Rivindel Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Poszukuję biosu do GeForce PP 2100 GS ultra (Gainward - GeForce 6800), nie ma go niestety na stronie producenta, tak samo jak karty :/ (chociaż jest dość nowa :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Proszę http://www.mvktech.net/index.php?option=co...er&filecatid=89 A jaką masz teraz wersję biosu bo ja tez mam Gainwarda 6800 GS? Może przesłałbyś mi na PW, bo ja mam v5.40.02.12.01? Z góry dziękuję. Edytowane 24 Września 2005 przez Cyna58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivindel Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Jeszcze jedno pytanko (i dzięki za bios :P) - mam problem z uruchomieniem Expertbiosa - wyskakuje mi komunikat: "Device not open" i klikam ok, komunikat znika i nic się nie dzieje. A co w tym chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) A wgrywałeś juz zmodowanego biosa? I czy zmieniałeś timingi pamięci?Bo ja jak chciałem zmnienić timingi to potem nie mogłem dać taktowania w tryb enhanced i wogólenie miałem tej opcji włączajacej. I powiem Ci że lepiej jest to robić w dosie a nie jakimiś programami bo czasem jest tak, że niby uaktualinia a wcale tego nie robi. Napisałem Ci na PW jak to się robi i jak podnosić napięcie. A jeszcze chodzi Ci o EXPERTBIOS czy EXPERTOOL? Bo ja EXPERTBIOSA wogóle nie dostałem jak kupowałem karte. Edytowane 25 Września 2005 przez Cyna58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivindel Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Jeżeli chodzi o Expertbiosa to też go nie dostałem (chociaż na opakowaniu było podane że powinien znaleźć się na płytce dołączonej do karty). A co do karty to zmieniłem w OmniExtremeEditFX napięcie w karcie na 1,5V a następnie wgrałem zmodyfikowanego biosa przez dosa, później odblokowałem potoki a następnie w Expertoolu podkręciłem zegary do maximum (tam przynajmniej jest to bezpieczne :P) i jak narazei karta chodzi na pełnych obrotach bez problemu :D. pozdro i dzięki za pomoc :D. Edytowane 26 Września 2005 przez Rivindel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...