YoMeX Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam serdecznie :) za około 2tyg. mam zamiar kupić nowy komputer :-P (nareszcie po mój ma już 5 latek) Kaski trochę mało, ale cóż zrobić :) Uważam że z taką ilością kasy nie ma sensu pakować sie w socket 939 :) najwyżej za 2 lata wymieni sie procka i płytę główną :D Zakup komputera planuje w Proline: oddział Katowice i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak to w tym sklepie wygląda :-| Czy można przyjechać do nich (jestem z Bytomia) i tak po prostu oni składają mi to co im podaje :). Kolejne pytanie, co jeśli nie mają jakiegoś podzespołu :mur: To tyle moich pytań, a teraz przedstawie wstępną konfiguracje: Procek AMD Sempron 3000+ 64bit BOX(słyszałem, że na boxowym wentylu idzie spoko pojechać na 2500ghz) Płyta główna - Gigabyte GA-K8NE NForce4 S.754 (co o niej myślicie?, nie ma zbyt dużego wyboru na 754 z wejściem na grafę PCI-e) Karta graficzna - Sapphire X800 GT 128MB 256bit PCI-E (słyszałem, że nawet ta wersja ze 128mb jest silniejsza od Gigabyte GeForce 6600gt, ale nie wiem, potwierdzcie to lub zaprzeczcie) Pamięć - TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 (powinny starczyć ;)) Dysk twardy - Samsung 160GB 8MB SP1614N (mi tyle starczy, teraz jeszcze jadę na 10gb :rolleyes: ) Zasilacz - NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB (wypowiedzcie sie na jego temat :D) Obudowa - Xpower 3346 Black Bez Zasilacza (najtańsza i oto chodzi :D) Cd-rom mam i stację dyskietek też :) Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Kolejny użytkownik z Bytomia :) Hmm z tego co się pytałem w imieniu kolegi to jak nie ma jakiejś części u nich w Katowicach a jest w centrali, to 2-3 dni trwa dowóz z centrali do oddziału, co do zestawu najlepiej przez GG napisać komuś tam że składasz taki zestaw (podajesz cały konfig) i na kiedy mógłbyś przyjechać go odebrać złożonego (30zł koszt złożenia u nich przez 5dni, 50zł za 3 dni i 100zł w jeden dzień) ja u nich przez gg rezerwowałem(na nazwisko) za pierwszym razem zasiłkę z grafą a za drugim twardziela i nie było żadnych problemów, gostek pisał mi że części są jechałem do nich i odbierałem. Co do zesatwu: Procka brałbym 2800+, też go wykręcisz a ma 256kb l2 cache'u, a jest o 44zł tańszy. Mobo ok Grafa dobra i wydajniejsza od 6600GT, pooglądaj tu wyniki http://www.driverheaven.net/reviews/AIWX800GT/index.htm Pamięć ok, potem tylko dokupić drugie 512mb Twardziel w porządku, ale weź wersje na S-Ata2 Zasiłka - mam tego neoteca (zresztą jak już pisałem kupionego w Proline'ie) i według mnie jest ok, owszem tym co mam nie obciążam go strasznie, ale w mocniejszych zestawach też sobie poradzi. o reszcie nie trzeba się wypowiadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMeX Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 A co by było jakbym do nich pojechał bez powiadamiania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 W sumie na miejscu też możesz sobie pogadać, ale uzbrój się w cierpliwość bo na 2 moje wizyty czekałem min 10-15min na swoją kolej :) Po tym co tam widziałem to stwierdzam że proline musi dużo zarabiać :) Tak pozatym to obsługa bardzo miła i cierpliwa. Ja rozmawiałem na gg bo nie chciało mi się jeździć Bytom->Katowice->Bytom wkółko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMeX Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Mi chodzi o to, że tak bede mial juz kaske i pojade do nich, czy oni od razu złożą mi tego kompa /? czy bede musial im zaplacic te załóżmy 30 zł i czekac 5 dni ?? bo ja tam jeszcze nie byłem wieć nie wiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 A co by było jakbym do nich pojechał bez powiadamiania :) 1665912[/snapback] no to bys zlozyl zamowienie a oni by ci powiedzieli kiedy przyjechac i odebrac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Teoretycznie według cennika jak chceszw jeden dzień złożyć to sobie zainkasują 100zł, popytałbym sie na gg to jak ja gadałem z gostkiem (coprawda to był oddział Gliwice) w imieniu kolegi to wspominał o złożeniu za free (coprawda w 5 dni ale zawsze coś) więc może byś powalczył o złożenie w krótszym terminie/taniej. Nie składałem tam kompa więc nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMeX Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 To spoko :) Może ktoś jeszcze wypowie się na temat tego zestawu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 dozbieraj jeszcze z 100zł i kup tego mocniejszego radka z 256Mb pamięci DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMeX Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 NIe masz ani dyszki wiecej uzbierac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Taki masz problem z tym składaniem a nie mozes tego sobie sam zrobic?? ja tez kiedys myslalem ze to cos trudnego do czsu zupełnego rozebrania kompa i składania od nowa ;) A co do przycisków na obudowie to tez zadna filozofia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...