Pyra Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 kupiłem kość ramu 512 sd ram 133 mhz wkładam do kompa i po 10 sekundach kom psie sam resetuje no więc przetestowąłem ja memtestem86 i 0 błędów na innym komputrze działa zmieniłem z 133 mhz na 100 w biosie i kom chodzi 4 sekundy dłuzej i się resetuje jak włoże starą kość 128 to jest ok jak do 1 slota włoże 512 a do 2 128 to nie wykrywa 128 i sie resetuje jak do 1 slota włoże 128 to w 2 nie wykrywa 512 zostaje mi tylko możliwość aktualizacji biosu..na kompach sie nie znam, serwis daleko odemnie musze sam sobie poradzic ściągnołem program cpu-z 1.30 BIOS date biosu mam 01/05/2001 version 6.00 PG brand: award software international moja płyta główna http://www.somitronics.ro/pagini/tehnic/soltek75jvkvplus.php najnowżysz bios do niej to: http://www.soltek.de/soltek/download/download_all.php ściągnołęm program san2005.SR1-1050-W64-SSO i nie wiem co dalej prosze pomóżcie bo musze to zrobić do jutra prosze o szczegółowe napsianie krok po kroku co zrobi i wrazie jak bym coś spitolił to jak to wszystko odwrócić bo nie mam kasy na nowa płyte główna a kompa tam takiego rupiecia :[ przepraszam za błędy, i jeżeli to gdzieś bło to sry bo dawno mnie tu nie było :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) 1.Sciagasz plik 75kavq12.zip 2 Rozpakowujesz do folderu C:\BIOS (75kavq12.bin i awdflash.exe) 3.Uruchamiasz komputer z dyskietki systemowej win98 lub bootowalnej cd win98 4.Wklepujesz... c:\bios\awdflash.exe 75kavq12.bin /sn /py /cc I o ile nie pomyliles sie przy sciaganiu i pisaniu, po chwili powinienes cieszyc sie nowym biosem, pozostaje tylko nacisnac reset :wink: (tylko nie w trakcie :-P ) :) Edytowane 24 Września 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyra Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 ; o i tyle ? ja mam win xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Tak to wszystko tego nie robi się pod windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 ; o i tyle ? ja mam win xp 1667321[/snapback] Jak masz XP to pewnie i NTFS wiec z pod dosa dysku nie widac. Robisz plytke bootowalna z dogranym biosem i awdflasherm, i z niej odpalasz kompa i pozniej z niej odpalasz flaschowanie. Bez odpalenia kompa w trybie "dosa" nic nie zdzialasz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyra Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 własnie że mam system plików fat32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Polecam jeszcze załadowanie do BIOSu standartowych ustawień i wyłączenia pamięci cache CPU. (Pierwszy rak jak flashowałem, BIOS wgrał mi się do cache CPU, robię reseta...a tu eeprom czysty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaster Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 ja wygrywalem bios przezz asus upade pod windowsem,pewnie award tez cos takiego ma.Wystarczy tylko kliknac na flasch i mnowy bios sie laduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaster Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 http://www.esupport.com/global/upgradesteps.cfm o tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Polecam jeszcze załadowanie do BIOSu standartowych ustawień i wyłączenia pamięci cache CPU. (Pierwszy rak jak flashowałem, BIOS wgrał mi się do cache CPU, robię reseta...a tu eeprom czysty). 1667869[/snapback] Zmienna /cc przy awdflashu wlasnie czysci CMOS, a wylaczanie cacheu bylo modne za starych czasow ;) , teraz juz sie nie wylacza przy flaschowaniu, nie ma potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...