IGI Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) tak sobie czytam wasze za i przeciw w wyborze lutownicy, to może jednak pomożecie wybrać jakąś lutownice początkującemu? coś z allegro ? na początek do lutowania prostych układów, kabelków czy do prostych napraw w domu. tak do w przedziale 50-70 pln icon_wink2.gifmoże ta lutownica z posta wyżej ? Wyglada ciekawie jak na produkt za 30 zł :) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) może ta lutownica z posta wyżej ? Wyglada ciekawie jak na produkt za 30 zł :) Polecam ;) Naprawde sprzecik fajny z tą kaske, bedziesz naprawde zadowolny ;] Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ok więc stacja doszla, działa trzyma temperaturke bardzo ładnie - ustawie np na 250 to trzyma w zakresie 250-252 st. Tak wyglada nie smiac sie - warunki polowe chcialem szybko przetestowac :P. Posanowilem ja przetestowac, mam telefon sl45i niestety padl mi w nim zasieg, ale kupilem na allegro za 5 zl 2 plyty glowne z czego jedna byla sprawna :). Druga ktos brzydko potraktowal i wywalil z niej konektor do anteny zewnetrznej, i zrobil jakies dziwne obejscie przez co plyta nie miala zasiegu. Postanowilem przelutowac konektor z mojej starej plyty z uwalona koncowka mocy ;). Dawca juz po wylutowaniu konektorka: Pacjent pokrzywdzony przez poprzedniego wlasciciela Po operacji :P Efekt - pacjent żyje i działa !! :D Troche krzywo wlutowalem konektorek, ale jak na pierwszy raz oszlo szybko i gladko :) Stacja fajna jestem zadowolony, jutro sie zabiore za reanimowanie jednego microstara z zimnym lutem pod NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Na jakiej zasadzie dział stacja Hot air i lutownica z odsysaczem ? Prosze mi to łopatologicznie wytłumaczyć. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 W grocie jest dysza, z ktorej wydobywa sie powietrze rozgrzane. Odsysanie polega na zassaniu przez ta lub dodatkowa dysze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 bez przesady, do robótek ręcznych wystarczy odsysacz analogowy, tzn ręczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No i bawie sie caly czas stacja - fajna zabawa. niestety plyty na kt400 nie udalo mi sie odratowac z mojej winy :] za krotko grzalem i jak ruszylem nb to odszedl ale z kilkoma "padami" czy jak to sie fachowo nazywa ;). Za to okazalo sie ze wspomniana wyzej slka ma poza problemai z zasiegiem problemy z ladowaniem to postanowilem przelutowac koncowke mocy z niej do mojej oryginalnej plyty glownej z padnieta koncowka - wszystko poszlo pomyslnie :). Kolejny pacjent to nokia 6310 bez zasiegu. W ramach cwiczen wylutowalm koncowke mocy, polozylem nowa cyne i wlutowalem spowrotem - jakie bylo moje zdziwienie jak telefon odzyskal zasieg :D. Lutowanie malych ukladow to bajka wystarczy polozyc w miare dokladnie na miejsce i grzac a uklad sam sie ustawi w odpowiednim miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...