Skocz do zawartości
JemioloSeba

Sapphire Radeon 9600 Pro 256 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem ostatnio tą karte. Dzisiaj pokusiłem sie pierwszy raz w życiu aby ją podkręcić. Zassałem PowerStrip wersje testową no i zacząłem. Standardowo była ustawiona na 398/222. Robiłem tak jak czytałem na formu. Zacząłem od czestotliwości procesora - przesuwałem po 5 i zastosuj. Po 4 razach reset. Doszedłem do 400 mhz bez zadnych zwisów (wyzej juz w Counter Strike Source występowały zwisy) Potem wziąłem sie za pamięć i tak samo 6 razy po 5,zastosuj i reset. Doszło góra do 240 bo zaczęły pojawiać sie przekłamania na pulpicie. Czy to juz maximum co mozna wyciagnac z tej karty? Chłodzenie mam standardowe lecz karta jest chłodniutka i w obudowie również. Jestem mało obeznany w tym temacie wiec proszę o jakieś rady. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny problem z tym programem a nie z kartą. Radzę osobiście ściągnąć program Riva tuner. U mnie świetnie się sprawdza.

Poza tym radzę kupić tę kartę z 128 MB pamięci, gdyż lepiej się one kręcą.

Edytowane przez Dj paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile udało Ci sie z niej wycisnąć? Poza tym słyszałem, że w biosie pasuje coś wyłączyć. Jeżeli wiesz co to porszę o radę. Jakieś FastWrite czy cos takiego. Nie mam pojęcia bladego :|

1666864[/snapback]

w sterach wyłącz fast write (w zakładkach control panela)

co do potoków na tej karcie nie odblokujesz potoków bo ich nie ma więcej nawet ukrytych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i udało mi sie wyciągnąć tylko (albo aż) 450 core i 250 mem. Wyżej juz mam zwisy i przeklamania. Narazie system i gry dzialaja stabilnie. No i znalazlem jeszcze w Riva Tuner jakies ustawienia odnosnie AGP. Czy tam tez cos zmieniac czy zostawic jak jest? Pozdro

Edit:

Nie mam control panela ;)

Wyłączyłem w biosie....moze tak być?

Edytowane przez JemioloSeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi