Riko[FX] Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 A wienc mam taki problem....Mam płyte główną Soltek SL-75FRV, i problem polega na tym ze nie wykrywa mi dysków ani twardych ani optycznych i pisze poprostu że ich nie wykryto. I nie wiem co mam z tym zrobic. HELP!!. Wcześniej wyskakiwały mi problemy z RAM'ami ale se jakos poradziłe a jak to zrobic to nie mam zielonego pojęcia...Jeśli ktoś wie co moze być z tym grane niech napisze pilnie potrzebuje informacji...THX z góry. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) 1. Wgraj najnowszy BIOS. 2. Zresetuj CMOS i daj ustawienia na Optimized. 3. Spróbuj wyjąć taśmy od HDD z kontrolerów na płycie, wyczyścić je np: pędzelkiem / użyj nowych taśm. 4. Spróbuj ustawić ręcznie twardziela. 5. Sprawdź w Integrated Perpiheals, czy masz włączone kontrolery dysków twardych. Edytowane 26 Września 2005 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...