Skocz do zawartości
dzuby

Jak oderwac radiator z chipsetu?

Rekomendowane odpowiedzi

Są dwa sposoby:

1. Szczelnie zawijasz płyte, foliową torbą najlepiej antystatyczna wkładasz na godzine do zmrarzarki następnie wyciągasz i bez problemu orywasz radiator.

2. Chwytasz za radiator i odrywasz go wykręcając go (tak jak śrubke).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie jak? plyta to ecs k7vza rev 3.0

Odleci jak go podwazysz delikutasnie z jednej i z drugiej strony jakims plasciutkim srubokrecikiem (of course punkt oparcia na jakiejs karcie typu kredytowa - bron Boze na laminacie MOBO)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto mnie przekona do metody zamrażalnikowej?Boje sie wsadzić karty do lodówki bo jeszcze coś walnie...jakiś opotnik czy ki ciul...podobno coś[nie wiem czy GPU czy co???] tytrzymuje tem tylko do 2*C..... chyba,że to tylko cherezje... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto mnie przekona do metody zamrażalnikowej?Boje sie wsadzić karty do lodówki bo jeszcze coś walnie...jakiś opotnik czy ki ciul...podobno coś[nie wiem czy GPU czy co???] tytrzymuje tem tylko do 2*C..... chyba,że to tylko cherezje... ;/kto mnie przekona do metody zamrażalnikowej?Boje sie wsadzić karty do lodówki bo jeszcze coś walnie...jakiś opotnik czy ki ciul...podobno coś[nie wiem czy GPU czy co???] tytrzymuje tem tylko do 2*C..... chyba,że to tylko cherezje... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krec nim naprzemiennie w prawo w lewo az tasnia dwustronna sie ukreci i pusci klej , klej z chipsetu usuwaj zmywaczem do paznokci swietnie schodzi

UWAGA

zdala ze sruboktetem , w zadnym przypadku nie ciagnij i nie podwazaj!!!! chyba ze masz kase na nowa mobo :D

--pozdrawiam wszystkich--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...