Repthile Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Nie bawialem sie nigdy w raid ani podobne klocki, i mam pytanie: Do wyboru mam 2 opcje: - Dysk segate barracuda 80gb, Ultra ATA/100, 7200obr, pamiec podreczna 2mb, lub -2 Dyski samsunga po 20gb, ATA 100 . Czy lepszym rozwiązaniem byl by dysk 80gb, czy 2x20 w raidzie? Rozchodzi mi sie o predkosc zapisu oraz odczytu, pojemnosc nie gra roli. Z góry dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 no szybszy powinien być raid 2x20GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) 20-stki sa czesto duzo wolniejsze od 80 .. wtedy 2 mb cache to chyba byl max .. wiec raid bedzie pewnie niewiele szybszy i jednak o polowe mniejszy ... Edytowane 24 Września 2005 przez HaL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 20-stki sa czesto duzo wolniejsze od 80 .. wtedy 2 mb cache to chyba byl max .. wiec raid bedzie pewnie niewiele szybszy i jednak o polowe mniejszy ... 1665846[/snapback] oj nie zgodze sie czaem mam wrazenie ze stary ibm 20gb 2mb cache ktorego mialem byl o wiele szybszy niz ten WD co mam teraz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repthile Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Otrzymałem dzis drugi dysk 20gb, pobawie sie i sie okaze, lecz tak jak cvarr'owi wydaje mi sie ze raid 2x20 bedzie szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...