Skocz do zawartości
tequila66

Problem z ac'97 na msi kt3 ultra2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wczoraj postanowilem sprawdzic, czy dziala ac'97 na mojej plycie. Odinstalowalem stery od SBLive! i zainstalowalem avance alc650 sound drivers, ktore byly na cd razem z plyta. W biosie wlaczylem obsluge ac'97 i.....nic :( Instalacja przbiegla bez problemow ale mimo tego nie moge zmusic tego codec'a do dzialania. Na pulpicie i na pasku narzedzi pojawila sie ikonka ale gdy na nia klikam nic sie nie dzieje(powinno otworzyc sie okno audio configuration)

Mam windows98SE.

Moze ktos z was mial podobny problem i bedzie umial mi pomoc.

Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy odpali ci się konfigurator z panelu sterowania

ja mam k7t 266 pro2 na RLT201 czyli ten sam kodek tylko 2 kanałowy po instalce nowych sterów te ikonki na pulpicie też nie działały.(też mam 98se)

A może coś zostało po tym Live! bo czasami stery od sądków lubią się nie odinstalowywać do końca tylko znikają z pola widzenia użytkownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzrypomniało mi się, ze też to miałem n ajakiejs płycie abita chyba st6, ale ładowałem wszytskie stery od dźwięku i zaczeło działać, a btw co się martwisz jak masz sb ?? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ikonke taką granatową z żółtymi półkolami czy cuś a nazwa to: Sound Effect Manager

A z tego co pamiętam to w BIOS'ie kodek włącza się w dwóch miejscach jedno nazywa się AC97 audio i jest nad opcją do AC97modem, druga jest z resztą ustawień do midi game portu itd

Przynajmniej u mnie tak jest bo nie pamiętam jak jest w kt3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...