ulmoz Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam! Jaka powinna byc jakosc wyswietlanego obrazu przez TV-Out w R9500 Pro? Przelaczylem obraz na TV, ale jakosc jest kiepska Nawet gorsza niz w moim starym GF3 Ti200. Kombinowalem z ustawieniami w sterownikach i udalo mi sie sprawic ze obraz troszke mniej migocze, ale nadal nie jest to to czego bym oczekiwal. Ostrosc tez bardzo kiepska. Telewizor to nowy PHILIPS 21" wiec z nim raczej nie powinno byc problemu. Uzywam kabla zakonczonego EURO - czy po zmianie na koncowke 3xChinch jakosc sie poprawi? THX za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 kabel zakończony euro mówisz a jakiej jakości to jest kabel ? jakiś za grosze kupiony czy specjalny do takich zastosowań (czyt. ekranowany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 sprubój odłaczyć kabel antenowy od tv, tez miałem taki problem po wyciągnięciu pomogło pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Musisz zaopatrzyć się w kabel dobrej jakości jak napisał spinnaker to po pierwsze, a po drugie im krótszy kabel tym lepiej, używałem kiedyś kabla dobrej jakości chinch->chinch z "pozłacanymi" ;) końcówkami ale miał 10m długości i też sygnał z Radka 9500 potrafił gubić kolor, TV nie był najgorszej klasy więc wina leżała raczej w zbyt dużej długości kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulmoz Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Uzywam kabla raczej kiepskiej jakosci, samorobki kupionej na Allegro. Dlugosc to 5m wiec chyba odpowiednia. Lepszy bedze kabel S-Video <=> EURO czy S-Video <=> 3xRCA (3xChinch) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Miałem ten sam problem, mam telewizor 25 Philips, miałem 2 radeony 9550 i 9800pro, na obu jakośc była tak kiepska że to lepiej niegadać....., nie mogłem nawte czytać napisów z filmów, mam profesjonelny kabel, Svideo>Svideo(mój telewizor ma takie gziazdo), dopeiro tyeraz mam kartę nvidi, i przyznam, ze nareszcie otzrymałem, jakosć jakiej oczekiwałem..........można chodzić po necie, siedzieć na gadu itp, jednym słowem jakosc ati dla TV nie umywa się do jakości nvidi :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulmoz Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Mialem rowniez karte nVidii GF3 i jakosc byla podobna. Niestety ale moj telewizor nie ma wejscia S-Video dlatego musze uzywac kabla zakonczonego EURO albo Chinch. Czy jak zmienie kabel na S-Video <=> 3xRCA (3xChinch) to jakosc moze sie polepszyc? Na jakim kablu jakosc bedzie lepsza? EURO czy 3xChinch? Pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Z tego co sam zaobserwowałem to na chinchach jest najgorzej zaraz u mnie sprawdze jak bedzie sszlo pod euro i chinchach(mój telewizor ma jedno euro, chiche i s-video, i pomyśleć że ma 11lat :D ) Ja swego czasu miałem 5600 i jakosć była duzo gorsza od mojego 6800gt ale lepsza na pewno od ati ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulmoz Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No i sprawdziles juz jaka jest jakosc na EURO a jaka na Chinchach?? Chetnie dowiem sie jaki kabel mam kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Wiec tak na S-video>S-video mam najlepsza, minimalnie gorsza jest na euro, a na chinchach jest juz dosyc gorsza, nie da sie odczytac napisow na GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...