Skocz do zawartości
Zarathul

Zmiana Portu

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno dostałem bonus od administratora sieci do której należę w postaci "zewnętrznego ip" a dokładniej na porcie 61128 mogę stawiac normalnie serwer. Chciałbym postawić go do gry w call of duty, ale tam przy zakładaniu serwera automatycznie mam port 28960. Wie ktoś może jak postawić taki serwer mający inny port (w tym przypadku jak łatwo sie domyslić 61128:P)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno dostałem bonus od administratora sieci do której należę w postaci "zewnętrznego ip" a dokładniej na porcie 61128 mogę stawiac normalnie serwer. Chciałbym postawić go do gry w call of duty, ale tam przy zakładaniu serwera automatycznie mam port 28960. Wie ktoś może jak postawić taki serwer mający inny port (w tym przypadku jak łatwo sie domyslić 61128:P)?

1664803[/snapback]

Wszystkie gry na engine quake, a do takich zalicza sie cod moga miec port nasluciach!acy ustawiony (podobnie jak inne cvary):

-w konsoli

-edytujac config.cfg

-dopisujac polecenie do skrotu do gry

-etc

Komenda jak sie latwo domyslic to "net_port".

Nawet gdyby tak dalo rady, choc nie wiem czemu, mozna temat obejsc podwojnym natem robiac port forwarding u siebie i przekierowac na 61128, admin z powrotem to przekieruje z 61128 na 61128 i tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi