Skocz do zawartości
YoMeX

Komputerek Za Max! 1900 Zł :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :) za około 2tyg. mam zamiar kupić nowy komputer :-P (nareszcie po mój ma już 5 latek) Kaski trochę mało, ale cóż zrobić :) Uważam że z taką ilością kasy nie ma sensu pakować sie w socket 939 :) najwyżej za 2 lata wymieni sie procka i płytę główną :D

Zakup komputera planuje w Proline: oddział Katowice i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak to w tym sklepie wygląda :-| Czy można przyjechać do nich (jestem z Bytomia) i tak po prostu oni składają mi to co im podaje :). Kolejne pytanie, co jeśli nie mają jakiegoś podzespołu :mur: To tyle moich pytań, a teraz przedstawie wstępną konfiguracje:

Procek AMD Sempron 3000+ 64bit BOX(słyszałem, że na boxowym wentylu idzie spoko pojechać na 2500ghz)

Płyta główna - Gigabyte GA-K8NE NForce4 S.754 (co o niej myślicie?, nie ma zbyt dużego wyboru na 754 z wejściem na grafę PCI-e)

Karta graficzna - Sapphire X800 GT 128MB 256bit PCI-E (słyszałem, że nawet

ta wersja ze 128mb jest silniejsza od Gigabyte GeForce 6600gt, ale nie wiem, potwierdzcie to lub zaprzeczcie)

Pamięć - TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 (powinny starczyć ;))

Dysk twardy - Samsung 160GB 8MB SP1614N (mi tyle starczy, teraz jeszcze jadę na 10gb :rolleyes: )

Zasilacz - NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB (wypowiedzcie sie na jego temat :D)

Obudowa - Xpower 3346 Black Bez Zasilacza (najtańsza i oto chodzi :D)

Cd-rom mam i stację dyskietek też :) Z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny użytkownik z Bytomia :)

Hmm z tego co się pytałem w imieniu kolegi to jak nie ma jakiejś części u nich w Katowicach a jest w centrali, to 2-3 dni trwa dowóz z centrali do oddziału, co do zestawu najlepiej przez GG napisać komuś tam że składasz taki zestaw (podajesz cały konfig) i na kiedy mógłbyś przyjechać go odebrać złożonego (30zł koszt złożenia u nich przez 5dni, 50zł za 3 dni i 100zł w jeden dzień) ja u nich przez gg rezerwowałem(na nazwisko) za pierwszym razem zasiłkę z grafą a za drugim twardziela i nie było żadnych problemów, gostek pisał mi że części są jechałem do nich i odbierałem.

Co do zesatwu:

Procka brałbym 2800+, też go wykręcisz a ma 256kb l2 cache'u, a jest o 44zł tańszy.

Mobo ok

Grafa dobra i wydajniejsza od 6600GT, pooglądaj tu wyniki http://www.driverheaven.net/reviews/AIWX800GT/index.htm

Pamięć ok, potem tylko dokupić drugie 512mb

Twardziel w porządku, ale weź wersje na S-Ata2

Zasiłka - mam tego neoteca (zresztą jak już pisałem kupionego w Proline'ie) i według mnie jest ok, owszem tym co mam nie obciążam go strasznie, ale w mocniejszych zestawach też sobie poradzi.

o reszcie nie trzeba się wypowiadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie na miejscu też możesz sobie pogadać, ale uzbrój się w cierpliwość bo na 2 moje wizyty czekałem min 10-15min na swoją kolej :)

Po tym co tam widziałem to stwierdzam że proline musi dużo zarabiać :)

Tak pozatym to obsługa bardzo miła i cierpliwa.

Ja rozmawiałem na gg bo nie chciało mi się jeździć Bytom->Katowice->Bytom wkółko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie według cennika jak chceszw jeden dzień złożyć to sobie zainkasują 100zł, popytałbym sie na gg to jak ja gadałem z gostkiem (coprawda to był oddział Gliwice) w imieniu kolegi to wspominał o złożeniu za free (coprawda w 5 dni ale zawsze coś) więc może byś powalczył o złożenie w krótszym terminie/taniej. Nie składałem tam kompa więc nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki masz problem z tym składaniem a nie mozes tego sobie sam zrobic?? ja tez kiedys myslalem ze to cos trudnego do czsu zupełnego rozebrania kompa i składania od nowa ;) A co do przycisków na obudowie to tez zadna filozofia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi