golota Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam Posiadam procesor AMD Athlon XP-M 2200+ 1666 MHz (133 x 12,5) 1,35V podkrecony na 2400Mhz (240 x 10) 1.9V .(110W) Chwilowo chlodzone Pentagramem QVC-120 Cu+ + AS5. Temperatura przy otwartym boku w stresie (prime95) dochodzi do 55-60 . Podejrzewam ze jest moliwosc pocisniecia tego porcka wyzej tylko chlodznie juz nie wyrabia. Poczytalem troszke o BIG Typhon i cooler jest mega :). Ale slyszlaem ze pokazuje swoje oblicze na poteznych zegarach. CZy jest sens sie przesiadac z tego pentagrama na tego thermaltake'a. Czy moze zwrucic swoja uwage na Thermaltake Beetle bo tez cakiem solidnie sobie radzi ?? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ten Pentagram to najwyższa półka - nie wiem czego się czepiasz.... Ewentualnie możesz go wymienić na ciut głośniejszą lecz wydajniejszą SETKĘ+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Jeśli już teraz masz na nim 1,9V, to nie sądzę, zeby poszedł dużo więcej... W sumie, to takie napięcie jest już uznane za niebezpieczne, i nie znam na forum przypadku, w którym takie coś byłoby chłodzone inaczej niż wodą (no dobra, Niemiec chłodzi SP97....) lub freonem. Niemniej, gdybym miał wybierać, to brałbym BigTyphoon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Beetle jest dobry, wydajny i super wygląda, ale niestety jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Mialem BT na moim AXP ktory pracowal na codzien z napieciem 2,1v. Cichy, wielki, wydajny - polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Tu nie ma co porownywac. Bierz BigTyphoon tylko radze Ci nie przyklejac tej gabki izolacyjnej do plyty. Zmyj klej, albo uzyj podkladki takaby klej nie mial stycznosc z plyta. Beatle jest duuuzo glosniejszy i mniej wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 h naklejkę można podłożyć bez zdejmowania papieru - tak działała u mnie ;) pewnie ze bt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 a nie lepiej scythe katana cu? :) co jest lepsze? ;) i czy ten typhoon poradzil by sobie z bartonem @2560MHz i 1.9v? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Zapraszam tu: Big Typhoon. Temat o BT na forum. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 a nie lepiej scythe katana cu? :) co jest lepsze? ;) i czy ten typhoon poradzil by sobie z bartonem @2560MHz i 1.9v? :) Do katany to nie ma co porownywac. Katana-2 rurki cieplne, waga to 300gr BT-6 rurek cieplnych, waga to 800gr Twoj barton to pryszcz. h naklejkę można podłożyć bez zdejmowania papieru - tak działała u mnie ;) Przy zakladaniu nie sadzilem, ze ten klej moze byc takim ustrojstwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 a ja sie jeszcze tylko o tego typhoona spytam... czy jesli on jest taki ciezki to czy nie urwie socketu? ;O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 a ja sie jeszcze tylko o tego typhoona spytam... czy jesli on jest taki ciezki to czy nie urwie socketu? ;O Nie, bo BT nie mocujesz do socketu tylko podtrzymuje go metalowy stelaz. Musisz miec 4 otwory wokolo socketu, a Twoj abit ma na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 aaabit. nf7 to mialem kiedys ;) kumplowi pozyczylem :( a potem jak znow montowalem to kot skoczyl, przewrocil doniczke,.... no i po plycie. naszczescie tylko po plycie, a nie np po procku ;) teraz mam asrock k7vt4a pro. i zmieniam niedlugo ;) a ona tez ma :) ale blisko socketu. chuba blizej niz abit :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 aaabit. nf7 to mialem kiedys ;) kumplowi pozyczylem :( a potem jak znow montowalem to kot skoczyl, przewrocil doniczke,.... no i po plycie. naszczescie tylko po plycie, a nie np po procku ;) teraz mam asrock k7vt4a pro. i zmieniam niedlugo ;) a ona tez ma :) ale blisko socketu. chuba blizej niz abit :? Sadze, ze tylko Ci sie tak wydaje. Wszystkie maja ten sam rozstaw wiec pasowac musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czempi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 procesor AMD Athlon XP-M 2200+ 1666 MHz (133 x 12,5) 1,35V podkrecony na 2400Mhz (240 x 10) 1.9Vwitam od świeże temat mam taki sam procesor i mam zamiar podobnie go podkręcić, jak nie identycznie tylko problem taki ze Big Typhoon mi raczej/na pewno sie nie zmieści do budy, myślę nad THERMALTAKE Tower 112 +2 wiatraki80x80 2200rpm http://www.allegro.pl/item148952254_therma..._amd_intel.html Czy ten tower da rady i czy wystarczy ??czy raczej się rozejrzeć za czymś innym, albo zacząć kombinować jak zamontować typhona(co raczej jest niemożliwe)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro01 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 proponuje tobie kupic aerocool'a ht-102 + coollaboratory liquid pro. na moim athlonie xp 2000+@2400+ obnizylo to temp z 55 st. C bez obciazenia, temperatura spadla do 40 st.C !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 proponuje tobie kupic aerocool'a ht-102 + coollaboratory liquid pro. na moim athlonie xp 2000+@2400+ obnizylo to temp z 55 st. C bez obciazenia, temperatura spadla do 40 st.C !!! skoro miales wczesniej 55 przy tak niskim zegarze to na 99,9% miales zle zalozony radiator 40 to wcale malo nie jest w spoczynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro01 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 skoro miales wczesniej 55 przy tak niskim zegarze to na 99,9% miales zle zalozony radiator 40 to wcale malo nie jest w spoczynku temperatura 40 st, zapomnialem dodac wynosila po 1,5 h grania w nfs carbon, a w spoczynku po 3 h teraz wynosi 37 st. a jesli chodzi o zle zalozenie radiatora , to tamten byl fabryczny i z pasta sylikonowa, pasty bylo troche za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...