Skocz do zawartości
ulmoz

Tv-out W R9500 Pro - Jakosc Obrazu :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jaka powinna byc jakosc wyswietlanego obrazu przez TV-Out w R9500 Pro? Przelaczylem obraz na TV, ale jakosc jest kiepska Nawet gorsza niz w moim starym GF3 Ti200. Kombinowalem z ustawieniami w sterownikach i udalo mi sie sprawic ze obraz troszke mniej migocze, ale nadal nie jest to to czego bym oczekiwal. Ostrosc tez bardzo kiepska.

Telewizor to nowy PHILIPS 21" wiec z nim raczej nie powinno byc problemu. Uzywam kabla zakonczonego EURO - czy po zmianie na koncowke 3xChinch jakosc sie poprawi?

THX za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zaopatrzyć się w kabel dobrej jakości jak napisał spinnaker to po pierwsze, a po drugie im krótszy kabel tym lepiej, używałem kiedyś kabla dobrej jakości chinch->chinch z "pozłacanymi" ;) końcówkami ale miał 10m długości i też sygnał z Radka 9500 potrafił gubić kolor, TV nie był najgorszej klasy więc wina leżała raczej w zbyt dużej długości kabla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem, mam telewizor 25 Philips, miałem 2 radeony 9550 i 9800pro, na obu jakośc była tak kiepska że to lepiej niegadać....., nie mogłem nawte czytać napisów z filmów, mam profesjonelny kabel, Svideo>Svideo(mój telewizor ma takie gziazdo), dopeiro tyeraz mam kartę nvidi, i przyznam, ze nareszcie otzrymałem, jakosć jakiej oczekiwałem..........można chodzić po necie, siedzieć na gadu itp, jednym słowem jakosc ati dla TV nie umywa się do jakości nvidi :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem rowniez karte nVidii GF3 i jakosc byla podobna. Niestety ale moj telewizor nie ma wejscia S-Video dlatego musze uzywac kabla zakonczonego EURO albo Chinch.

Czy jak zmienie kabel na S-Video <=> 3xRCA (3xChinch) to jakosc moze sie polepszyc?

Na jakim kablu jakosc bedzie lepsza? EURO czy 3xChinch?

Pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sam zaobserwowałem to na chinchach jest najgorzej zaraz u mnie sprawdze jak bedzie sszlo pod euro i chinchach(mój telewizor ma jedno euro, chiche i s-video, i pomyśleć że ma 11lat :D ) Ja swego czasu miałem 5600 i jakosć była duzo gorsza od mojego 6800gt ale lepsza na pewno od ati ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi