zaba1978 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Witam Mam moze takie niepozorne pytanie, a wiec posiadam amplituner yamaha htr-5630, podlaczone do niego 5 glosnikow(bez subwoofera), a wszystko(amplituner) podlaczone mam przez wyjscie/wejscie cyfrowe do karty muzycznej audigy jednym kablem i teraz aby uzyskac dzwiek przestrzenny z filmow to musze zakupic subwoofer??Jestem zielony w tych sprawach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 subwoofer słuzy jedynie do dopełnianai pasma w zakresie niskich czętsotliwosci oraz do wytwarzania w Twoim domu efektów specjalnych :]. Sam dzwięk przestrzenny tworzony jest jedynei za pomocą głosników satelitarnych. Subwoofer pomożę Ci jedynie zatrząś domem podczas wybuchów, strzałów etc... jednak ja tam sobie kina domowego be subwoofera nie wyobrażam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) To ja juz naprawde nie wiem co moze byc grane stery mam kx`y, w mixerze w kx mam ustawione w ac3 na spdif1(aby kx`y nie dekodowaly dzwieku ac3, tylko amplituner), film odtwarzam w subedit i jak dam w ac3filter tak jak widac na screenie to dzwiek mam: A jak juz zmienie, aby amplituner dekodowal dzwiek na dolby digital to glosu nie ma :mur: Juz sobie poradzilem :wink: Edytowane 24 Września 2005 przez zaba26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...