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoik, z tymi ankietami to wiemy :) Tylko chodzi o to, ze teoretycznie blad jest 2% a roznica 4% (+2PO -2PIS), ale takie ankiety zazwyczaj sie sprawdzaja. 2% to za duzo. Aczkolwiek cichaczem licze, ze moze jednak jakims cudem, kazda z tych 9 nie pytanych osob glosowala na PJKM :mrgreen: . Tudziez, z zyczen w wersji light - ze jednak PO wygra. Chociaz z drugiej strony.... moze lepiej ze Kaczki wezma pierwszy rok rzadow - okaze sie, ze ich polityka jest g... warta i moze posluchaja PO :) Zobaczymy.

A reportaze ciekawe, musze sobie dodac CNN do RSS w koncu :)

Dobra, ide spac... Dobranoc wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... moze lepiej ze Kaczki wezma pierwszy rok rzadow - okaze sie, ze ich polityka jest g... warta i moze posluchaja PO :) Zobaczymy.

1668953[/snapback]

Szczerze mówiąc wolałbym żeby raczej okazała się wiele warta - lepiej dla kraju... i nie, nie lubię PiS. Ale jeśli mają rządzić to chcę żeby to robili jak najlepiej i tego im życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co Kaczorki wymysla... mam nadzieje, ze pojdzie im lepiej niz Lechowi w Warszawie (zreszta patrzac na jego rzady, to nie bedzie to trudne <_< ).

Premierem pewnie bedzie Jaroslaw, chyba ze znow bedzie niespodzianka i Lechu zostanie prezydentem...

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie o przyszlosc tego kraju. A jeszcze bardziej obawiam sie o to, ze jesli POPiS a wlasciwie PiSPO ;) straca zaufanie wsrod ludzi, to za 4 lata do rzadow dojda oszolomy samoobrony i lpr. Coz taka prawda. Jest to ostatnia szansa dla Polski, inaczej moze byc tragicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie o przyszlosc tego kraju. A jeszcze bardziej obawiam sie o to, ze jesli POPiS a wlasciwie PiSPO ;) straca zaufanie wsrod ludzi, to za 4 lata do rzadow dojda oszolomy samoobrony i lpr. Coz taka prawda. Jest to ostatnia szansa dla Polski, inaczej moze byc tragicznie.

1669294[/snapback]

E tam. Po co ten fatalizm. Przetrwaliśmy zabory, okupację hitlerowską i sowiecką, przetrwamy i POPiS'owe eksperymenty IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej ciekawi kwestia tego LG. Chcialbym zobaczyc mine kaczorow, jak im decydenci firmy pokaza wala i powiedza => Nie ma liniowego, nie ma fabryk - zapraszamy na Slowacje ;]

W sumie nie myslalem nad tym, ale wizja przejrzystego podatku faktycznie mogla zawazyc na ich wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam. Po co ten fatalizm. Przetrwaliśmy zabory, okupację hitlerowską i sowiecką, przetrwamy i POPiS'owe eksperymenty IMHO.

1669302[/snapback]

Tu nie chodzi o to, zeby przetrwac, tylko o to zeby wreszcie sie ten kraj ruszyl troche... bo na razie to zjezdzamy po rowni pochylej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o to, zeby przetrwac, tylko o to zeby wreszcie sie ten kraj ruszyl troche... bo na razie to zjezdzamy po rowni pochylej...

1669311[/snapback]

Przede wszystkim Polacy powinni się odzwyczaić od ciągłego kwękania i narzekania. Róbmy uczciwie i rzetelnie, co do nas należy, bez oglądania się na sąsiada, kolegi itp.

Nikomu nic za darmo się nie przytrafia teraz. Takie czasy. To nie komuna, że czy się stoi, czy się leży, to ileś tam się należy.

A polityków mamy takich, jakich sobie wybraliśmy. Niestety najgłośniej trzaskają dziobami, jak to jest źle Ci, którzy na wybory nie raczyli się pofatygować. I tego to ja już nie potrafię zaakceptować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat na wybory chodze regularnie, od kiedy moge, wiec przytyk nie trafil...

A robic uczciwie i rzetelnie mozna i nalezy, ale jak sie patrzy ile panstwo z tego zabiera to nic, tylko zaplakac...

1669355[/snapback]

Przytyk nie był skierowany do Ciebie, tylko do ogółu.

Szlag mnie trafia, kiedy najgłośniej krzyczą Ci, którzy nie biorą udziału w wyborach. Uważam, że przez rezygnację z udziału odmówili sobie jednocześnie prawa głosu w jakiejkolwiek kwestii związanej z sytuacją kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...