TwiN Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Cześć!! W najbliższym czasie mam zamiar zmienić proca na Athlona XP 1700+/1800+ i nie wiem którego brać :? . Chodzi mi głównie o możliwości OC :D . Który się lepiej zakręci, stary,dobry Palomino czy Thoroughbred ( a tutaj jaka seria?) ?? Proszę o rady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 oczywiscie ze PALOMINO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Palomino prawdopodobnie sie lepiej zakreci ale bedzie zdecydowanie cieplejszy. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Dexter - wiele cieplejszy nie będzie bo w T-bredzie o wiele sie zmniejszyła się powierzchnia oddawania ciepła :( A co do wyboru to albo Palomino AGOIA, albo T-bred A z 042 tyg. albo najlepiej T-bred B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Palomino Rulezz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Dexter - wiele cieplejszy nie będzie bo w T-bredzie o wiele sie zmniejszyła się powierzchnia oddawania ciepła :( A co do wyboru to albo Palomino AGOIA, albo T-bred A z 042 tyg. albo najlepiej T-bred B.A jak odczytać z którego tygodnia jest proc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Na Athlonach 0.13um są takie czarne tabliczki i z nich najwygodniej, a z wszystkich innych z rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 bylo to juz na kiedys na forum Palomino sie chyba lepiej zakreci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 ale konkretniej... które dokładnie cyferki symbolizują tydzień?? najlepiej gdybyś mi podał jakiś link, i na nim wytłumaczył. Byłbym wdzięczny :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Dexter - wiele cieplejszy nie będzie bo w T-bredzie o wiele sie zmniejszyła się powierzchnia oddawania ciepła :( A co do wyboru to albo Palomino AGOIA, albo T-bred A z 042 tyg. albo najlepiej T-bred B.Thorougbread B jest dostępny dopiero od wersji 2400+ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 milo by bylo gdyby o t-bredzie wypowaidaly sie osoby ktore go chociaz chwile mialy :))) bo naprawde dobija fakt, ze gdzies tam wydedukowane z wyczytanego newsa na jakiejs www powstaja tego typu opowiastki... Wiec... t-bred w wersji 2200+ faktycznie jest chlodniejszy ... wcale zle sie nie kreci.. polecam posprawdzac wyniki OC na innych forum lub www... Ja czasem az uwiezyc nie moglem ile wyciskali z nich mocy... Ja za wiele go nie krece ... do 2100 z 1800 to i tak ladnie w 100% stable (wiecej nie probowalem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Thorougbread B jest dostępny dopiero od wersji 2400+ :( C1 w P4 niby też jest bodajże dopiero od 2.4GHz, a jednak sa 1.8A C1. Intel się do nich nie przyznaje, ale krecą sie niesamowicie. Wcale bym sie nie zdziwił jakbym zobaczyłem 1800+ T-bred B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Mój Athlon XP 1700+ z jadrem palomino poszedł spokojnie na 1.60Ghz nie grzeje sie tak bardzo i napewno pójdzie jeszcze wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Thorougbread B jest dostępny dopiero od wersji 2400+ :( C1 w P4 niby też jest bodajże dopiero od 2.4GHz, a jednak sa 1.8A C1. Intel się do nich nie przyznaje, ale krecą sie niesamowicie. Wcale bym sie nie zdziwił jakbym zobaczyłem 1800+ T-bred B. Podobno już jest dostępny(japonia na 100% a europa nie wiem) T-berd B 1800+ będzie się niexle kręcił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Robertcik - IMHO będzie bardzo niewiele dobrze kręcących się T-bredów B 1800+ bo... bedą to pewnie odpady które nie chciały chodzić jako 2400+ np. Trzeba będzie szukać dobrych serii ze srodka wafla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Robertcik - IMHO będzie bardzo niewiele dobrze kręcących się T-bredów B 1800+ bo... bedą to pewnie odpady które nie chciały chodzić jako 2400+ np. Trzeba będzie szukać dobrych serii ze srodka wafla :) No wszystko OK tylko gdzie mozna sie dowiedziec o seriach tych prockow i ktore sa najlepsze (serie oczywiscie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Mój Athlon XP 1700+ z jadrem palomino poszedł spokojnie na 1.60Ghz nie grzeje sie tak bardzo i napewno pójdzie jeszcze wiecej u mnie na standardowym napieciu idzie spoko 1683 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 fetorman - szukaj bo bazach przekreconych procków np. http://www.overclockers.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 fetorman - szukaj bo bazach przekreconych procków np. http://www.overclockers.com/ Tam są tylko na Palomino, a Thoroughbredów nie ma. I jeszcze raz proszę :D gdyby ktoś mógł mi powiedzieć jak odczytać z którego tygodnia jest proc to byłbym hepi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Palomino the best wiem bo mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Tam są tylko na Palomino, a Thoroughbredów nie ma. I jeszcze raz proszę :D gdyby ktoś mógł mi powiedzieć jak odczytać z którego tygodnia jest proc to byłbym hepi.Co do rozszyfrowania steppingu : Poradnik ;) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 TB z dobrym numerem seryjnym(jesli cenowo sie oplaca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Tam są tylko na Palomino, a Thoroughbredów nie ma. I jeszcze raz proszę :D gdyby ktoś mógł mi powiedzieć jak odczytać z którego tygodnia jest proc to byłbym hepi.Co do rozszyfrowania steppingu : Poradnik ;) Pozdrawiam, Wielkie dzięki Duncan!!! o to mi właśnie chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...