BeneVaco Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam mam problem kupiłem procesor na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62935081 mam płytę Abit nf7 rev2.0 orginalny bios procesor który powinien działać jako 2800Mhz jest wykrywany max jako 1800Mhz proszę o jakieś porady co zrobić aby procesor pracował zgodnie z jego parametrami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) 2800+ to jest kolego model. Częstotliwość taktowania: 2,133 GHz Nie widze nigdzie na aukcji, ze powinien dzialac na 2800MHz <_< Edytowane 24 Września 2005 przez Bart17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 OK to jest model ale częstotliwość taktowania to 2,133 GHz a nie 1,800GHz w Windowsie powinien być widziany jako 2,800GHz a nie jako 1,800GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHMURNIAK Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam! To jest MOBILE, więc płyta główna nie rozpoznaje go prawidłowo i ustawia niski mnożnik i FSB an 133 ustaw ręcznie FSB na 166 a mnożnik na 13 bodajże i wyjdzie Ci Athlon 2800+ i wtedy juz windows wykryje dobra czestotliwość:D - 2133Mhz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 OK to jest model ale częstotliwość taktowania to 2,133 GHz a nie 1,800GHz w Windowsie powinien być widziany jako 2,800GHz a nie jako 1,800GHz. 1666690[/snapback] Co Ty dupcysz stary? Przeciez podałem Ci nominalne taktowania tego procka, chmuras Ci zapodał co masz zrobic zeby takie uzyskac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A czemu nie podałeś mi tego na samym początku <lol> zamiast się popisywać !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) A czemu nie podałeś mi tego na samym początku <lol> zamiast się popisywać !! 1667189[/snapback] What ? popysywac sie :blink: :lol2: Człowieq w drugim poscie Ci napisalem... nie mam slow do takich ludzi jak Ty. Wez przeczytaj podstawy dopiero zacznik tutaj cos pisac :rolleyes: Jak dla mnie Twoj problem został rozwiazany... Nie mam ochoty na kolejne %y za odbieganie od tematu... Tobie tez to zalecam. Edytowane 25 Września 2005 przez Bart17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Niestety ten sposób nie pomógł jak ustawiam 166MHz 13x mnożnik to monitor się nie włącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 166MHz x 12,5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 HEHEH sprawdzałem to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHMURNIAK Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A jakie masz pamięci? Może to one... A jak masz DDR 400 albo choć 333 to powinny iść bez łaski, więc może zmiana biosu pomoże lub Ci źle napięcie proca rozpoznaje - ustaw właściwe dla tego procka. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Napięcia są ustawione dobre 1.65V co do ramu mam 333 ale wilk electronics a z tego co czytałem na forum to te kości nie cieszą się dobrą opinią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 hm... mi jak się tak działo mam semprona 2500+ to po prostu nie działał na fsb 166 wiejb**em my zworka 200 poszedl i przestawilem na 166 i dzialal teraz jest na 200 x 10,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 no bo w via jakbys ustawil np. 195 to bys popalil, a jak dasz 133/166/200 to nic nie spalisz bo one sie ustawiaja na normalne wtedy te czestotliwosci czyli 33/66MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimmm Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 czesc ... tak sie zastanawiam. co wy tu piszczei mam ta plyte glowan chyba bo prawidlowa nazawa jej brzmi NF7 S2 [rev.2] - jakos mnie to zastanawai czy to jest ta sam co ja mam ... <_< no ale ....wruc my do rzeczy .. Mam P lyte jak juz pisa lem Abit NF7 S2 do tego procek AMD Athlon 2800 XP. g Gdy go wlozylem do plyty glownej i odpalilem procesor dziala na standardowych ustawieniach a ze jest to mobile plyta glowan przypozadkowuje mu najnisze ustawienia czyli 133 * 6 co daje jakies .... 800 Mhz jedyna opcja jaka mozna zrobic to zmnienic fsb ale na ile jak ja damy na tka jaka ma byc to jest 166 to itka za wiele to nam nie da bo procek osiagnie cos kolo 1000 mhz . i tu jest :mur: NIE MA PRZY TYCH PLYTACH ZMIANY MNOZNIKA PROCKA !!!!!!! WIEC NIE WIEM CO WYU TU WYPISUJECIE ..SKORO NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ...!!!!!!!!!! Dlatego tez prosze o wypowiedzeei sie jak zmienic mnoznik ?!?!?!? na tych plytach czy przez jakeis mostkowanie "pod prockiem" czy MOD do biosa albo cus ... Prosze o porady w tej sprawie... :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 PO pierwsze to nie jest ta sama płyta ja mam abita nf7 rev2.0 i zmieniony bios na merlina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 lol S2 to jest kartrat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...