Skocz do zawartości
czopas

Procesor Do Plyty Asus A7n8x-e Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuje dobrego procesorka pod ta plyte glowna bo obecnie posiadam Athlona 1.2 Ghz (Thunderbird-a) i wydaje mi sie ze juz czas na jego zmiane.

Prosze jeszcze o skomentowanie co powinno byc zmienione w moim sprzecie w najblizszym czasie tak, aby swobodnie grac sobie w gierki nie martwiac sie o "lagi" :P

Parametry to:

Procesor: Athlon 1.2 Ghz Thunderbird

Plyta: ASUS A7N8X-E Deluxe

Pamiec: 2x256Mb (pracuja na dualu)

Grafika: Gigabyte Radeon 9550 128bit 128Mb DDR

Zasilacz: tanie gowno:P 300W

Czekam na pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Poszukuje dobrego procesorka pod ta plyte glowna bo obecnie posiadam Athlona 1.2 Ghz (Thunderbird-a) i wydaje mi sie ze juz czas na jego zmiane.

Prosze jeszcze o skomentowanie co powinno byc zmienione w moim sprzecie w najblizszym czasie tak, aby swobodnie grac sobie w gierki nie martwiac sie o "lagi" :P

Parametry to:

Procesor: Athlon 1.2 Ghz Thunderbird

Plyta: ASUS A7N8X-E Deluxe

Pamiec: 2x256Mb (pracuja na dualu)

Grafika: Gigabyte Radeon 9550 128bit 128Mb DDR

Zasilacz: tanie gowno:P 300W

Czekam na pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam

1666324[/snapback]

Antka zmienic na Bartona (Socket A) ktorego to juz od kasy zalerzy....

Zasilacz na jakiegos chiefteca 360W

Grafika... topic o kupowaniu grafiki jest to nie bede na ten tamat pisal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy będziesz podkręcał procka?

Napisałeś,że zasiłka to jakieś "[ciach!]o" a więc również proponuje zmianę. Na chwilę obecną 512MB powinno wystarczyć ale myśl nad dokupieniem kolejnej 512MB abyś miał w sumie 1GB. Wracając do zasiłki - jeśli nie masz dużo kasy bierz FSP z allegro najlepiej FSP350-60MDN.

Edytowane przez tech.tel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno troszku bede chcial podkrecic procka o ile oczywiscie bede mogl. W chwili obecnej (co mnie przeraza) procesor bez przetaktowywania osiaga temperature ok. 60 C z dokupionym radiatorem i wentylatorem firmy Pentagram (chyba cos 90 Cu taki by opis:P)

No to widze ze najpierw pojdzie zasilacz takze za niego sie wezme.

Dzieki chlopaki i jak cos jeszcze bedziecie mi mieli do zaoferowania:P to prosze abyscie napisali. Dziekuje i pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim pogratulujmy temu panu....

, aby swobodnie grac sobie w gierki nie martwiac sie o "lagi"

:mur:

Lagi sa spowodowane nie prockiem lecz tylko i wylacznie przepustowoscia lacza... Jesli gry nie chodza z powodu proca to znaczy ze sie przycianaja a nie ze sa lagi...

Jesli chodzi o procka to mam ta sama plyte + Barton 2500+ ( tak jak w opisie )... Niekrecony bo w ogole nie chce mu sie nic robic :/ Nie podkrecalny standardowymi metodami... No trudno. Ale np moj kumpel ma Semprona 3000+ a Socket A i dobrze mu sie kreci i wszystko swietnie chodzi... Polecam i Bartona i Semprona ( ale tylko 3000+ - bo on jest na jadrze Barton )...

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim pogratulujmy temu panu....

:mur:

Lagi sa spowodowane nie prockiem lecz tylko i wylacznie przepustowoscia lacza... Jesli gry nie chodza z powodu proca to znaczy ze sie przycianaja a nie ze sa lagi...

1667372[/snapback]

Stary ja wiem. Moze nie zauwazyles ale napisalem to celowo w apostrofie zeby bylo inaczej a nie ... Ale spoko kazdy moze czegos nie zrozumiec. Tak wlasnie mysle nad takim prockiem i chyba w koncu sie tym zajme.

A jeszcze jedno, to najlepiej teraz wymienic procka czy zasilacz. Chodzi o to ze narazie kaski na oba urzadzonka nie ma ale za pare tygodni moze bedzie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary ja wiem. Moze nie zauwazyles ale napisalem to celowo w apostrofie zeby bylo inaczej a nie ... Ale spoko kazdy moze czegos nie zrozumiec. Tak wlasnie mysle nad takim prockiem i chyba w koncu sie tym zajme.

A jeszcze jedno, to najlepiej teraz wymienic procka czy zasilacz. Chodzi o to ze narazie kaski na oba urzadzonka nie ma ale za pare tygodni moze bedzie.

Pozdrawiam

1667423[/snapback]

W pierwszej kolejnosci zasilacz, odwrotnie raczej bym nie ryzykowal :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi