damian94 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 kupiłem niedawno nagrywarkę dvd hp 640i i jest z nią problem-podczas swojej pracy restartuje kompa! najczęściej przy nagrywaniu ale też przy kopiowaniu i instalowaniu z płyty.gdy jej nie używam komp może iść kilka dni bez problemu.Po restarcie kompa wyskakuje komunikat"system odzyskał sprawnośc po poważnym błędzie"Mam XP, 512mb RAM procek Athlon 1500. dodaję,że przed kupnem tej nagrywarki nie było takich problemów z kompem. Z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Sprawdz co dziennik zdarzeń zarejestrował. Sprawdź napięcia, może zasilacz siada jak nagrywarka pracuje. A jeśli nic nie znajdziesz to oddawaj na gwarę. Edytowane 23 Września 2005 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaster Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Z twojego postu wnioskuje ze tasma ide od hdd polaczona jest w napedem.Podepnij dysk do odzielnej tasmy na master i to samo zrob z nagrywarka.Problem powinnien ustapic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaster Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 czasmi współdzielenie kanalu ide powoduje takie zachowania,jezeli nie mozesz podlaczyc odzielnie nagrywarki i odzielnie dysku jako(obydwa jako master).To przynajmniej przekrec zworke i ust naped jako master a dysk jako slave.Jezeli i to nie pomoze,sprawdz czy naped pracuje w trybie dma(wlasciwosci urzadzen z poziomu menadzera urzadzen).Najlepszym rozwiazaniem jest jednak podlaczenie dysku oddzielna tasma jako master................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian94 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 od początku nagrywarka podłączona była oddzielną taśmą, napięcie w zasilaczu jest ok. więc oddałem ją do serwisu - zobaczymy co stwierdzą. Dzięki za rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...