Skocz do zawartości
golota

Amd Athlon Xp (socket A)+thermaltake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam procesor AMD Athlon XP-M 2200+ 1666 MHz (133 x 12,5) 1,35V podkrecony na 2400Mhz (240 x 10) 1.9V .(110W) Chwilowo chlodzone Pentagramem QVC-120 Cu+ + AS5. Temperatura przy otwartym boku w stresie (prime95) dochodzi do 55-60 . Podejrzewam ze jest moliwosc pocisniecia tego porcka wyzej tylko chlodznie juz nie wyrabia. Poczytalem troszke o BIG Typhon i cooler jest mega :). Ale slyszlaem ze pokazuje swoje oblicze na poteznych zegarach. CZy jest sens sie przesiadac z tego pentagrama na tego thermaltake'a. Czy moze zwrucic swoja uwage na Thermaltake Beetle bo tez cakiem solidnie sobie radzi ??

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już teraz masz na nim 1,9V, to nie sądzę, zeby poszedł dużo więcej... W sumie, to takie napięcie jest już uznane za niebezpieczne, i nie znam na forum przypadku, w którym takie coś byłoby chłodzone inaczej niż wodą (no dobra, Niemiec chłodzi SP97....) lub freonem.

Niemniej, gdybym miał wybierać, to brałbym BigTyphoon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej scythe katana cu? :) co jest lepsze? ;) i czy ten typhoon poradzil by sobie z bartonem @2560MHz i 1.9v? :)

Do katany to nie ma co porownywac.

Katana-2 rurki cieplne, waga to 300gr

BT-6 rurek cieplnych, waga to 800gr

Twoj barton to pryszcz.

h naklejkę można podłożyć bez zdejmowania papieru - tak działała u mnie ;)

Przy zakladaniu nie sadzilem, ze ten klej moze byc takim ustrojstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaabit. nf7 to mialem kiedys ;)

kumplowi pozyczylem :( a potem jak znow montowalem to kot skoczyl, przewrocil doniczke,.... no i po plycie. naszczescie tylko po plycie, a nie np po procku ;)

teraz mam asrock k7vt4a pro. i zmieniam niedlugo ;)

a ona tez ma :)

ale blisko socketu. chuba blizej niz abit :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaabit. nf7 to mialem kiedys ;)

kumplowi pozyczylem :( a potem jak znow montowalem to kot skoczyl, przewrocil doniczke,.... no i po plycie. naszczescie tylko po plycie, a nie np po procku ;)

teraz mam asrock k7vt4a pro. i zmieniam niedlugo ;)

a ona tez ma :)

ale blisko socketu. chuba blizej niz abit :?

Sadze, ze tylko Ci sie tak wydaje.

Wszystkie maja ten sam rozstaw wiec pasowac musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procesor AMD Athlon XP-M 2200+ 1666 MHz (133 x 12,5) 1,35V podkrecony na 2400Mhz (240 x 10) 1.9V

witam od świeże temat

mam taki sam procesor i mam zamiar podobnie go podkręcić, jak nie identycznie

tylko problem taki ze Big Typhoon mi raczej/na pewno sie nie zmieści do budy, myślę nad THERMALTAKE Tower 112 +2 wiatraki80x80 2200rpm

http://www.allegro.pl/item148952254_therma..._amd_intel.html

Czy ten tower da rady i czy wystarczy ??czy raczej się rozejrzeć za czymś innym, albo zacząć kombinować jak zamontować typhona(co raczej jest niemożliwe)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje tobie kupic aerocool'a ht-102 + coollaboratory liquid pro. na moim

athlonie xp 2000+@2400+ obnizylo to temp z 55 st. C bez obciazenia, temperatura spadla do 40 st.C !!!

skoro miales wczesniej 55 przy tak niskim zegarze to na 99,9% miales zle zalozony radiator 40 to wcale malo nie jest w spoczynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro miales wczesniej 55 przy tak niskim zegarze to na 99,9% miales zle zalozony radiator 40 to wcale malo nie jest w spoczynku

temperatura 40 st, zapomnialem dodac wynosila po 1,5 h grania w nfs carbon, a w spoczynku po 3 h teraz wynosi 37 st. a jesli chodzi o zle zalozenie radiatora , to tamten byl fabryczny i z pasta sylikonowa, pasty bylo troche za duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi