Skocz do zawartości
morbid

Problem Z Instalacją Joya Pod Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem odpowiedniejszego miejsca na moj problem ale nic nie znalazlem niestety

problem wyglada tak - mam joya saitek cyborg 3d gold usb, i instalacja wyglada tak - podlaczam kabelek pod usb, winda daje komunikat "znaleziono nowy sprzet Saitek Cyborg USB" itd, i po pewnym czasie wyskakuje "nie mozna zainstalowac sterownika do urzadzenia". Instalacja sterownikow z dolaczonej plytki tez nic nie daje. Czym moze to byc spowodowane? Joystick (przynajmniej z zewnatrz) wyglada na nieuszkodzony, kabel i wtyczka sa ok..

z gory dzieki za odpowiedzi!

Jeszcze jedna rzecz - moze to pomoze - w menedzeze urzadzen w polu stan urzadzenia widnieje taki napisik:

Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Edytowane przez morbid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety przy instalowaniu dolaczonych sterownikow w pewnym momencie instalator sam krzyczy zeby podlaczyc dzoja bo inaczej nie pojdzie dalej:) Sprawdzalem u kumpla i u niego saitek chodzi bez wiekszych problemow, wiec cos jest nie tak z moim kompem - podpowiedzial mi ze moze byc cos nie tak ze sterownikami do usb. Zaraz sie zabieram za szukanie, a w miedzyczasie ktos moze odpisze co o tym mysli??

a flight simulator czeka i sie kurzy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czolem!

Kupilem sobie joya Sitek Cyborg 3D Force i ... nie moge go uzyc.

Kiedy wsadzam USB komp mi sie wylancza, wsadzalem USB na wylaczonym kompie nie moglem go uruchomic, a lampka w modemie (ktora swieci jesli jest on podlaczony przez USB do kompa) gasla.

Aby ponownie uruchomic kompa musze wyciagnac wtyczke USB-joysticka i wylaczyc na chwile doplyw pradu do kompa, aby sie tak jakby odwiesil.

Mam procka AMD Duron 1600. Probowalem joysticka u kolesia, ktory ma Celerona i Joy dziala bez problemow.

Prosze kogos madrego o pomoc, co moze byc przyczyna ? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi