JemioloSeba Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Witam! Zakupiłem ostatnio tą karte. Dzisiaj pokusiłem sie pierwszy raz w życiu aby ją podkręcić. Zassałem PowerStrip wersje testową no i zacząłem. Standardowo była ustawiona na 398/222. Robiłem tak jak czytałem na formu. Zacząłem od czestotliwości procesora - przesuwałem po 5 i zastosuj. Po 4 razach reset. Doszedłem do 400 mhz bez zadnych zwisów (wyzej juz w Counter Strike Source występowały zwisy) Potem wziąłem sie za pamięć i tak samo 6 razy po 5,zastosuj i reset. Doszło góra do 240 bo zaczęły pojawiać sie przekłamania na pulpicie. Czy to juz maximum co mozna wyciagnac z tej karty? Chłodzenie mam standardowe lecz karta jest chłodniutka i w obudowie również. Jestem mało obeznany w tym temacie wiec proszę o jakieś rady. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Ja miałem podobny problem z tym programem a nie z kartą. Radzę osobiście ściągnąć program Riva tuner. U mnie świetnie się sprawdza. Poza tym radzę kupić tę kartę z 128 MB pamięci, gdyż lepiej się one kręcą. Edytowane 24 Września 2005 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JemioloSeba Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 A ile udało Ci sie z niej wycisnąć? Poza tym słyszałem, że w biosie pasuje coś wyłączyć. Jeżeli wiesz co to porszę o radę. Jakieś FastWrite czy cos takiego. Nie mam pojęcia bladego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JemioloSeba Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Aha i jeszcze jedno..... o co chodzi z tymi potokami? co daje niby to odblokowanie i czy ja tez moge to zrobić? :| Z góry dzieki za odpowiedź!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A ile udało Ci sie z niej wycisnąć? Poza tym słyszałem, że w biosie pasuje coś wyłączyć. Jeżeli wiesz co to porszę o radę. Jakieś FastWrite czy cos takiego. Nie mam pojęcia bladego :| 1666864[/snapback] w sterach wyłącz fast write (w zakładkach control panela) co do potoków na tej karcie nie odblokujesz potoków bo ich nie ma więcej nawet ukrytych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JemioloSeba Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) No i udało mi sie wyciągnąć tylko (albo aż) 450 core i 250 mem. Wyżej juz mam zwisy i przeklamania. Narazie system i gry dzialaja stabilnie. No i znalazlem jeszcze w Riva Tuner jakies ustawienia odnosnie AGP. Czy tam tez cos zmieniac czy zostawic jak jest? Pozdro Edit: Nie mam control panela ;) Wyłączyłem w biosie....moze tak być? Edytowane 25 Września 2005 przez JemioloSeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No widzisz. A AGP jak możesz to zmień na 8x jeśli tak nie masz. W Bios-ie to tę funkcję też mogłeś wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...